Χάμες Ροντρίγκες: Ο τεχνικός διευθυντής της Σάο Πάολο ξεκαθαρίζει «κανείς πάνω από την ομάδα»

Χάμες Ροντρίγκες: Ο τεχνικός διευθυντής της Σάο Πάολο ξεκαθαρίζει «κανείς πάνω από την ομάδα»

Newsroom
James Rodríguez

bet365

Ο Χάμες Ροντρίγκες -παρά τις προσδοκίες- έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα του Σούπερ Καπ με την Παλμέιρας κι επέλεξε να μην συνοδεύσει την ομάδα στο Μπέλο Οριζόντε.

Χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες πανηγύρισε η Σάο Πάολο αυτή την Κυριακή. Οι «Τρικολόρ» νίκησαν την Παλμέιρας στα πέναλτι (2-4) και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Βραζιλίας στο Μπέλο Οριζόντε. Πέρα όμως από τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο που κατακτήθηκε, αυτό που συζητήθηκε έντονα ήταν η απουσία του Κολομβιανού μέσου, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη μέχρι στιγμής το 2024.

Ο Χάμες αυτή την εβδομάδα προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του, αλλά τελικά δεν μπήκε στην ομάδα και δεν ταξίδεψε με την αποστολή για να αντιμετωπίσει την «Βερντάο». Από την άλλη, άλλοι τραυματίες που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν επέλεξαν να συνοδεύσουν την ομάδα στο Mineirão. Η απόφαση του άλλοτε μέσου του Ολυμπιακού να μην πάει στο Μπέλο Οριζόντε δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο Κάρλος Μπελμόντε, διευθυντής ποδοσφαίρου της Σάο Πάολο, ανέλυσε την κατάσταση δηλώνοντας ότι η πρόθεση του συλλόγου είναι ο Κολομβιανός να συνεχίσει στην ομάδα. «Το παίρνουμε εντελώς φυσικά. Ο Χάμες δεν είχε κανένα πρόβλημα από τότε που έφτασε. Προπονείται και εργάζεται. Όμως το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι πιο έντονο και δεν ήξερε πώς να προσαρμοστεί. Είναι παίκτης από άλλο ράφι. Εφόσον δεν παίζει, δεν είναι ικανοποιημένος», είπε σε δηλώσεις του στην Globo Esporte.

«Προφανώς, θα ήθελα να ήταν εδώ. Ζήτησε να μην είναι εκεί και το σεβαστήκαμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να παραμείνει μαζί μας. Το είπα για τον Ντάνιελ Άλβες. Κανείς δεν είναι πάνω από τη Σάο Πάολο», πρόσθεσε.

Ο Μπελμόντε ζήτησε επίσης υπομονή με τον Χάμες, αν και αναγνώρισε ότι ο παίκτης θα μπορούσε να φύγει, αν τελικά αποτύχει να προσαρμοστεί. Είπε ότι η υπογραφή του στα μέσα του 2023 βοήθησε σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες. «Χαίρομαι για όσους ήρθαν, δεν μπορώ να σκεφτώ αυτούς που δεν ήρθαν. Όσοι ήταν εδώ κέρδισαν, είναι χαρούμενοι. Ο Χάμες είναι επίσης καλός τύπος. Μείνετε ήρεμοι, κάντε μια συζήτηση. Αν δεν δουλέψει, κάποια στιγμή θα φύγει. Μας έχει ήδη βοηθήσει πολύ ακόμα και χωρίς να παίξει».

Πλησιάζει ο Χάμες την Τουρκία;

Πριν από μέρες εμφανίστηκε ένα σενάριο που έδειχνε ότι η Μπεσίκτας θα ενδιαφερόταν να υπογράψει τον Χάμες Ροντρίγκες σε αυτή τη μεταγραφική αγορά. Αν και ο πρόεδρος της Σάο Πάολο αρνήθηκε προσφορές για αυτόν, στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι υπάρχει ήδη καταρχήν συμφωνία μεταξύ του παίκτη και του ευρωπαϊκού συλλόγου.

 

Τελευταία Νέα