Νίκος Χρήστου: Η στιγμή που σήκωσε το τρόπαιο του Youth League ήταν το δικό του restart (vid)

Νίκος Χρήστου: Η στιγμή που σήκωσε το τρόπαιο του Youth League ήταν το δικό του restart (vid)

ελλαδα

bet365

Ο Κουτσογούλας και όλο το τιμ των Νέων του Ολυμπιακού τον φώναξαν να σηκώσει εκείνος πρώτος την κούπα του UEFA Youth League. Το χαμόγελο του Νίκου Χρήστου ήρθε μετά από μία δύσκολη περίοδο και το Gazzetta σας συστήνει τον αρχηγό της Κ19.

«Τα περισσότερα ειπώθηκαν στην αρχή της χρονιάς, όταν καταλάβαμε ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Από τα πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη, μήνες πριν, καταλάβαμε ότι πάμε για κάτι μεγάλο και ο προπονητής μας το είχε αναφέρει από πολύ νωρίς ότι θα καταλήξουμε κοντά στον τελικό, αν όχι να τον κατακτήσουμε».

Μεταξύ των απαντήσεων που έδωσε, λίγο μετά την άφιξη των «μπέμπηδων» του Ολυμπιακού, έχοντας στο background τις ιαχές από τα συνθήματα των οπαδών της ομάδας που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για τους υποδεχθούν.

Ο Νίκος Χρήστου δεν είναι μία τυχαία μορφή για την ομάδα της Κ19 και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο αρχηγός στον τελικό του UEFA Youth League, Θανάσης Κουτσογούλας αλλά και όλο το τιμ τον φώναξε μπροστά για να σηκώσει πρώτος την κούπα.

Ο 20χρονος χαφ ήταν εκείνος που είχε το περιβραχιόνιο μέχρι την περασμένη σεζόν, όταν και υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου έναν χρόνο (!).

Από τον περασμένο Γενάρη, ο Έλληνας μέσος έχει επανέλθει σιγά-σιγά στα γήπεδα αλλά δεν βρίσκεται ακόμα στο απαραίτητο επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι παρών στους αγώνες.

Το Gazzetta σας συστήνει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, χαμογελά ξανά και καμαρώνει τους συμπαίκτες τους που έκαναν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης.

Από την Άρτα στον Πειραιά και στην Κ17 από τα... 14 του!

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2004 στην Άρτα και από πολύ νεαρή ηλικία μπήκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου καθώς γράφτηκε στις ακαδημίες του ΑΟ Σκουφά Κομποτίου, μία ιστορική ομάδα του χωριού του.

Πολύ σύντομα το ταλέντο του έγινε αντιληπτό από την ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας και ενσωματώθηκε στις ακαδημίες του, ξεδιπλώνοντας ακόμα πιο πολύ το ταλέντο του και βάζοντας το όνομά του στα μπλοκάκια πολλών σκάουτ.

ελλάδα

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεχώρισε την περίπτωση του 13χρονου, τότε, ποδοσφαιριστή και έπειτα από τη θετική στάση του παίκτη και των γονιών του, τον έφερε στον Πειραιά.

Παρότι ήταν μικρός, η απόφαση ήταν να μπει στην ομάδα της Κ17 και να παίζει με παιδιά σχεδόν τρία χρόνια μεγαλύτερα από εκείνον, όπου ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και γέμισε με θετικά σχόλια το προφίλ του.

ελλάδα

Επαγγελματικό συμβόλαιο και εκ των βασικών «γραναζιών» στη μηχανή του Συλαϊδόπουλου

Η εξέλιξη του ήταν εντυπωσιακή και για αυτό έφτασε μέχρι και την Κ19 μέχρι το 2021, όταν και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να του δώσει επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον ίδιο να βάζει την υπογραφή του μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο και τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο του, Νίκο Φρέρη.

Ο νεαρός χαφ είχε κατάφερε να μεγαλώσει τη «γκάμα» του όσον αφορά τις θέσεις, καθώς μπορούσε με την ίδια ευκολία να παίξει και ως στόπερ αλλά και ως αριστερός μπακ, κάτι που τον έκανε σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

ελλάδα

Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι, οι σεζόν του ήταν κάπως «κουτσουρεμένες» μετά την πανδημία του COVID 19, με τον ίδιο να επιστρέφει ακόμα πιο έτοιμος το 2021/22, πραγματοποιώντας συνολικά 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Superleague U19.

Τότε πάρθηκε η απόφαση από τον Συλαϊδόπουλο να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον 19χρονο μέσο, ο οποίος είχε συμπληρώσει περίπου πέντε χρόνια με τα «ερυθρόλευκα». Όμως η τύχη, δεν ήταν με το μέρος του...

ελλάδα

Ο σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε εκτός για 327 μέρες

Λίγα 24ωρα πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Νίκος Χρήστου έμαθε τα άσχημα μαντάτα. Υπέστη ρήξη χιαστού και έτσι έπρεπε να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Τελικά η αναμονή κράτησε για περίπου 327 μέρες, με τον ίδιο να περνά δύσκολες περιόδους μακριά από τα γήπεδα αλλά σιγά-σιγά επανήλθε στο επίπεδο που ήταν πριν, με την ομάδα Νέων να είναι εκεί να τον περιμένει.

ελλάδα

Σε αυτή την περίοδο έχασε τη συμμετοχή της Εθνικής Νέων στα τελικά του EURO U19 όπου ήταν από τα βασικά στελέχη ενώ είδε το κλαμπ να σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή στη Superleague U19.

Η επιστροφή του έγινε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στις 16/12/2023, μία ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον και έκτοτε, με ειδική διαχείριση, παίρνει όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής, έχοντας παίξει και στα προημιτελικά του UEFA Youth League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

ελλάδα

Το χαμόγελο με το τρόπαιο στα χέρια...

Ο ίδιος ήταν στην αποστολή για το Final 4 στη Νιόν της Ελβετίας αλλά δεν υπολογιζόταν να παίξει. Αυτό δεν σήμαινε ότι η παρουσία του στα αποδυτήρια δεν ήταν καταλυτική, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους τι είναι ο Ολυμπιακός, αφού διανύει τον έκτο του χρόνο στο κλαμπ.

Η κορυφαία στιγμή και το highlight ήταν η ώρα της απονομής. Μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς και τον Θοδωρή Θεοδωρίδη να είναι έτοιμος να παραδώσει το τρόπαιο του UEFA Youth League στην ομάδα του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Κουτσογούλας έκανε μία ιδιαίτερη κίνηση.

Δεν σήκωσε μόνος του το κύπελλο αλλά φώναξε τον Νίκο Χρήστου ώστε να το σηκώσουν μαζί ως ο αρχηγός της ομάδας. Μία πολύ όμορφη εικόνα, με τον 20χρονο χαφ να αφήνει ένα μεγάλο χαμόγελο, απόδειξη πως οι δύσκολες μέρες ανήκουν στο παρελθόν.

Πλέον ο ίδιος μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στα βασικά πλάνα και να βάλει πλώρη για να φτάσει ακόμα ψηλότερα από ότι ήταν πριν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

Τελευταία Νέα