Youth League: Επτά κορυφαίοι παίκτες του «σήμερα» που το έχουν κατακτήσει

chelsea_youth_league

bet365

Οι «μπέπηδες» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και κατέκτησαν το Youth League και το Gazzetta θυμάται τους παίκτες που κάποτε πανηγύρισαν το ίδιο τρόπαιο και σήμερα αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη.

Η φοβερή ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έγραψε την απόλυτη «ερυθρόλευκη» ιστορία. Η U-19 του Ολυμπιακού σόκαρε την Ευρώπη και κατέκτησε επιβλητικά το Youth League, επικρατώντας 3-0 της Μίλαν στον τελικό. Ο Παπακανέλλος, ο Σίνα, ο Κωστούλας, ο Πνευμονίδης, ο Μπάκουλας και τόσα άλλα από τα παιδιά των Πειραιωτών «έλαμψαν» στο υψηλότερο level της ηλικιακής τους κατηγορίας και πλέον ετοιμάζονται να ανοίξουν τα «φτερά» τους για ακόμα πιο εντυπωσιακές πτήσεις. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι παίκτες που πριν χρόνια πανηγύρισαν την κατάκτηση του ίδιου τροπαίου και σήμερα αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο και τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τα άλλοτε «πιτσιρίκια» της Τσέλσι μάλιστα, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον θεσμό έχουν την τιμητική τους.

Μέισον Μάουντ

Μάουντ

Μπορεί το καλοκαίρι να άφησε την Τσέλσι για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Μέισον Μάουντ θα είναι για πάντα «παιδί» των Μπλε. Ο Άγγλος χαφ έζησε το απόλυτο όνειρο δίνοντας την ασίστ του νικητήριου γκολ του τελικού του Champions League για τους Λονδρέζους το 2022, όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα. Το 2016, ο Μάουντ ήταν μέλος της Τσέλσι που έκανε το back to back στο Youth League, όντας τότε 17 ετών. Ο Άγγλος «έγραψε» πέντε εμφανίσεις στο θεσμό και στον ημιτελικό κόντρα στην Άντερλεχτ «σέρβιρε» τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Τάμι Έιμπραχαμ

Έιμπραχαμ

Πρόσφατα επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του και υπόσχεται να το... πιάσει από εκεί που το άφησε στη Ρόμα. Ο Τάμι Έιμπραχαμ ήταν κι αυτός μέλος της «χρυσής» γενιάς της Τσέλσι και πανηγύρισε και τα δύο Youth League της ομάδας το 2015 και το 2016. Υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές των Μπλε σε αυτές τις επιτυχίες, ιδιαίτερα τη δεύτερη σεζόν όταν ήταν 19 ετών και διατηρεί ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στη διοργάνωση αφού σε 16 εμφανίσεις στο Youth League μετρά 12 γκολ και 4 ασίστ.

Αντρέας Κρίστενσεν

Κρίστενσεν

Ο Αντρέας Κρίστενσεν πλέον δεσπόζει στην άμυνα της Μπαρτσελόνα αλλά κι αυτός ξεκίνησε την καριέρα του - με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο - από την Τσέλσι. Ο Δανός στόπερ έβαλε το... λιθαράκι και στα δύο Youth League των Μπλε, όντας 18 και 19 ετών. Το 2014 μέτρησε 7 συμμετοχές και το 2015 10. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε αγωνιζοταν και ως αμυντικό χαφ και σε αυτά τα παιχνίδια μπόρεσε να μοιράσει 5 ασίστ για τους συμπαίκτες του.

Βιτίνια

Βιτίνια

Όσοι τον είχαν... αμελήσει, δεν μπορεί να μην τον θαύμασαν στις πρόσφατες παραστάσεις που έδωσε στα προημιτελικά του Champions League. Ο Βιτίνια ήταν η «καρδιά» της μεσαίας γραμμής της Παρί Σεν Ζερμέν στα παιχνίδια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έχει γράψει κι αυτός τη δική του ιστορία στο Youth League. Ο βραχύσωμος Πορτογάλος είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Πόρτο και με την U-19 της αγωνίστηκε τρεις σεζόν στην Ευρώπη. Το 2019 όταν οι Δράκοι κατέκτησαν το μοναδικό τους Youth League ο Βιτίνια στα 19 του μέτρησε 8 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ

Λόφτους-Τσικ

Κι αυτός έχει αφήσει το Νησί και την Τσέλσι και πλέον αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μονάδες της Μίλαν. Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ πάντως δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φοβερές φουρνιές των Μπλε που σάρωσαν στην Ευρώπη. Ο 28χρονος μέσος πανηγύρισε και τα δύο Youth League της Τσέλσι πριν από εννέα και δέκα χρόνια, όντας πολύ σημαντικός για τους μικρούς Λονδρέζους, παρ'ότι στη συνέχεια δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα.

Αμαντού Χαϊνταρά

Χαϊνταρά

Ο Αμαντού Χαϊνταρά είναι εδώ και χρόνια νευραλγικός για τη Λειψία και έχει συνδεθεί με αρκετούς κορυφαίους συλλόγους. Τα πάντα όμως για τον Μαλινέζο ξεκίνησαν σε έναν άλλον σύλλογο της Red Bull και το Youth League. Ο μέσος των Ταύρων διακρίθηκε στην Ευρώπη με τη Ζάλτσμπουργκ, κατακτώντας το τρόπαιο το 2017. Ακόμα ήταν σχετικά άγουρος, αφού μόλις είχε φτάσει στην Αυστρία, αλλά πρόλαβε να μετρήσει 6 συμμετοχές και 2 ασίστ στα πρώτα του βήματα στη Γηραιά Ήπειρο.

Ντομινίκ Σολάνκε

Σολάνκε

Φέτος διαπρέπει στην Μπόρνμουθ του Ιραόλα και μετράει 18 γκολ στην Premier League. Αλλά και ο Ντομινίκ Σολάνκε ξεκίνησε την καριέρα του από την Τσέλσι, «λάμποντας» στο Youth League. Ο 26χρονος επίσης πανηγύρισε το τρόπαιο με τους Μπλε, όντας μάλιστα ο απόλυτος πρωταγωνιστής τους το 2015. Σε 9 εμφανίσεις στο Youth League ο Σολάνκε τα... διέλυσε όλα, αφού «έγραψε» 12 γκολ και 6 ασίστ! Στον νικηφόρο τελικό κόντρα στη Σαχτάρ (3-2) δε, είχε και γκολ και ασίστ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα