Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2

Γιώργος Ντυμένος
Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2

bet365

Ο Λεβαδειακός έβγαλε μαχητικό πνεύμα στα Πηγάδια και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει με τον βαθμό (2-2) και να κρατήσει το +3 από τη Βέροια και τον Ηρακλή.

Η διαφορά του ποδοσφαίρου με τα άλλα αθλήματα είναι πως υπάρχει και η ισοπαλία. Βασικά μία από τις πολλές διαφορές του, αλλά ίσως η κυριότερη. Ετσι λοιπόν σήμερα στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα παραχώρησε 2-2 στον Λεβαδειακό και το ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί να πανηγυρίσει κάποιος; Μα φυσικά οι Βοιωτοί, που πήραν έναν πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό σε μία δύσκολη έδρα και το κυριότερο, θα υποδεχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία τη Βέροια, στο ντέρμπι της ουράς που θα διεξαχθεί μετά την διακοπή.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ανάλογη διάταξη, καθώς παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν «ορθολογικές» επιλογές, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που λόγω απουσιών είχαν πολλές εσωτερικές αλλαγές, όπως π.χ.τον Κουλιμπαλί στα στόπερ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τα «ηνία», πίεσαν και μόλις στο 5' άνοιξαν το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Γιουνές. Ομως αυτό αντί να «λύσει» τα πόδια τους και να «βαρύνει» εκείνα των Βοιωτών, σαν να συνέβη το αντίθετο. Ο Λεβαδειακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, «έβγαζε» φάσεις με τον Βασιλείου και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον 26χρονο φορ. Αλλά οι... παιδικές ασθένειες που έχει στην ανασταλτική του λειτουργία από την αρχή της σεζόν έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους και μετά από περίπου 90 δευτερόλεπτα, ο Λάζιτς ανενόχλητος διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης. Η οποία από εκείνο το σημείο (30') και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου έλεγχε την αναμέτρηση, εκτός από μία καλή στιγμή που είχε ο Τόνι Σίλβα.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο 47' με τον Τόνι Σίλβα και για περίπου ένα τέταρτο «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο. Κάπου εκεί ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές και η είσοδος των Λουσέρο, Πιτσέλι διαφοροποίησαν άρδην την εικόνα του. Οι γηπεδούχοι πλέον κυριαρχούσαν, έφταναν στη περιοχή του Ναμάσκο και στο 69' είχαν δοκάρι με τον Βασιλακάκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ρουμάνος κόουτς μόνο που δεν... έβγαλε τον Ζίβκοβιτς. Με την είσοδο του Σολτάνι, ο Αλγερινός και ο Λουσέρο ήταν τα δύο του μπακ, η Ξάνθη έπαιζε φουλ επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Οι τελικές ήταν 14-9 υπέρ του, είχε 55% κατοχή μπάλας, μετά το 60' «πολιόρκησε», όμως το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 2-2.

MVP: Ο Μιλιάζες. Ο 36χρονος μπακ ήταν ο δημιουργός των δύο τερμάτων του Λεβαδειακού και ιδιαίτερα στη φάση εκείνου που πέτυχε ο Τόνι Σίλβα, έκανε μία εξαιρετική μπαλιά.

Στο ύψος του: Ο Τόνι Σίλβα. Ξέχωρα από το γκολ που πέτυχε, για 60 λεπτά ήταν πολύ δραστήριος και πηγή κινδύνων για την άμυνα της Ξάνθης. Οριακά «κερδίζει» τον Ναμάσκο, που ήταν πολύ σταθερός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σιλά. Ο μπακ της Ξάνθης είχε στο διάστημα που αγωνίστηκε πάρα πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Τόνι Σίλβα και ήταν ο χειρότερος του γηπέδου.

Η γκάφα: Η αντίδραση της άμυνας του Λεβαδειακού στο γκολ του Λάζιτς. «Σκάρτα» 90 δευτερόλεπτα μετά την ισοφάρισή τους, άφησαν ανενόχλητο έναν παίκτη να πάρει την κεφαλιά και το «πλήρωσαν».

Το στραγάλι: Στον Βάτσιο έπεσαν πολλές δύσκολες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Με το γράμμα του νόμου θα έπρεπε να δώσει πέναλτι στο χέρι του Βούρου στα πρώτα λεπτά, ορθώς καταλόγισε εκείνο υπέρ του Γιουνές και κατά του Ουόν – υπάρχει επαφή και εκείνος είναι πολύ κοντά ώστε να αντιληφθεί το μέγεθος της δύναμης που βάζει ο στόπερ των Βοιωτών – ενώ θα έπρεπε να ορίσει επανάληψη στην εκτέλεση του Γιουνές.

Το ταμείο του gazzetta.gr: «Ψυχρά» αν δει κάποιος το ματς, θα διαπιστώσει πως η Ξάνθη αδικείται από το τελικό σκορ. Ηταν καλύτερη, έβγαλε περισσότερες ευκαιρίες και με βάσει την εικόνα της, κυρίως εκείνη του τελευταίου ημιώρου, άξιζε τη νίκη. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια των Βοιωτών, που πάλεψαν το παιχνίδι. Δύσκολο να πει κάποιος αν το τελικό 2-2 ήταν δίκαιο ή όχι.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (79' Σολτάνι), Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά (60' Λουσέρο), Μεχία (60' Πιτσέλι), Ντε Λούκας, Βασιλακάκης, Λάζιτς, Τριάδης, Γιουνές.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Μαχαίρας (85' Ζεζίνιο), Καλτσάς, Σουμπίνιο (68' Γιακουμάκης), Τόνι Σίλβα (88' Λάτσι), Γιουσούφ, Βασιλείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα