Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-0 (vid)

bet365

Η Κέρκυρα νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στο «εξάποντο» της αγωνιστικής και έχτισε διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Σε κατάσταση... συναγερμού οι Βοιωτοί!

Χαρακτήρα τελικού είχε για την Κέρκυρα το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Εδώ και μέρες οι Φαίακες συζητούσαν μεταξύ τους πως το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι και εκείνο που θα τους έδινε την παραμονή.

Ήταν δεδομένο λοιπόν πως θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Έτσι και έγινε, αν και στα πρώτα λεπτά ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, ο Κουτζαβασίλης κράτησε και ο Γκομές... καθάρισε! Όταν έπρεπε, ο Έλληνας κίπερ κράτησε το μηδέν στις δύο καλές στιγμές των Βοιωτών και ο Γάλλος λίγο πριν το ημίχρονο πέτυχε το γκολ της νίκης.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός.

Το 1-0 ήταν αρκετό για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Δεν ήθελε κάτι άλλο, η δουλειά είχε γίνει, το μόνο που έμενε ήταν να γίνει σωστή διαχείρηση και η Κέρκυρα να πανηγυρίσει ίσως το πιο σημαντικό φετινό της τρίποντο. Αυτό έγινε από τον Έλληνα τεχνικά αν και χρειάστηκε να οπισθοχωρήσει αρκετά... Παρ' όλα αυτά η δουλειά έγινε, η Κέρκυρα έφτασε στους 22 βαθμούς και πλέον μπορεί να πάει στα υπόλοιπα παιχνίδια με μεγαλύτερη άνεση.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1. Ο Κουτζαβασίλης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Οι Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου στο κέντρο της άμυνας, ο Ντιόγκο αριστερά και ο Σπίνουλας στα δεξιά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιόντης και Νίκιτς, δεξί εξτρέμ ο Γκομές, αριστερό ο Επστάιν και δεκάρι ο Ζορμπάς. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε για ακόμα ένα ματς ο Τουράμ.

Από την άλλη, ο Γιάννης Χριστόπουλος, κατέβασε την ομάδα του με επιθετικό 4-3-3. Ο Ναμάσκο ήταν στο τέρμα, οι Νιάσε, Ουόν στο κέντρο της άμυνας και οι Μεντί, Μουλόπουλος αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κουλιμπαλί, με τους Καραμπουέ και Καλτσά πιο μπροστά. Ο Μάντζιος ήταν στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα αριστερά του τον Γιουσούφ και στα δεξιά του τον Σίλβα.

Πιο δυνατά ο Λεβαδειακός

Αν και κανείς θα περίμενε μια Κέρκυρα που θα έμπαινε παθιασμένη για τη νίκη και την ουσιαστική παραμονή στην κατηγορία, αντιθέτως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά. Η ομάδα της Βοιωτίας, εμφανίστηκε καλύτερα στημένη και διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει χωρίς να τα καταφέρει μέχρι το 19'.

Τότε ο Μάντζιος, από εμφανέστατη θέση οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι στον Κουτζαβασίλη ο οποίος του αρνήθηκε το 0-1. Το ίδιο έκανε και στη φάση του 22ου λεπτού, όταν ο Σίλβα βγήκε τετ α τετ με τον Σερραίο κίπερ που και πάλι κράτησε το μηδέν.

Μία φάση και γκολ!

Οι γηπεδούχοι, που για 30 λεπτά δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να κυκλοφορήσουν, κατάφεραν τελικά να βρουν πρώτοι το γκολ. Συγκεκριμένα, στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου στο 34', ο Ζορμπάς βρήκε τον Επστάιν, αυτός τον Γκομές, με τον Γάλλο να πιάνει ένα όμορφο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο για το 1-0.

Αυτό το γκολ έδωσε και αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους που από το γκολ και έπειτα ήταν ανώτεροι στο γήπεδο. Είχαν την κατοχή και έφτασαν μέχρι το ημίχρονο χωρίς να απειληθούν από τον Λεβαδειακό.

Μίνι σοκ με Μουλόπουλο

Το ημίχρονο άρχισε με μια άσχημη στιγμή για τον Λεβαδειακό. Συγκεκριμένα στο 48' ο Μουλόπουλος έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να πονάει πάρα πολύ. Όλοι σοκαρίστηκαν καθώς ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να έχει πάθει μεγάλη ζημιά στο χέρι.

Τελικά όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια και αφού είχε αναχωρήσει για το νοσοκομείο, του είχε βγει ο αγκώνας και δεν ήταν όσο σοβαρό φαινόταν στην αρχή το πρόβλημα.

Πίεσε ο Λεβαδειακός, κράτησε η Κέρκυρα

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Λεβαδειακός έπρεπε να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση. Δεν είχε άλλο περιθώριο. Αυτό έκανε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κουτζαβασίλη, ο οποίος έχοντας σε καλή μέρα και τους αμυντικούς του, κράτησε άνετα το μηδέν στην εστία του.

Αντίθετα, η Κέρκυρα έφτασε κοντά στο 2-0 στο 61', αλλά ο Τουράμ έκανε κακό τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Χριστόπουλου, βρήκε την καλή στιγμή που έψαχνε στο 84', αλλά ο Κουτζαβασίλης και πάλι μπλόκαρε την κεφαλιά του Μάντζιου, όπως έκανε και στα μακρινά σουτ των Σουμπίνιο και Καλτσά.

Κάπως έτσι η Κέρκυρα πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη μετά τις 6 Νοεμβρίου και ουσιαστικά έκανε το μεγαλύτερο βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα ο Λεβαδειακός την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΛ, παίζει τα... ρέστα του!

MVP: Ο Γκομές μπορεί να πέτυχε το γκολ της νίκης, όμως αν δεν υπήρχε ο Φώτης Κουτζαβασίλης η Κέρκυρα πιθανότατα δεν θα είχε πανηγυρίσει το τρίποντο. Ο Έλληνας κίπερ, είχε συνολικά 10 αποκρούσεις, από τις οποίες οι δύο σε τετ α τετ! Ειδικά στην φάση του Μάντζιου στην αρχή, κάνει μεγάλη επέμβαση και κρατάει το 0-0. Άξια παίρνει τον τίτλο του MVP, μιας και για ακόμα ένα παιχνίδι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν έχοντας μεγάλη πίεση από την αντίπαλη ομάδα.

Στο ύψος του: Εδώ θα μπορούσαν να μπουν πολλοί ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας. Ο Επστάιν, ο Γκομές, ο Ζορμπάς, ο Σιόντης, ο Νίκιτς. Όλοι κάνανε πολύ καλό παιχνίδι. Ωστόσο, ο Γάλλος πέτυχε και το γκολ και μπαίνει σε αυτή την κατηγορία. Έπιασε ένα καλό σουτ σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε η Κέρκυρα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Εδώ μπαίνει ο Κουλιμπαλί. Χωρίς να έχει ιδιαίτερα λάθη, είναι στη φάση του γκολ με αποτέλεσμα αυτό να του χρεώνεται. Μαρκάρει λανθασμένα τον Γκομές και του δίνει την ευκαιρία να σκοράρει.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κουλιμπαλί, που μαρκάρει πραγματικά με τα... μάτια τον Γκομές στη φάση του γκολ.

Το στραγάλι: Ο Γιώργος Κομίνης, προσπάθησε να πάει το παιχνίδι χωρίς πολλά σφυρίγματα και αυτό σε μεγάλο βαθμό του βγήκε. Δεν έκανε λάθη και το μοναδικό που υπάρχει έχει γίνει από τον δεύτερο βοηθό. Στη φάση του 19', με τον Μάντζιο να βγαίνει απέναντι από τον Κουτζαβασίλη από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Κέρκυρα έκανε το μεγαλύτερο βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να μην έπαιξε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως η δουλειά έγινε. Πλέον οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου, αλλά και ο ίδιος, θα μπορούν να βλέπουν πιο ήρεμα την συνέχεια. Αντίθετα, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο κάτι το πρόβλημα που έχει στο γκολ, κάτι οι επεμβάσεις του Κουτζαβασίλη τον κράτησαν και πάλι στο μηδέν και μακριά από τις νίκες. Ο Χριστόπουλος καλείται να βρει τρόπο ώστε να έρθουν οι νίκες μιας και η ομάδα της Βοιωτίας είναι σε πολύ δύσκολη θέση και το παιχνίδι με την ΑΕΛ ίσως είναι όλη η χρονιά...

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (ΚεΙτά 74'), Σπίνουλας, Νίκιτς (Αντιλέχου 83'), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (Κόντος 71'), Ντιόγκο, Τουράμ

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (Μαχαίρας 53'), Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί (Σουμπίνιο 68'), Καλτσάς, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα (Τόνι Σίλβα 80'), Καραμπουέ, Μάντζιος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα