Τέταρτος εμφύλιος στο Champions League (vids)

Τέταρτος εμφύλιος στο Champions League (vids)

bet365

Γερμανική υπόθεση αποτελεί ο φετινός τελικός του Champions League και το gazzetta.gr σας θυμίζει τους προηγούμενους εμφύλιους της διοργάνωσης.

Από αλλού το περιμέναμε φέτος και από αλλού μας ήρθε. Όλα τα προγνωστικά στο Champions League έκαναν λόγο έναν ισπανικό εμφύλιο στον μεγάλο τελικό, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Τελικά η έκπληξη (;) έγινε στα ημιτελικά με τις Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ να ανατρέπουν τα δεδομένα και να παίρνουν εκείνες το εισιτήριο για τον τελικό της 25ης Μαΐου. Τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για εμφύλιο επαληθεύτηκαν. Μόνο που έπεσαν έξω αναφορικά με την χώρα που θα εκπροσωπήσει με τις ομάδες της το ματς της χρονιάς.

Έτσι από ισπανική υπόθεση, ο τελικός έγινε γερμανική. Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ θα συνεχίσουν την κόντρα των τελευταίων ετών τους στη Γερμανία και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δύο γερμανικοί σύλλογοι συναντιούνται στον τελικό του Champions League.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθούμε με εμφύλιο σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αλλά η τέταρτη. Οι πρώτοι που το πέτυχαν ήταν τη σεζόν 1999/00 οι Ισπανοί, με το ζευγάρι Ρεάλ -Βαλένθια, ακολούθησαν οι Ιταλοί με το Γιουβέντους – Μίλαν το 2002/03 και οι τελευταίοι ήταν οι Άγγλοι το 2007/08 με το Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι.

Σειρά τώρα παίρνουν οι Γερμανοί με το Ντόρτμουντ – Μπάγερν. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τι είχε γίνει στους προηγούμενους τρεις εμφύλιους τελικούς του Champions League.


1999/00 Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 3-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην μεγάλη έκπληξη εκείνης της σεζόν Βαλένθια που είχε αφήσει στα ημιτελικά εκτός την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ήταν αποφασισμένη να δείξει ότι είναι το μεγάλο αφεντικό και το κατάφερε με το επιβλητικό 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Μοριέντες (39΄), Μακ Μάναμαν (67΄) και Ραούλ (75΄).

2002/03 Γιουβέντους - Μίλαν 0-0 (2-3 πέναλτι)

Όσοι περίμεναν να δουν ένα κλειστό παιχνίδι στον ιταλικό εμφύλιο έπεσαν μέσα. Μετά από 120 λεπτά αγώνα το μόνο που μπορούσε να θυμηθεί κανείς ήταν η απουσία λόγω καρτών του Πάβελ Νέντβεντ και το ακυρωθέν γκολ του Αντρέι Σεφτσκένκο. Στα πέναλτι ο Ντίνα αρχικά και ο Ουκρανός επιθετικός στη συνέχεια θα χαρίσουν το τρόπαιο στη Μίλαν.

2007/08 Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 1-1 (6-5 πέναλτι)

Ο τελευταίος εμφύλιος τελικός ήταν αγγλική υπόθεση. Η Μάντσεστερ Γ. με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανοίγει το σκορ στο 26΄, αλλά ο Φρανκ Λάμπαρντ στο 45΄ φέρνει το ματς στα ίσια. Οι χαμένες κλασικές ευκαιρίες και τα δοκάρια οδηγούν την αναμέτρηση στα πέναλτι. Εκεί ο Ρονάλντο αστοχεί κι η Τσέλσι αποκτά το προβάδισμα. Ωστόσο, στην τελευταία της εκτέλεση ο Τέρι γλιστράει, αστοχεί και ο Φαν Ντερ Σάαρ στο τελευταίο πέναλτι νικάει τον Ανελκά χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα