Μπατσουαγί, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής (vids)

Μπατσουαγί, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπατσουαγί, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής (vids)
Το χρονικό σημείο που σκόραρε κόντρα στην Ατλέτικο, «ξέρανε» την ομάδα του Σιμεόνε και τους οπαδούς της. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα γκολ που κάνουν τον Μιτσί Μπατσουαγί, τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για την Τσέλσι!

Ο Βέλγος επιθετικός δεν λογίζεται εκ των βασικών στελεχών των πλάνων του Αντόνιο Κόντε στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Εκείνος, βέβαια, προσπαθεί ν' αλλάξει γνώμη στον Ιταλό προπονητή του και το κάνει με τρόπο που πλέον του έχει δώσει και το πατσούκλι... Μπάτσμαν!

Όπως η Γκόθαμ Σίτι καλεί τον σούπερ ήρωα να εμφανιστεί στα δύσκολα, έτσι και ο Μπατσουαγί όταν καλείται να δώσει λύσεις από τον πάγκο συνήθως θα το κάνει. Και όπως ο άνθρωπος – νυχτερίδα θα κάνει... εντυπωσιακό μπάσιμο στην κάθε υπόθεση καταπολέμησης του κακού εκεί που όλα δείχνουν άσχημα, έτσι και ο φορ των Πρωταθλητών Αγγλίας θα «μιλήσει» μετά το 80'!

Ο διεθνής επιθετικός των «μπλε» έχει πετύχει 14 τέρματα με τη μπλε φανέλα, φέτος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην αγγλική πρωτεύουσα και τα μισά από τα γκολ που έχει ήδη καταφέρει να σημειώσει, έχουν επιτευχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο των αναμετρήσεων της ομάδας του Αντόνιο Κόντε! Κι επιπλέον, μαζί με τον Ολιβιέ Ζιρού, είναι εκείνοι που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ (4) μπαίνοντας στα ματς των ομάδων τους με αλλαγή, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή στην Premier League.

Ο Μπατσουαγί, κλήθηκε αρχικά να βοηθήσει στο παιχνίδι του Αυγούστου του 2016 στην έδρα της Γουότφορντ, όπου στο 80' ισοφάρισε, προτού ο Ντιέγκο Κόστα ολοκληρώσει την ανατροπή για τους μετέπειτα Πρωταθλητές.

Ακολούθησε γκολ στο 81ο λεπτό σε ματς Κυπέλλου με τη Μπρέντφορντ, τον φετινό Ιανουάριο, με την Τσέλσι να φτάνει εύκολα στο τελικό 4-0 και τον Βέλγο απλά να βάζει το... λιθαράκι του στο θετικό αποτέλεσμα.

Το καλύτερο από τα γκολ που έχει πετύχει στο φινάλε των παιχνιδιών όπου έχει πάρει χρόνο συμμετοχής ο Μιτσί Μπατσουαγί, ήρθε τον Μάιο στο «Χόθορνς», όπου στο 82ο λεπτό έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μικρή περιοχή από το γύρισμα του Αθπιλικουέτα και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League για τους «μπλε», στην 36η αγωνιστική!

Στο ματς - φιέστα απέναντι στη Σάντερλαντ για την τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος και με τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε να έχουν στο μυαλό τους τη μεγάλη γιορτή στο φινάλε του παιχνιδιού, έφτασαν στο τελικό 5-1 προς τέρψιν και των οπαδών που κατέκλυσαν το «Στάμφορντ Μπριτζ» και διασκέδασαν πριν καν αρχίσει το τελετουργικό της στέψης. Ο Μπατσουαγί, πέτυχε γκολ στο 90' αλλά και το 90' + 2', έχοντας βρει πρόσφορο έδαφος κόντρα σε μια ήδη υποβιβασμένη και δίχως την παραμικρή δύναμη για αντίσταση, ομάδα...

Πριν από το γκολ με την Ατλέτικο στο Wanda Metropolitano, ο εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης της Τσέλσι στην ισπανική πρωτεύουσα, είχε πετύχει χατ-τρικ στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Σε αυτό το ματς έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο, σκόραρε στο 19' και το 53', αλλά επειδή οι συνήθειες δύσκολα κόβονται, μόλις είδε στον φωτεινό πίνακα του «Στάμφορντ Μπριτζ» πως απέμενε ένα δεκάλεπτο για τη λήξη, πάτησε ξανά το γκάζι και ολοκλήρωσε την προσωπική του παράσταση στο 86', διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα