Ηρακλής: Το θαύμα του... γηραιού

Ηρακλής: Το θαύμα του... γηραιού

gazzetta default image fallback

bet365

Ηρακλής κατάφερε αυτό που φαινόταν απίθανο, να μείνει δηλαδή στην Super League και το έκανε βγάζοντας ψυχή εκεί που όλοι τον είχαν τελειωμένο.

Τι και αν οι παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν απλήρωτοι; Τι και αν οι προσφυγές έσκαζαν η μία μετά την άλλη; Τι και αν όλοι τους είχαν σίγουρους για υποβιβασμό; Οι... κυανόλευκοι έβγαλαν απίστευτη ψυχή και στο τέλος κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα, περιμένοντας πλέον να γίνει και το ίδιο διοικητικά, καθώς θα είναι τεράστιο κρίμα να σωθούν αγωνιστικά και να πέσουν κατηγορία στα χαρτιά. Με την έλευση του Σάββα Παντελίδη τα πάντα άλλαξαν, οι παίκτες τα έδωσαν όλα σε κάθε αγώνα και στο τέλος γιόρτασαν σαν να έχουν πάρει το πρωτάθλημα αυτή την χρονιά.

Τερμάτισε: Στην 12η θέση με 29 βαθμούς μετά από ένα εξαιρετικό ντεμαράζ στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Συνολικά ο Ηρακλής είχε 6 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες με τα τέρματα να είναι 28-39.

Ο καλύτερος: Σε μια τέτοια προσπάθεια της ομάδας όποιον και να βάλουμε θα αδικήσουμε τους άλλους, γιατί χωρίς καμία υπερβολή όλοι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να έρθει η σωτηρία. Αν είναι να βάλουμε έναν αυτός θα είναι ο Περόνε όχι γιατί έκανε το φοβερό πρωτάθλημα. Ήταν όμως εκεί, έμεινε παρότι είχε προτάσεις να φύγει και με τον πείσμα και την ψυχή του βοήθησε στο να έρθει η σωτηρία. Ο Αργεντίνος πέτυχε 4 γκολ, έδωσε 2 ασίστ αλλά πάνω από όλα είναι η συνολική παρουσία και η διάθεση που έβγαζε σε κάθε αγώνα που είναι πάνω από κάθε στατιστικό.

Κατώτερος των προσδοκιών: Πραγματικά όταν μια ομάδα με τόσα προβλήματα καταφέρνει αυτό που πολλοί έλεγαν απίθανο, θα είναι κρίμα να ψάχνουμε για παίκτη που στάθηκε κατώτερος των προσδοκιών. Εννοείται πως υπήρξαν ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν όσο θα μπορούσαν, αλλά ξαναλέμε πως τέλος καλό, όλα καλά, οπότε αυτή η κατηγορία θα μείνει άδεια.

Αξίζει μεταγραφή: Σε αυτή την κατηγορία θα βάλουμε δύο, Τους Χρήστο Δώνη και Μιχάλη Μπαστακό. Και οι δύο ήρθαν στην ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο (με την μορφή δανεισμού από Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο αντίστοιχα) και με την απόδοσή τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην σωτηρία. Ο πρώτος έβαλε 4 γκολ, ο δεύτερος 3, ανεβάζοντας και οι δύο τις μετοχές τους.

Πέρασε και δεν ακούμπησε: Ο Αντώνης Ηλιάδης αποκτήθηκε τον χειμώνα αλλά δεν βοήθησε καθόλου. Στον αγώνα μάλιστα με τον Αστέρα Τρίπολης έχασε έναν τετ α τετ που αν το έβαζε ο Ηρακλής δεν θα είχε το άγχος των -3 βαθμών, καθώς δεν θα υπήρχε λόγος να κυνηγήσει την υπόθεση ο Λεβαδειακός γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα τον έφτανε.

Θα θυμάται: Τον αγωνα με τον ΠΑΟΚ, όπου και κράτησε το αήττητο μέσα στο Καυτανζόγλειο. Δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά πως ήρθε. Ο... δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με γκολ δύο μέτρα οφσάιντ, ο «γηραιός» κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν ο Μπαστακός είχε νικήσει τον Γλύκο.

Θέλει να ξεχάσει: Όλα τα προβλήματα της χρονιάς. Ο Ηρακλής ναι μεν έχει μάθει να ζει με αυτά, αλλά όσο δεν τελειώνουν, τόσο πιο άσχημο είναι για την ψυχολογία συνολικά της ομάδας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο το να μπαίνεις να παίζεις έχοντας στο μυαλό σου πως όχι μόνο δεν θα πληρωθείς, αλλά μπορεί και να διαλυθείς ως σύλλογος, κάτι που κάνει ακόμα πιο τεράστια την επιτυχία των παικτών του Σάββα Παντελίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα