Μπερλουσκόνι, σοφός και χωρίς τη Μίλαν!

Μπερλουσκόνι, σοφός και χωρίς τη Μίλαν!

Gazzetta team
Μπερλουσκόνι, σοφός και χωρίς τη Μίλαν!

bet365

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι... χώρισε με τη μεγάλη του αγάπη έπειτα από 30 χρόνια δεσμού! Καβαλιέρε, 80 ετών κι ακόμα... σοφός!

«Εμαθα στη Μίλαν πως παίζεται το ποδόσφαιρο» είχε πει το 2001 ο Καβαλιέρε, ωστόσο έφτασε ο χρόνος για το μεγάλο αντίο. Επειτα από 31 χρόνια και 29 τίτλους Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το κλαμπ στους Κινέζους. Το αντάλλαγμα; 740 εκατ. ευρώ! Πάμε να θυμηθούμε στιγμές και ατάκες μιας... θεϊκής προσωπικότητας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην πρώτη επίσημη βιογραφία του που τιτλοφορείται “My Way” , αποκαλεί τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, «κρετίνο», «αυτάρεσκο, επιθετικό» άνδρα, που «ζηλεύει» τους άλλους.


Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο, δημιουργός του The Great Beauty, θα δημιουργήσει δραματική ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο τίτλος θα είναι «Loro», ο οποίος στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Εκείνοι» αλλά στα ιταλικά, ηχητικά, ακούγεται και ως «Ο Χρυσός».


Πάνω από 20 χρόνια μετράει η στενή σχέση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την Κόζα Νόστρα. Ο Independent τονίζει πως η τεράστια περιουσία του Καβαλιέρε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σχέσεις του με την ιταλική Μαφία.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Βέβαια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τραγουδούσε σε κρουαζιερόπλοια! Από αυτό, έφτασε στο σημείο να χτίσει μια οικονομιή αυτοκρατορία.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει τονίσει για τον Μπερλουσκόνι: «Ο Μπερλουσκόνι θέλει να βλέπει την Μίλαν με δύο επιθετικούς οπότε στο 4-3-2-1 πάντα έλεγα στον Κακά να παίξει στο πρώτο 10λεπτο πιο μπροστά. Ο Μπερλουσκόνι το έβλεπε, νόμιζε ότι έγινε αυτό που ήθελε και μετά ο Κακά γυρνούσε στην κανονική του θέση»!


Σε αυτά τα 31 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ο Μπερλουσκόνι έχει λατρέψει πολλούς παίκτες. Υπάρχει και ένας που του ήταν πάντα αντιπαθής. Ποιος; Ο Μάριο Μπαλοτέλι... Ο «Καβαλιέρε» έχει πει διάφορα για τον σέντερ φορ της Μίλαν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «αληθινό Ιταλό, ο οποίος όμως έκατσε πολύ ώρα στον ήλιο». Τι άλλο είχε πει; «Ο Μπαλοτέλι; Αν βάλεις ένα σάπιο μήλο στα αποδυτήρια θα τα σαπίσει όλα. Αυτή είναι άποψή μου για τον άνθρωπο Μπαλοτέλι και δεν θα δεχόμουν ποτέ να μπει στα αποδυτήρια μας». Λίγες ημέρες αργότερα τον απέκτησε, γιατί... αμάρτησε και δάγκωσε το μήλο.


«Την εβδομάδα πριν το ντεμπούτο του Ντοναρούμα, ο Μπερλουσκόνι ήρθε δύο φορές στο Μιλανέλο για να με πείσει να βάλω τον Ντιέγο Λόπεθ. Του είπα ότι αν θέλει να παίξει ο Ντιέγο Λόπεθ, πρέπει να με απολύσει αλλιώς θα έβαζα τον Ντοναρούμα» είχε τονίσει ο Μιχαΐλοβιτς.

Αδικημένος... προπονητής ο Σίλβιο! Γιατί; «Μιλάνε για τη Μίλαν του Σάκι, του Τζακερόνι και του Αντσελότι, αλλά δε μιλάνε για τη Μίλαν του Μπερλουσκόνι. Κι όμως είμαι αυτός που επί 18 χρόνια φτιάχνω τις ενδεκάδες, ορίζω τους κανόνες στην ομάδα κι αγοράζω παίκτες. Είναι σα... να μην υπάρχω». Λίγα χρόνια αργότερα, ο Μπερλουσκόνι παραμένει κολλημένος με το 4-3-1-2 και έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για το 4-3-3 του Aeroplanino.

Είναι πάντα μέσα στη μόδα... ο Καβαλιέρε «Ο Ρονάλντο; Του είπα πως πρέπει να αφήσει τα μαλλιά του για να γίνει όμορφος. Αυτός όμως υπερέβαλλε: Τώρα είναι πραγματικά άσχημος. Μάλλον πρέπει να τον στείλω στον κομμωτή μου, αν και μου είπαν πως έχει γίνει μοντέλο για... λοσιόν».

Γιατί ο Σίλβιο κρατάει το λόγο του! «Οι σημαίες στο ποδόσφαιρο δεν πωλούνται, δεν αγοράζονται. Μου θύμισαν όμως ότι αγόρασα τον Νέστα, τη σημαία της Λάτσιο. Δεν έκανα ποτέ πρόταση όσο ήμουν πρόεδρος της Μίλαν. Πίστευα πως έπρεπε να μείνει εκεί. Μετά όταν για οικονομικούς λόγους η Λάτσιο αναγκάστηκε να τον πουλήσει, μπροστά στο ενδεχόμενο να πάει στη Γιουβέντους έκανε την κίνησή μου».

Σίλβιο, οι ατάκες ενός... Θεού!


Ο Σίλβιο είναι Θεός γιατί «Προς τον Πάπα: Αγιε Πατέρα επέτρεψέ μου να πω ότι μοιάζεις πολύ στη δική μου Μίλαν. Για την ακρίβεια και σεις όπως και μεις είστε στο εξωτερικό συχνά για να προωθήσετε μια νικηφόρα Ιδέα. Την ιδέα του Θεού...».

Πηγή: Vistablog.gr

 

Τελευταία Νέα