«Θεϊκή» ισοπαλία στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας (vids)

Gazzetta team
«Θεϊκή» ισοπαλία στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας (vids)

bet365

Η ομάδα της Κύπρου έκλεψε στο 93' το βαθμό (1-1) από τη Λυών στην πρεμιέρα του Europa League. Τρομερή επιστροφή της Αταλάντα στην Ευρώπη με 3-0 επί της Εβερτον. Διπλό (1-2) η Μπράγκα στη Χόφενχαϊμ.

Ο Απόλλων κατάφερε να πάρει το βαθμό με την Λυών στις καθυστερήσεις και να διατηρήσει το αήττητο σερί του εντός έδρας, που έφτασε τα 8 παιχνίδια. Οι Κύπριοι δεν παράτησαν το ματς και δικαιώθηκαν στο τέλος, έστω και με δόση τύχης. Και στα δύο ημίχρονα οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι λιονέ.

Φεκίρ και Ντίας έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, ο Ντα Σίλβα στη συνέχεια για τους γηπεδούχους και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Λυών κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σαντάνα και ο Ντεπάι έκανε από τη βούλα το 0-1. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους λιονέ, που είχαν τον έλεγχο, δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς και στο 3’ των καθυστερήσεων ήρθε ο Σαρδινέρο να κάνει το 1-1 με δόση τύχης και την μπάλα να κοντράρει.

Εκπληκτική επιστροφή η Αταλάντα
Προημιτελικά Κυπέλλου UEFA 1990-'91. Η Αταλάντα με τον Κλαούντιο Κανίγια στην επίθεση πάει για την υπέρβαση, αλλά αποκλείεται τελικά στον εμφύλιο από την Ιντερ των τριών Γερμανών. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να βγει ξανά στην Ευρώπη, αλλά το έκανε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Οι Μπεργκαμάσκι διέλυσαν 3-0 την Εβερτον και μάλιστα το σκορ τους αδικεί, κλαθώς ήταν για πάρα πολλά οι Αγγλοι. Μαζιέλο εξ επαφής (27'), Παπού Γκόμες με σουτάρα (42') και Κριστάντε με πλασέ (45') καθάρισαν τα Ζαχαρωτά, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χαμένες ευκαιρίες και οριζόντιο δοκάρι με τον Φρόιλερ.


Χρυσές αλλαγές για το Υποβρύχιο
Η νίκη με 3-1 αφήνει την εντύπωση ότι η Βιγιαρεάλ είχε εύκολο βράδυ στο «Μαδριγάλ» κόντρα στην Αστάνα. Ωστόσο, μόνο αυτό δεν συνέβη, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάριζαν με τον Λογκβινένκο (68') και έβαζαν δύσκολα στους Ισπανούς, που είχαν προηγηθεί με τον Σανσόνε (16'). Χρειάστηκαν δύο αλλαγές που αποδείχτηκαν χρυσές για το Κίτρινο Υποβρύχιο. Ο Μπακαμπού (76') έκανε το 2-1 με αστείο τρόπο (έπεσε, σηκώθηκε, έψαχνε την μπάλα πριν σουτάρει) και στο 3-1 ο Τσερίσεβ (77') σκόραρε στην επιστροφή του έπειτα από 10 μήνες.

Μεγάλο διπλό η Μπράγκα
Η Μπράγκα έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 2-1 της Χόφενχαϊμ, κάνοντας μεγάλο διπλό στην Γερμανία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο 24’ με κεφαλιά του Βάγκνερ, έχασαν ευκαιρίες για το 2-0, δεν το πέτυχαν και αντί για αυτό ήρθε το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ζοάο Κάρλος. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Ντιέγκο Σόουζα έκανε το 1-2 στο 50’, με τους Πορτογάλους να κρατάνε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Τα αποτελέσματα των 20:00
Χόφενχαϊμ - Μπράγκα 1-2
Απόλλων Λεμεσσού - Λιόν 1-1
Αταλάντα - Εβερτον 3-0
Αούστρια Βιέννης - Μίλαν 1-5
Γιουνγκ Μπόις - Παρτιζάν 1-1
Ντιναμό Κιέβου - Σκεντέρμπεου 3-1
Κοπεγχάγη - Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0
Ριέκα - ΑΕΚ 1-2
Μπασακσεχίρ - Λουντογκόρετς 0-0
Σλάβια Πράγας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
Βιγιαρεάλ - Αστάνα 3-1
Ζλιν - Σέριφ 0-0

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα