Ουαλία - Ελλάδα 0-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ουαλία - Ελλάδα 0-2 (vid)

bet365

Η Εθνική Νέων επικράτησε 0-2 της Ουαλίας και μπήκε με το... δεξί στα προκριματικά του Euro U19. Με νίκη κόντρα στο Λουξεμβούργο (Σάββατο 12/11) εκτός απροόπτου θα... κλειδώσει την πρόκριση στην Elite Round!

Αφεντικό για την πρόκριση στην Elite Round του Euro U19 έγινε η Εθνική Νέων, μετά τη νίκη της επί της Ουαλίας με 2-0 στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Γκούμα, ήταν ανώτεροι από τους γηπεδούχους, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και κυριάρχισαν.

Το... σύνθημα για την νίκη έδωσε ο Μίγγος με το γκολ του στο 59'. Ο Σταθόπουλος μπήκε ωραία από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον άσο του Παναθηναϊκού, που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Η υπεροχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίστηκε, με τους Ουαλούς να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Σιαμπάνη.

Στο 78' ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα! Μετά από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μίγγου, ο Νικολάου από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Η Εθνική θα μπορούσε να κάνει και το 0-3 στο 91', όμως αρχικά ο Σαμπανίδης νικήθηκε από τον Μπράουν και ο Παυλίδης που πήρε το ριμπάουντ, προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Πλέον οι Νέοι, με νίκη το Σάββατο κόντρα στο Λουξεμβούργο μπορούν να κλειδώσουν την πρόκριση.

Στην Elite Round, προκρίνονται οι 13 πρώτοι και οι 13 δεύτεροι της προκριματικής φάσης, μαζί με τον τρίτο καλύτερο από τους 13 ομίλους.

Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 3
2. Αγγλία 3
3. Λουξεμβούργο 0
4. Ουαλία 0

Ουαλία – Ελλάδα 0-2

Αγγλία – Λουξεμβούργο 2-0

Η επόμενη αγωνιστική (12/11)

Ελλάδα – Λουξεμβούργο (17:00)

Αγγλία – Ουαλία (19:00)

Οι συνθέσεις:

Ουαλία (Τζεράιντ Ουίλιαμς): Μπράουν, Κόουξ, Ντα Σίλβα, Εβάνς (76' Λιούις), Αμπαντού, Πόουλ, Όουντμπουμ (90+1' Χάρινγκτον), Σμιθ, Ρόμπερτς, Χάρις, Έβανς (46' Μπρόαντχεντ)

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Βαλμάς, Κατράνης, Ρέτσος, Λάμπρου, Λημνιός, Μίγγος (90+1' Παυλίδης), Σταθόπουλος (69' Σταθόπουλος), Βρουσάι (78' Οικονομίδης), Νικολάου, Νάτσος

Δείτε ξανά ολόκληρο το ματς στο παρακάτω βίντεο και τα γκολ της Εθνικής Νέων στο -35:35 και -15:39:

 

Τελευταία Νέα