Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1 (vid)

bet365

Μας είχε... συστηθεί για τα καλά με τα 4 γκολ στο Κύπελλο! Στην Τρίπολη ο Ντάουντα έκανε... σεφτέ και στην Σούπερ Λίγκα και με τον τρόπο αυτό ο Ατρόμητος νίκησε τον γηπεδούχο Αστέρα (0-1), στην πρεμιέρα του Σα Πίντο στο πρωτάθλημα!
Στην μπάλα οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια και αυτό αποδείχθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Ο Αστέρας κόντρα στον Ατρόμητο είχε κατοχή μπάλας 67% και 15 τελικές, έναντι μόλις 5 των φιλοξενουμένων. Ομως οι Περιστεριώτες κέρδισαν με 1-0, καθώς και ήταν εύστοχοι αλλά και παράλληλα επειδή στο δεύτερο μισό έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, καθώς «κλείδωσαν» τους διαδρόμους και «ανάγκασαν» τους γηπεδούχους να έχουν μία φλύαρη υπεροχή.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ανάλογη διάταση, 4-2-3-1. Η «καινοτομία» για τον Αστέρα ήταν πως επειδή ο Μπέρτος δεν μπορούσε να ξεκινήσει και ο Ιγκορ παρέμενε τραυματίας, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Δημούτσος.
Τα πρώτα λεπτά... άφησαν πολλές υποσχέσεις. Μέχρι το 10' οι δύο ομάδες είχαν απειλήσει ουσιαστικά από μία φορά (Μανιάς-Νταουντά) και το παιχνίδι είχε ρυθμό. Με την πάροδο του χρόνου όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και ήταν εκείνοι τα «αφεντικά» της αναμέτρησης. Οχι με extreme απόδοση ή πίεση, αλλά έχοντας τον Μανιά σε καλή ημέρα «έψαχνε» το γκολ. Την ίδια στιγμή στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρόμητου ο Φυτανίδης, αντιμετώπιζε προβλήματα. Ο φορ των Αρκάδων ήταν μία διαρκή απειλή, οι γηπεδούχοι «κέρδιζαν» τις περισσότερες «μονομαχίες», όμως δεν «τελείωναν» σωστά τις φάσεις. Αντίθετα ο Ντάουντα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πήρε αρχικά την κόντρα από τον Ιγκλέσιας και μετά πλάσαρε τον Ντοναρούμα κάτω από τα πόδια. Ετσι οι Περιστεριώτες κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ. Η ανάπαυλα βρήκε τον Αστέρα να έχει κατοχή μπάλας 59%, οι τελικές ήταν 7-4 υπέρ του αλλά έχανε με 1-0.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, αλλά με μία μεγάλη διαφορά. Πλέον ο Ατρόμητος είχε το προβάδισμα και έτσι καλούνταν να κάνει «διαχείριση». Εδωσε χώρο και περίμενε τον Αστέρα, που «εγκαταστάθηκε» μεν μέχρι το 70' έξω από την περιοχή των αντιπάλων του, όμως δεν έβγαλε τη «μεγάλη» φάση. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στις προσωπικές «μονομαχίες» και οι γηπεδούχοι απειλούσαν ως επί το πλείστον με σουτ.
Κάπου εκεί (70') τα... συστήματα και οι τακτικές άρχισαν να πηγαίνουν... περίπατο. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ενώ με την είσοδο του Καλτσά είχε «γυρίσει» την διάταξη σε 4-1-4-1, πέρασε και τον Ιωαννίδη και έτσι οι γηπεδούχοι έπαιζαν πλέον με δύο φορ. Την ίδια στιγμή ο Ρικάρντο Σα Πίντο «φρέσκαρε» το κέντρο του, δεν άλλαξε στα «χαρτιά» διάταξη, αλλά με τον Μανιάτη στον άξονα και τον Κυριακίδη στα άκρα, το 4-2-3-1 του έγινε πιο αμυντικογενές. Στην «σκακιέρα» οι δύο τεχνικοί «ανακάτευαν την τράπουλα», αλλά η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε. Ο Αστέρας είχε κατοχή μπάλας, έφτανε μέχρι έξω από τα καρέ του Ατρόμητου και... γιοκ. Τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους, οι Φυτανίδης, Ζησόπουλος «καθάριζαν» τα πάντα στον αέρα και έτσι το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση. Πόσο μάλλον το γκολ.
MVP: Ο Ζησόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σχεδόν αλάνθαστος. «Καθάρισε» τις περισσότερες σέντρες που έγιναν, ενώ παράλληλα δεν επέτρεψε στον δεύτερο φορ των Αρκάδων (τον Ιωαννίδη) να φανεί.

Στο ύψος του: Ο Μπάγκα. Μπορεί ο Ντάουντα να έβαλε το γκολ, ο Λημνιός να έκανε την ασίστ, αλλά ας μην ξεχνάμε πως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έκανε μόνο μία τελική και η επιμέρους κατοχή σε αυτό το διάστημα ήταν πάνω από το 65% υπέρ του Αστέρα. Η άμυνα των φιλοξενουμένων δέχθηκε πίεση. Ο Φυτανίδης του δεύτερου μισού θα μπορούσε να είναι σε αυτή τη θέση αλλά στο πρώτο είχε πολλά προβλήματα από τον Μανιά (με αποκορύφωμα τη φάση του 40'), ενώ ο Λευκορώσος έκανε όλη την... αθόρυβη δουλειά. Πίεζε μπροστά από τα δύο στόπερ, κάθετη πάσα δεν πέρασε και ήταν ένας από τους λόγους που οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε πάρα πολλές σέντρες. Γιατί δεν έβρισκαν διαδρόμους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντοναρούμα. Ο Ιταλός πορτιέρο χρειάστηκε να επέμβει σήμερα δύο φορές, σε ισάριθμες προσπάθειες του Ντάουντα. Στην πρώτη, ένα χλιαρό πλασέ, αντέδρασε σωστά, στη δεύτερη όμως δέχθηκε από κοντά μεν, αλλά γκολ κάτω από τα πόδια δε.

Η γκάφα: Η επιθετική ανάπτυξη του Αστέρα στο δεύτερο μισό. Σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν 8-1 υπέρ του (15-5 συνολικά στο ματς), αλλά οι γηπεδούχοι έπαιζαν... μονόπατα. Σέντρες, σέντρες, ξανά σέντρες, οι οποίες «κόβονταν» και μετά μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Γκορμπούνοφ.

Το «στραγάλι»: Δεν «έκατσε» στον Βάτσιο η «δύσκολη» φάση, ενώ οι βοηθοί του «έχασαν» από ένα οφ σάιντ για κάθε ομάδα, καθώς καταλογίστηκαν λανθασμένα σε ελεγχόμενη θέση οι Δημούτσος και Τόνσο. Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Παντελιάδη. Το ριπλέι δεν φαίνεται να τους δικαιώνει.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος δεν ήταν σήμερα καλύτερος, αλλά πιο «έξυπνος». Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Σωστό, αλλά και ο παράγοντας τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μισό σε τακτικό επίπεδο οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το άριστα, διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα που είχαν και πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Δημούτσος (75' Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (64' Καλτσάς), Στανισάβλιεβιτς (83' Τσιλιανίδης), Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Παντελιάδης, Μπάγκα, Ζησόπουλος, Πλατέλλας (74' Κυριακίδης), Τόνσο (75' Μανιάτης), Λημνιός (85' Βασιλείου), Ντάουντα,

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα