Οι τρεις βασικοί... σκόπελοι της Επιτροπής Εξομάλυνσης!

Δημήτρης Τομαράς
Οι τρεις βασικοί... σκόπελοι της Επιτροπής Εξομάλυνσης!

bet365

Το Gazzetta.gr ρίχνει... φως σε τρία βασικά... αγκάθια της Επιτροπής Εξομάλυνσης με το καλημέρα. Ο απολογισμός που ζητήθηκε νωρίτερα, το εκλογικό σύστημα και το νομοθετικό πλαίσιο!

Επιτροπή Εξομάλυνσης και Ομαλοποίησης και... τελειώσαμε; Όχι βέβαια.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η νέα Επιτροπή υπό την εποπτεία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη έχει φοβερά δύσκολο έργο και τρία... καυτά ζητήματα. Το πρώτο είναι ο έλεγχος των οικονομικών της ΕΠΟ. Ζητήθηκε ήδη να κλείσουν τα βιβλία της Ομοσπονδίας από τώρα και να γίνει οικονομικός - απολογιστικός έλεγχος. Η Επιτροπή πρέπει να ξέρει το τι διαχειρίζεται και πως. Εάν και εφόσον βρεθεί μαύρη... τρύπα στα ταμεία;

Τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Προφανώς θα γίνει σχετικός έλεγχος από λογιστές που θα βάλει η νέα διοικούσα.

Νο2 θέμα: το εκλογικό σύστημα που μπορεί να καθορίσει και τον επακριβή χρόνο των εκλογών. Εάν αλλάξει τότε οι εκλογές δεν θα γίνουν έως τις 31 Μαϊου. Θα πάνε για μετά. Εάν όχι τότε ίσως η Επιτροπή προλάβει να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά για να πάμε σε εκλογική διαδικασία μέχρι τον Μαϊο.

Τρίτο και εξίσου σημαντικό: το Νομοθετικό πλαίσιο. Ο νέος αθλητικός Νόμος. Ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Δρόσος, θα αναλάβει όλες τις επαφές με την πολιτική ηγεσία, την Βουλή και το νομοπαρασκευαστικό της τμήμα και φυσικά τον Σταύρο Κοντονή. Διότι οι FIFA και UEFA θεωρούν ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και η κατάλληλη ώρα είναι... τώρα. Ως προς το καταστατικό της ΕΠΟ και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σημειώνεται πως χρειάζεται έγκριση Γενικής Συνελεύσεως της ΕΠΟ.

Η... ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ένα ακόμα θέμα που θίχθηκε είναι οι πολλές Επιτροπές στην ΕΠΟ. Κάποιες εξ αυτών είναι εντελώς αδρανείς. Μία σκέψη είναι να μειωθούν σε μονομελή Όργανα. Ένα μέλος της προσωρινής διοικούσας ή Επιτροπής Εξομάλυνσης μπορεί να έχει 5 Επιτροπές μόνος του για παράδειγμα. Η άλλη λύση είναι κάποιες από αυτές να καταργηθούν.

 

Τελευταία Νέα