Ιωνικός - Προοδευτική 1-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ιωνικός - Προοδευτική 1-1 (vid)

bet365

Ντέρμπι από τα παλιά στη Νίκαια, με Ιωνικό και Προοδευτική να μένουν στο 1-1, σε ένα ματς που είχε τέσσερις αποβολές και χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους!

Από την μέρα που η Προοδευτική κέρδισε την άνοδο στη Γ' Εθνική, Νίκαια και Κορυδαλλός ζούσαν γι' αυτό το παιχνίδι! Η μέρα αυτή ήρθε το Σάββατο, με τον Ιωνικό να φιλοξενεί τους «βυσσινί» σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Ένταση, χαμένο πέναλτι, από ένα ημίχρονο και τελικά 1-1. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα στο γήπεδο της Νεάπολης.

Τι κι αν η Προοδευτική πήγε στην έδρα του αιώνιου αντίπαλου ως 13η και με μόλις 3 βαθμούς, την ώρα που ο Ιωνικός βρισκόταν στην κορυφή με 16; Ένα ντέρμπι, είναι πάντα ντέρμπι! Αυτό φάνηκε από νωρίς, όταν και η ομάδα του Κορυδαλλού έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 5' με τον Κανελλόπουλο. Η υπεροχή των «βυσσινί» συνεχίστηκε για όλο το 45λεπτο, με τον Ιωνικό όμως να αγγίζει το γκολ στο 39', με τον Μπαντίκο να νικάει τον Σαπιλίδη από τα 11 βήματα, μετά από πέναλτι που δόθηκε στον Κουσουρή που αποβλήθηκε.

Τελικά, η «Προο» ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 44'. Ο Μπελέρι, έπιασε έναν κεραυνό από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνιού, παγώνοντας το γήπεδο της Νεάπολης. Η απάντηση όμως ήταν άμεση, με τους γηπεδούχους στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, να φτάνουν στο 1-1 με γκολ του Πέεφ.

Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός, που έπαιζε και παίκτη παραπάνω, ισορρόπησε και ήταν καλύτερος χωρίς να χάσει την μεγάλη ευκαιρία. Στο 78' ο Κυριακίδης αποβλήθηκε και η Προοδευτική βγήκε από το... καβούκι της έχοντας κάποιες καλές στιγμές. Η ένταση και τα νεύρα για ακόμα ένα Ιωνικός - Προοδευτική ήταν μεγάλα, με αποτέλεσμα στο 90' να έχουμε ακόμα δύο αποβολές. Αρχικά είδε την κόκκινη ο Μεϊμαρόγλου και στη συνέχεια ο Καλαϊτζίδης. Αμέσως μετά ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με το 1-1 να αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους που έφυγαν ανέπαφη από την έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου...

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Λέτσο, Κατσίκιας, Ζέλο (70΄Καμαρά), Παντελίδης, Μεϊμάρογλου, Κρητικός, Καραλής (85΄Ντούλιας), Σιμιτσής (63΄Κυριακίδης), Αργυρίου, Σαπαλίδης, Πέεφ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Άνδράλας – Βασίλης Σπέρτος): Μπαντίκος, Κουσουρής, Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Θεοδωράκης, Πατσατζόγλου, Πέττας (54΄Ξυγκάκης0, Μπέλερης, Μπεσού (71΄Δηλαβέρης), Κανελλόπουλος, Πέππας (61΄Ζελέκου).

Δείτε ξανά ολόκληρο το παιχνίδι στο παρακάτω βίντεο:

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα