Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

bet365

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να νικήσει στην Τρίπολη τον βαθμολογικά αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), αλλά τουλάχιστον τσίμπησε έναν πολύτιμο βαθμό για την παραμονή, με τον Μανιά να ισοφαρίζει την παλιά του ομάδα! Ο «Άγιαξ» προηγήθηκε με Ζάιρο.

Οι μεν «καιγόντουσαν». Οι δε ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι. Κι όμως. Οσοι περίμεναν πως η ομάδα που είχε το κίνητρο θα έπαιρνε και το τρίποντο, θα... περιμένουν ακόμα. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΣ έβαλε δύσκολα στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος ήθελε τη νίκη για ν' αναπνεύσει ακόμα περισσότερο και στο τέλος μάλλον ανακουφισμένοι πρέπει να είναι από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (με Ζάιρο στο 27'), δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο και ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Μανιά για το τελικό 1-1.

Ο Πασχαλάκης έβγαζε, ο Ζάιρο έβαζε
Ο Αστέρας ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη και το έβγαλε από τα πρώτα λεπτά. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δημιούργησαν φάσεις από το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 3' ο Καλτσάς είχε το μονοκόμματο σουτ (το έβγαλε ο Πασχαλάκης), στο 14' ο Μανιάς πρώτα και στη συνέχεια ο Μάσα δεν σκόραραν (διπλή απόκρουση ο Πασχαλάκης) και τελικά το πλήρωσαν.

Στο 27' ο Κόντε έκανε σπουδαία ατομική προσπάθεια από τ' αριστερά κι έδωσε μισό γκολ (ίσως και περισσότερο από μισό) στον Ζάιρο για το 0-1. Ο Αστέρας συνέχιζε να απειλεί (τακουνάκι Μανιά στο 39' και απευθείας φάουλ του Μάσα στο 45') αλλά και ο Πασχαλάκης συνέχισε να βγάζει.

Τον έσωσε ο Μανιάς
Στο δεύτερο ημίχρονο ο μονόλογος του Αστέρα συνεχίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΣ δεν έκανε τελική σε 45 λεπτά αλλά και ο Αστέρας δεν μπορούσε ν' απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Οι όποιες προσπάθειες του Αστέρα ήταν κακές με εξαίρεση την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 58' που πέρασε λίγο άουτ.

Τελικά την παρτίδα έσωσε ο Μανιάς. Ο Κώτσιρας έκανε σπουδαία προσπάθεια από τα δεξιά (ήταν και ο καλύτερος από την στιγμή που μπήκε στο ματς στο 54') και έδωσε την πάσα στον Μανιά στο 70' για την ισοφάριση.

Μετά το γκολ το ματς... έσβησε με αποτέλεσμα να μη γίνει καμία σπουδαία φάση και οι δύο ομάδες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Mvp: Κώτσιρας. Ο μικρός πέρασε ως αλλαγή στο 54' κι έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του και ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Μανιά.
Αδύναμος κρίκος: Λίλα. Εχασε την μάχη στο κέντρο και δεν πρόλαβε και τον Μανιά στη φάση του γκολ παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δική του ευθύνη ο φορ της Τρίπολης.
Στο ύψος του: Κόντε. Ηταν ορεξάτος το γκολ του ΠΑΣ ουσιαστικά είναι δικό του όμως έγινε αλλαγή στο 66' και δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του.
Η γκάφα: Ευτυχώς για τον Πασχαλάκη δε του στοίχισε. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μανιάς έκανε το σουτ η μπάλα πήρε φάλτσα με αποτέλεσμα να μην την υπολογίσει καλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ και να την χάσει από την αγκαλιά του. Ρέφαρε όμως γιατί μπλόκαρε την προσπάθεια του Μάσα που πήρε το ριμπάουντ
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Ευαγγέλλου.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας κατάφερε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας και ν' αυξήσει την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 6 βαθμούς. Ο ΠΑΣ αν και αδιάφορος χτύπησε το ματς κι έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα της Τρίπολης.

Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γκαϊντουτσικ (54' Κώτσιρας), Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (38' Ιωαννίδης), Φαρίνια, Μάσα (78' Κυριακόπουλος), Μανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας (91' Καρανίκας), Γιάκος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82' Κοροβέσης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Ζαϊρο, Κόντε (66' Κοζορώνης)

ΔΕΙΤΕ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα