Χρειάζονται παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό...

Χρειάζονται παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό...

Χρειάζονται παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα με αφορμή την προχωρημένη περίπτωση της μεταγραφής του Λισάντρο Λόπεζ στον Ολυμπιακό.

Θέλω να γράψω γενικότερα κάποια πράγματα και το κάνω με αφορμή την μεταγραφή του 29χρονου κεντρικού αμυντικού της Μπενφίκα Λισάντρο Λόπεζ, τον οποίο και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο ο Ολυμπιακός.

Χρειάζονται σε ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και οι παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό. Καλοί είναι ασφαλώς κι οι παίκτες με ταλέντο κι οι πιο μικροί σε ηλικία και με μεταπωλητική αξία κλπ, κλπ, αλλά είναι απαραίτητοι και παίκτες που έχουν κάνει στην καριέρα τους πρωταθλητισμό και δη με επιτυχία.

Ο Λισάντρο έχει πάρει τρία πρωταθλήματα με την Μπενφίκα και έχει στεφθεί και πρωταθλητής Αργεντινής με την Άρσεναλ Σαραντί, την οποία δεν την λες και…κορυφαία ομάδα στην πατρίδα του. Έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Θέλω λοιπόν να καταλήξω, με αφορμή την περίπτωση του Αργεντίνου, ότι χρειάζονται κι οι έμπειροι παίκτες σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Παίκτες να έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και να μπορούν να βάλουν και προσωπικότητα στην ομάδα.

Ειδικά δε στη θέση του σέντερ μπακ, ο Ολυμπιακός σπάνια φέρνει τα τελευταία χρόνια παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό. Βλέπε Μποτία, Μαρκάνο, Μετζανί, Ντα Κόστα, Βούκοβιτς, Βιάνα, Σισέ. Όλοι αυτοί οι παίκτες δεν είχαν συνηθίσει να κάνουν πρωταθλητισμό. Άντε σε μία σεζόν στα νιάτα τους να το είχαν κάνει στην ΠΣΒ πριν χρόνια οι Ντα Κόστα και Βούκοβιτς με ελάχιστες συμμετοχές. Ακόμη κι ο Μανωλάς ποτέ δεν έκανε πρωταθλητισμό στην τριετία του στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός κεντρικό αμυντικό με εμπειρία σε πρωταθλητισμό είχε φέρει μόνο τον Αμπιντάλ, στα 35 του-κι αυτός έμεινε εδώ τέσσερις μήνες και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά μόνο ο Ένγκελς ήρθε έχοντας κάνει πρωταθλητισμό, στην Κλαμπ Μπριζ, με την ιδιαιτερότητα ότι αυτός είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο Λισάντρο ασφαλώς δεν ήταν ο πιο βασικός σέντερ μπακ της Μπενφίκα αυτά τα 3,5 χρόνια του στην πιο επιτυχημένη την προηγούμενη πενταετία ομάδα της Πορτογαλίας -αν ήταν ο πιο βασικός, συγνώμη αλλά δεν θα έρχονταν εδώ…Αλλά αν μη τι άλλο έχει παίξει 54 παιχνίδια με τα χρώματα της. Την έχει βοηθήσει να πάρει πρωταθλήματα, Κύπελλα και γενικά έχει εμπειρίες, κάτι που αποτελεί πάντοτε σημαντική παράμετρο όταν μιλάμε για σέντερ μπακ.

Άντε να δούμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.