Αυτά είναι τα δεδομένα για Ανσαριφάρντ

Θοδωρής Βασίλης
Αυτά είναι τα δεδομένα για Ανσαριφάρντ

bet365

Ο Νίκος Ζαμάνης δήλωσε ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ και το gazzetta.gr έχει όλο το ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει με την περίπτωση του Ιρανού επιθετικού.

Σιώπης, Ρισβάνης και Ανσαριφάρντ είναι τρία πολύτιμα χαρτιά για τον Πανιώνιο με τα ονόματά τους να φιγουράρουν στις λίστες σχεδόν όλων των ελληνικών ομάδων. Στην Πλατεία ευελπιστούν ότι οι πωλήσεις και των τριών ποδοσφαιριστών θα δώσουν μια υπερπολύτιμη βοήθεια και ανάσα στα ταμεία της ομάδας. Ο Σιώπης έκανε την αρχή με τον διεθνή μεσοαμυντικό να μετακομίζει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και τους «κυανέρυθρους» να βάζουν στα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ.

Ο δεύτερος που ακολουθεί είναι ο Σπύρος Ρισβάνης το όνομα του οποίου παίζει έντονα για τους «ερυθρόλευκους» με τον ίδιο πάντως να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Πανιώνιο για επέκταση της συνεργασίας ώστε σε περίπτωση που έρθει πρόταση για την απόκτησή του να ικανοποιηθεί οικονομικά και ο σύλλογος ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να δείξει την αξία του όταν ο Παναθηναϊκός δεν τον πίστεψε θέτοντάς τον στο περιθώριο.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός έχει αναγεννηθεί στη Νέα Σμύρνη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βάζοντας ξανά την καριέρα του στον σωστό δρόμο μετά το αποτυχημένο πέρασμα από την Οσασούνα. Ο 26χρονος στράικερ με τις εμφανίσεις του έχει αναγκάσει και τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες να ρίχνουν κλεφτές ματιές προς τη Νέα Σμύρνη έχοντας σημειώσει στο μπλοκάκι του το όνομά του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ενδιαφέρον αυτό έχει μετουσιωθεί και σε πρόταση. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr στα γραφεία του Πανιωνίου δεν έχει φτάσει καμία πρόταση αγοράς του Ανσαριφάρντ. Όπως και ο Ρισβάνης έτσι και ο Ανσαριφάρντ βρισκόταν (και τυπικά βρίσκεται) σε συζητήσεις με τους «κυανέρυθρους» για ανανέωση της συνεργασίας τους, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2017, με την προϋπόθεση ότι θα χαμηλώσει η ρήτρα αποδέσμευσης από το υπάρχον συμβόλαιο αλλά για τις ομάδες του εξωτερικού. Προσοχή για τις ομάδες του εξωτερικού, αφού στην εγχώρια αγορά ο Πανιώνιος θα συνέχιζε αυτός να κάνει παιχνίδι ως προς τις όποιες προτάσεις έρχονταν από ελληνικές ομάδες.

Μάλιστα όλα έδειχναν ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κατέληγαν σε συμφωνία όταν στις αρχές Νοεμβρίου είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει για αυτό το deal.

Ο Ιρανός μάνατζερ

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για την συμφωνία, ξαφνικά ο Ιρανός μάνατζερ του Ανσαριφάρντ άρχισε να τα γυρίζει και προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι μπορεί να του βρει οποιαδήποτε στιγμή πρόταση από το εξωτερικό, και κυρίως από την Γερμανία όπου εκπροσωπεί παίκτες όπως ο Εμρέ Τσαν της Λίβερπουλ και ο Νούρι Σαχίν της Ντόρτμουντ, έχει ζητήσει από τον πελάτη του να σταματήσει τις όποιες επαφές με τον Πανιώνιο και μαζί το καλοκαίρι να βρουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Σε ερώτηση πάντως του Ανσαριφάρντ αν αυτή την στιγμή έχει κάνει κάποια προεργασία για την εύρεση ομάδας η απάντηση που πήρε ήταν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει ότι ακόμα δεν έχει βρει κάτι αφού το φιλολογικό ενδιαφέρον των τεσσάρων ομάδων είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του γνωρίζει καλά ότι ο Ανσαριφάρντ είναι από τους τρεις ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει τα περισσότερα λεφτά στα ταμεία του. Επιθυμία των Νεοσμυρνιωτών είναι ο παίκτης- αν δεν έρθει ικανοποιητική πρόταση από το εξωτερικό- να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ.

Και αυτό γιατί αυτοί οι δύο έχουν ζεστό χρήμα που μπορούν να διαθέσουν άμεσα και να καλύψουν τις απαιτήσεις του Πανιωνίου. Αντίθετα, η ΑΕΚ επιθυμεί την απόκτηση του Ανσαριφάρντ αλλά μόνο ως ελεύθερο και δεν έχει καμία διάθεση να δώσει ευρώ στον Πανιώνιο. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό τα οικονομικά του δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και δύσκολα θα έδινε το ποσό που απαιτείται για την απόκτησή του.

Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι ότι οι μεν Πειραιώτες δεν ενδιαφέρονται αυτή την στιγμή παρά τις όποιες φήμες και τα δημοσιεύματα ότι ο παίκτης έχει κλείσει.

Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην θέση του Ιρανού υπάρχουν οι Ιντέγε και Καρντόσο κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις τις επίθεσης είναι κλειστές. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις του Πανιωνίου οι οποίες δεν φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ αλλά είναι ένα ποσό αρκετά μικρότερο. Πρόταση όμως από τον Δικέφαλο του Βορρά δεν έχει υπάρξει με προτεραιότητα του Μίχελ να είναι το εξωτερικό με τον Ανσαριφάρντ να αποτελεί μια τελευταία λύση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ασχοληθούν, αν πχ. στο λιμάνι αποχωρήσει ένας εκ δύο (Ιντέγε-Καρντόσο) ή στον ΠΑΟΚ δεν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό από το εξωτερικό.

Ανσαριφάντ

Επιθυμία του ίδιου είναι με την πιθανή μεταγραφή του να βοηθηθεί και ο Πανιώνιος και να πάρει και ο σύλλογος λεφτά. Άλλωστε, ο ίδιος δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του για την ομάδα και για το γεγονός ότι τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να βρει ξανά τον καλό του εαυτό. Το θέμα όμως είναι ότι ο Ανσαριφάρντ θέλει η επόμενη ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του να αγωνίζεται στην Ευρώπη ή να διεκδικεί έξοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον λόγο αυτό αποκλείστηκαν κάποιες προτάσεις ομάδων των Κάτω Χωρών.

Όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr η μοναδική ομάδα που έχει κάνει επίσημη ερώτηση στον Πανιώνιο προέρχεται από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά δεύτερης ταχύτητας, στην οποία η απάντηση εκ μέρους του Πανιωνίου ήταν αρνητική αφού ήταν γνωστό ότι ο Καρίμ δεν θα έμπαινε καν στην διαδικασία να την συζητήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρώην άσος της Οσασούνα μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αυτή την στιγμή τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο ίδιος ο παίκτης δεν έχουν κάποια επίσημη πρόταση στα χέρια τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα