Ο Τάκης ξέρει πού βρίσκεται!

Ο Τάκης ξέρει πού βρίσκεται!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Τάκης ξέρει πού βρίσκεται!

bet365

Από το πρώτο ματς, κόντρα σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο όπως η Γιουβέντους, ο Τάκης Λεμονής έδειξε ότι ξέρει καλά το ΠΟΥ βρίσκεται.

AEK – Aούστρια Βιέννης με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Χριστοδουλόπουλος σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο Τορίνο δεν θα φέρει το Champions League στο Λιμάνι, ούτε η ήττα από την ΑΕΚ θα αφήσει τους πρωταθλητές εκτός 5άδας. «Λίγη ηρεμία γενικώς», που λέει και ένας φίλος μου.

Ο Τάκης Λεμονής τη δεδομένη στιγμή ήταν για ακόμη μια φορά η λύση που έπρεπε να έρθει για να κάνει τους νέους παίκτες να καταλάβουν το πού βρίσκονται αλλά και να επαναφέρει το... απλό, το λογικό, αυτό που όλοι βλέπουμε. Όλοι εκτός από τον Χάσι, που μετά την Ριέκα το... έχασε.

Η επιστροφή του Λεμονή, λοιπόν, έδειξε από το πρώτο ματς ότι θα δούμε σ' αυτήν την ομάδα να παίζουν όσοι είναι έτοιμοι. Θα παίζουν όσοι μπορούν να... παίξουν και όσοι είναι κατάλληλοι για την εκάστοτε περίσταση.

Φανταστείτε χθες να βλέπαμε έναν σχηματισμό με Ζιλέ ή Ταχτσίδη στο κέντρο ή με Καρσελά και Μάριν στα εξτρέμ. Πραγματικά, ούτε που θέλω να το φανταστώ. Ο Ζιλέ δεν έχει κολλήσει. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Ο Ταχτσίδης με την ΑΕΚ ήταν πραγματικά πολύ καλός αλλά στο χθεσινό ματς απέναντι σε μια ομάδα που στο κέντρο είχε Ματουιντί, Μπεντακούρ και μπροστά τον Ντιμπάλα, ήθελες πνευμόνια.

Ο Παναγιώτης ήθελε ένα χαφ που θα σου πάρει την μπάλα και θα σε... φτιάξει στο δημιουργικό κομμάτι. Η ανάγκη κόντρα στη «γηραιά κυρία» ήταν η «καταστροφή». Το είπε κι ο Λεμονής μετά: «Θέλαμε να κλέψουμε όσες περισσότερες μπάλες γινόταν». Και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η ομάδα του.

Πέρα από το τακτικό κομμάτι στην άμυνα, σύμφωνα με την UEFA, Ο Ολυμπιακός δημιούργησε 17 προϋποθέσεις για επικίνδυνη επίθεση, είχε 9 προσπάθειες για γκολ κι οι δύο ήταν στο στόχο. Αν Σεμπά και Εμενίκε είχαν πιο καθαρό μυαλό, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν ανοίξει και το σκορ. Με τα αν όμως δεν μπορούμε να μιλάμε. Το αναφέρουμε απλά ως τις δύο στιγμές που οι φιλοξενούμενοι ήρθαν πολύ κοντά στο να στείλουν τον Μπουφόν να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Αξία έχει το από δω και πέρα. Κι ο Τάκης Λεμονής έχει τον τρόπο να το διαχειριστεί. Και ξέρει επίσης πού είναι. Για παράδειγμα, φανταστείτε να ήταν στο ΟΑΚΑ και να έχει το 2-0 με το μέρος του. Ποτέ δεν θα γυρνούσε την ομάδα τόσο πίσω.

Χθες, για παράδειγμα, αφότου η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ και μέσα στο Τορίνο, δεν φοβήθηκε να βάλει επιθετικογενείς παίκτες (Μπεν, Μάριν και Φορτούνης). Με την είσοδο του Ιγουαΐν και τον Μάντζουκιτς να πηγαίνει πιο πλάγια, ο Μποτία ήταν έτοιμος να μπει για να γεμίσει τα μετόσπισθεν, αλλά η κλάση του Αργεντινού χάλασε τα όποια σχέδια είχαν στον ερυθρόλευκο πάγκο. Όπως και να 'χει στη διαχείριση του πρώτου ματς ο Λεμονής παίρνει «10». Και από δω και πέρα ξέρει πως θα φέρει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα