Αστέρας Τρίπολης: Μια χρονιά... εφιάλτης!

Αστέρας Τρίπολης: Μια χρονιά... εφιάλτης!

bet365

Η 10η σερί σεζόν του στη Super League βρήκε στον Αστέρα Τρίπολης σε ένα μεταβατικό στάδιο. Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της... εφιαλτικής σεζόν των Αρκάδων.

Λάθος σχεδιασμός, παίκτες που βοήθησαν... ποτέ και αρκετές αλλαγές προπονητών. Χάβος, Ελευθερόπουλος, Χαραλαμπίδης (υπηρεσιακός) και τώρα Βεργέτης. Ο Αστέρας Τρίπολης, μετά το... καθάρισμα του περσινού καλοκαιριού ακόμη ψάχνεται και καλείται στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται σε λίγο καιρό να προχωρήσει σε επιλογές που θα επαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών του πρόσφατου παρελθόντος.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που βοήθησαν, οι περισσότεροι ήρθαν, είδαν και απήλθαν όπως ο Σεφίλ και πάνω σε παίκτες που έχουν δεδομένη ποιότητα οφείλει να «χτίσει» η διοίκηση το νέο οικοδόμημα.

Τερμάτισε: 13oς με 28 βαθμούς (6 νίκες, 10 ισοπαλίες, 14 ήττες), με 34 γκολ ενεργητικό και 49 παθητικό. Ο Λεβαδειακός δέχτηκε τον ίδιο αριθμό τερμάτων. Από εκεί και πέρα μόνο η Βέροια δέχτηκε παραπάνω (56).

O καλύτερος: Μανιάς. Ήρθε το Γενάρη και σημείωσε 10 γκολ, με δύο χατ-τρικ.

Κατώτερος των προσδοκιών: Φαρίνια. Ήρθε ως δανεικός από την Μπενφίκα αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει το κάτι παραπάνω στο μεσοεπιθετικό τομέα, τελειώνοντας τη σεζόν με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Αξίζει μεταγραφή: Ντοναρούμα. Σε πολλά ματς βοήθησε με τις επεμβάσεις του να μην δεχτεί περισσότερα γκολ η ομάδα του ή να γλιτώσει από κάποια πιθανή ήττα. Ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του φετινού «ναυαγίου».

Πέρασε και δεν ακούμπησε: Πολλοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν από την Τρίπολη φέτος. Ο Πότσι Τσάβες, όμως, είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Ήρθε πέρυσι το Γενάρη ως το όνομα που θα ανέβαζε επίπεδο το δημιουργικό κομμάτι του Αστέρα. Το πρώτο εξάμηνο είχε τη δικαιολογία ότι ήταν ανέτοιμος. Τελικά, χαιρέτησε έξι μήνες μετά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν χωρίς να δείξει ούτε καν στις προπονήσεις τον παίκτη που γνωρίσαμε στην Μπόκα.

Θα θυμάται: Τα λάθη που έκανε στο σχεδιασμό του περσινού καλοκαιριού για να μη τα κάνει και φέτος. Αν πρέπει να αναφέρουμε ένα ματς, αυτό είναι το διπλό στη Λάρισα που ουσιαστικά τον κράτησε στην κατηγορία.

Θέλει να ξεχάσει: Τις πολλές ήττες, την ανικανότητα να νικήσει και κυρίως τη 10η σερί του σεζόν στη Super League γενικότερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα