Αυστραλία: Σάλο προκάλεσε η παρουσία πέντε τρανς παικτριών σε γυναικεία ομάδα

flying_bats
Σάλο έχει προκαλέσει η παρουσία πέντε τρανς αθλητριών στη γυναικεία ομάδα από την Αυστραλία, Flying Bats FC.

Θύελλα αντιδράσεων σήκωσε η παρουσία πέντε τρανς αθλητριών στην ομάδα, Flying Bats FC, που σκόραραν εννέα από τα 12 γκολ απέναντι στην Beecroft FC για το πρωτάθλημα γυναικών Αυστραλίας.

Οι γονείς των αντίπαλων ομάδων ξέσπασαν, αποσύροντας τις κόρες τους από τουρνουά, κάνοντας λόγο για πρόβλημα ασφάλειας. Εκτός αυτού, τέθηκε το ζήτημα της αδικίας καθώς κορίτσια έπρεπε να ανταγωνιστούν βιολογικά αρσενικά.

Συγκεκριμένα ένας πατέρας τόνισε: «Είμαι έξαλλος με το αυστραλιανό ποδόσφαιρο που επέτρεψε σε αυτή την ομάδα να αγωνιστεί. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τρανς αθλητές. Όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα να παίζουν, αλλά θα έπρεπε να παίζουν στην κατηγορία τους. Όταν τα εννέα από τα 12 γκολ σημειώνονται από αγόρια, πώς να μπορέσουν οι γυναίκες. Γι' αυτό υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο, επειδή οι γυναίκες δεν μπορούν να παίξουν με τους άνδρες στο ίδιο επίπεδο».

Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος των Flying Bats FC δήλωσε στο επίσημο σαιτ της ομάδας: «Είμαστε το μεγαλύτερο LGBTQIA+ ποδοσφαιρικό σωματείο του κόσμου. Είμαστε υπέρ της συμπεριληπτικότητας, του σεβασμού και του fair play. Είμαστε ένας σύλλογος που εκτιμά εξίσου τους cisgender και transgender παίκτες μας. Οι τρανς γυναίκες ανήκουν στα γυναικεία πρωταθλήματα, με αυτό το φύλο ταυτίζονται».

@Photo credits: Flying Bats FC
 

Τελευταία Νέα