Ολυμπιακός: Το μάθατε; Τα «χρυσά μωρά» των Πειραιωτών είναι οι «Βασιλιάδες» της Ευρώπης!

Ολυμπιακός: Το μάθατε; Τα «χρυσά μωρά» των Πειραιωτών είναι οι «Βασιλιάδες» της Ευρώπης!

bet365

Μία ομάδα που είχε μόνο ελληνόπουλα και έναν χαρισματικό Έλληνα τεχνικό, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, έγραψε μία πορεία βγαλμένη από τα όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Μέσα σε λίγα βραδιά ο Ολυμπιακός έγραψε με χρυσά γράμματα μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία. Λίγες ημέρες πριν οι μεγάλοι των Πειραιωτών απέκλεισαν τη Φενέρ και βρέθηκαν στις 4 κορυφαίες ομάδες του Conference League.

Το βράδυ της Δευτέρας ήρθε η σειρά των Νέων του Ολυμπιακού να κατακτήσουν το UEFA Youth League και να γράψουν ιστορία καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που πανηγύρισε ευρωπαϊκό τίτλο!!! Μία ομάδα που... σκούπισε κάθε αντίπαλο στον δρόμο της - στη διαδρομή της - και διέλυσε αγωνιστικά τη Μίλαν με 3-0 στον τελικό του Youth League.

Με τρία γκολ το ένα πιο καλό από το άλλο. Και δεν είναι μόνο οι σκόρερ Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Μπάκουλας. Δεν είναι μόνο ο Κουτσίδης ή τα αδέρφια Κωστούλα. Είναι γενικά μία γενιά από ελληνόπουλα που είναι χαρισματικά, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενα. Και με έναν προπονητή, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο (που είναι και μέλος του staff της πρώτης ομάδας), που είναι μεθοδικός, ουσιαστικός, εργατικός, ταπεινός αλλά και ικανότατος.

Είναι highlight να σε παίρνει βιντεοκλήση ο Ελ Αραμπί αλλά και να χαίρεται μία χώρα για την επιτυχία σου

Η αγωνιστική... λάμψη των μικρών έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Την πρώτη ομάδα που είχε... συντονιστεί για δει αυτόν τον ιστορικό τελικό. Δεν ήταν μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης που ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο και σήκωσε - μετά τους παίκτες των Πειραιωτών - με τη σειρά του το τρόπαιο. Ένας Βαγγέλης Μαρινάκης που στις δηλώσεις του έδειξε πώς υπάρχουν ορισμένα παιδιά που θα πάρουν άμεσα ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Και δεν ήταν μόνο ο Κριστιάν Καρεμπέ (που βρέθηκε εκεί ως στέλεχος της ΠΑΕ). Ολόκληρος Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε βιντεοκλήση με ανθρώπους της ομάδας για να δώσει συγχαρητήρια στους μικρούς και με τη σειρά τους εκείνοι να τον αποθεώσουν.

Αυτό το τμήμα του Ολυμπιακού, το τμήμα των Νέων, έχει καταφέρει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, όπως έχουμε σημειώσει ξανά. Έχει καταφέρει να έχει υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα. Να τον στηρίζει και να χαίρεται για αυτόν κόσμος που δεν δηλώνει ή δεν είναι Ολυμπιακός.

Τα ταλαντούχα αυτά πιτσιρίκια χωρίς... φανφάρες και πολλά πολλά έκαναν μία μεγαλειώδη πορεία. Μία πορεία που ξεκίνησε δειλά δειλά και έφτασε στο σημείο του «εδώ που φτάσαμε πάμε να το πάρουμε»! Και το πήρανε. Έκαναν ότι δεν έχει κάνει κανένας άλλος στο παρελθόν και έδειξαν σε όλους μας πώς η σωστή δουλειά, οι άριστες συνθήκες και οι εγκαταστάσεις και η πίστη στις δυνατότητες μίας ομάδας μπορεί να τη φτάσει στην κορυφή. Και υπάρχει και το Διηπειρωτικό. Μην το ξεχνάμε αυτό!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.