Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ζορίστηκε να περάσει από τα Πηγάδια και με τα γκολ των Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς επικράτησε με 0-2 της Ξάνθης! Οι «ερυθρόλευκοι» εξαφανίστηκαν βαθμολογικά καθώς έφτασαν στο +15 από τον Παναθηναϊκό, +16 από την ΑΕΚ και +17 από τον ΠΑΟΚ! Απευθείας κόκκινες σε Λισγάρα και Σεμπά.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το πρωτάθλημα τελείωσε από την... δεύτερη αγωνιστική. Βεβαίως έχουν περάσει 14 παιχνίδια και ο Ολυμπιακός πέρασε και από τα Πηγάδια με ποδόσφαιρο κατοχής, πρωτοβουλίας κι έφτασε την διαφορά στο +12 από την αντίπαλό του και περιμένει να δει τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός με την Κέρκυρα την Δευτέρα το απόγευμα.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πάει να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με διαφορά που δύσκολα μπορεί ν' ανατραπεί αλλά και με μια επιβλητική εμφάνιση μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες. Η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο έφτασε στο 73% με τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν κιόλας (με Ιντέγε στο 38') και στο δεύτερο δεν απειλήθηκαν στιγμή από την Ξάνθη μέχρι να κλειδώσει το ματς ο Μιλιβόγεβιτς (89').

ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ 73% ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΙΝΤΕΓΕ
Το είχε αποφασίσει πριν από το παιχνίδι ο Μπέντο. Γνώριζε πως η Ξάνθη θα έδινε μέτρα στο γήπεδο και ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να βάλει και τον Μάριν στην 11αδα μαζί με τον Φορτούνη ώστε να έχει περισσότερη κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία. Σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μιλιβόγεβιτς στα χαφ ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός στο πρώτο ημίχρονο. Η κατοχή έφτασε σε ποσοστά παλιού ΠΑΣΟΚ (73%) και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν και τρόπους να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς. Οχι πολλές φορές αλλά αρκετές. Και με τον Ιντέγε στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά και με τον Μάρτινς.

Από την άλλη μεριά η Ξάνθη έκανε το δικό της παιχνίδι. Σφικτή άμυνα και προσπάθεια να χτυπήσει στην κόντρα. Οι κάθετες δεν βγήκαν και ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία ήταν από στατική φάση και την κεφαλιά του Γιουνές που πέρασε άουτ. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ήταν το αφεντικό και εάν έβρισκε το γκολ έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ. Και το βρήκε. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Ο Μιλιβόγεβιτς είδε τους Σεμπά και Ιντέγε στην μεγάλη περιοχή, πέρασε την μπάλα ο Βραζιλιάνος έδωσε την ασίστ στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος κι αυτός έκανε το 1-0.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ
Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να θυμάται τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο στα Πηγάδια. Τουλάχιστον από αγωνιστικής πλευράς. Στο 58' το ματς χάλασε μιας και ο Λισγάρας έκανε αντιαθλητικό τάκλιν στον Σεμπά με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη. Κόκκινη κάρτα και στους δύο από τον Μάνταλο κι από εκείνο το σημείο και μετά δεν έγινε το παραμικρό στο ματς.

Η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει τρόπο να δημιουργήσει και να απειλήσει την εστία του Λεάλι και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα δίχως όμως να ψάχνει και δεύτερο τέρμα. Βεβαίως αυτό ήρθε στο 89' με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να «κλειδώνει» ένα ακόμα τρίποντο για τον Ολυμπιακό.

MVP: Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Θα ήταν ο Σεμπά αλλά η κόκκινη που δέχτηκε έχασε αρκετούς από τους πόντους του. Ο Σέρβος επέστρεψε στην 11αδα και ξεκινάει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και πετυχαίνει το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση φάουλ για να τελειώσει και ουσιαστικά το παιχνίδι.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θέλει και ρώτημα; Χρήστος Λισγάρας. Είναι στη φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού και μετά τελείως αψυχολόγητα προσπαθεί να... κόψει το ποδόσφαιρο από τον Σεμπά.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπράουν Ιντέγε. Εφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι μόνος πρώτος πλέον στον πίνακα των σκόρερ
Η ΓΚΑΦΑ: Το αντιαθλητικό τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά. Ο αμυντικός της Ξάνθης όχι μόνο δεν πάει στην μπάλα αλλά σηκώνει το πόδι για να βρει τον Βραζιλιάνο κοντά στο γόνατο. Τουλάχιστον αντιαθλητική κίνηση από τον Ελληνα στόπερ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος δεν είδε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο στο χέρι του Οκάν μετά την κεφαλιά του Ιντέγε. Εχασε τελείως το ματς στο τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Ξάνθη φτάνοντας στο +12 από τον αντίπαλο του και ταυτόχρονα αύξησε κι άλλο την διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ οι οποίοι έχασαν την ίδια αγωνιστική. Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να διατηρήσει το σερί της και μάλλον έκανε ένα από τα χειρότερά της παιχνίδια στη σεζόν.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71' Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητέρζογλου, Βασιλακάκης (82' Ορφανίδης), Γουάλας (77' Παπαστεργιανός), Λισγάρας, Καμαρά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (92' Μπουχαλάκης), Φορτούνης (84' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (66' Μανθάτης), Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΪΛΑΪΤΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα