Μίντιλαντ: Το τριήμερο... Survivor των ποδοσφαιριστών της!

Μίντιλαντ: Το τριήμερο... Survivor των ποδοσφαιριστών της!

midtjylland

bet365

Οι παίκτες της Μίντιλαντ ζουν το δικό τους... Survivor, καθώς κλήθηκαν να επιβιώσουν για τρεις ημέρες στα Χάιλαντς της Σκωτίας έχοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα.

Μια άκρως extreme περιπέτεια βιώνουν οι ποδοσφαιριστές της Μίντιλαντ, μεταξύ τους και ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκασον, καθώς κλήθηκαν να επιβιώσουν για τρεις ημέρες στα Χάιλαντς της Σκωτίας έχοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα.

Η ιδέα του εγχειρήματος ανήκει εξ' ολοκλήρου στον mental coach της ομάδας, Μπιάρνε Σλορ Κρίστιανσεν και στόχος του είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ποδοσφαιριστών και προπονητικού τιμ, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η διοίκηση της δανέζικης ομάδας δεν στάθηκε... εμπόδιο και η αποστολή έγινε πραγματικότητα.

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες (αφού πρώτα έλεγξαν ποιοι είναι καλοί στη σκοποβολή και τους έδωσαν τα όπλα για το κυνήγι), με τον εξοπλισμό τους να περιλαμβάνει ένα απλό Sleeping Bag και δύο, τρία απαραίτητα εργαλεία. Οι εικόνες και οι αντιδράσεις των παικτών της Μίντιλαντ ήταν πρωτόγνωρες και συνάμα συγκλονιστικές, μιας και το πρώτο βράδυ έχασαν τον προορισμό τους, όμως οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήρθαν την επόμενη μέρα, όταν οι λιγοστές προμήθειες τους τελείωσαν και έπρεπε να αναζητήσουν τροφή.

Εκεί ανέλαβε δράση ο νεαρός επιθετικός, Αράλ Σιμσίρ, ο οποίος επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του κυνηγού και σκότωσε ένα ελάφι για να δώσει λύση στο πρόβλημα της τροφής των ποδοσφαιριστών της Μίντιλαντ.

«Αν τα καταφέρετε εδώ, τότε τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να κατακτήσετε τον τίτλο», ήταν τα λόγια που ειπώθηκαν στους παίκτες της Μίντιλαντ μόλις έφτασαν στα Χάιλαντς για την επιβίωσή τους. «Δεν πίστευα ότι είχα τέτοιες δυνάμεις μέσα μου» λέει στο φινάλε του video ο Σιμσίρ και συμπληρώνει: «Τελικά όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε περισσότερα απ' ό,τι φανταζόμαστε».

«Αν τους δίναμε πολικό εξοπλισμό θα ήταν πολύ εύκολο. Τώρα όμως έπρεπε να λειτουργήσουν ως ομάδα και να μείνουν ενωμένοι. Κι αυτό έγινε με τις τρεις ομάδες να ενώνονται το τελευταίο βράδυ και να κοιμούνται μαζί 32 άτομα για να μπορέσουν να ζεσταθούν και να ξεπεράσουν το πολύ κρύο», ανέλυσε ο Κρίστιανσον, ο οποίος στις οδηγίες που τους έδωσε πριν ξεκινήσει η περιπέτεια ήταν ξεκάθαρος: «Είστε στα χάιλαντς της Σκωτίας. Όσο κι αν φωνάξετε για βοήθεια κανείς δεν θα σας ακούσει. Η μόνη βοήθεια που έχετε είναι οι συμπαίκτες σας».

 

Τελευταία Νέα