Ολα για τον τελικό! (vid)

Ολα για τον τελικό! (vid)

bet365

Ντόρτμουντ και Μπάγερν άφησαν τα καλύτερα για τον τελικό του Champions League και έμειναν σε ένα χαλαρό 1-1 στο ματς πρωταθλήματος.

Σε έναν αγώνα πρόβα «Γουέμπλεϊ» Βεστφαλοί και Βαυαροί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα να παραμένει. Παρά το... αδιάφορο του πράγματος πάντως, ο αγώνας είχε δύο γκολ, χαμένο πέναλτι και αποβολή, αν και η ένταση, η δύναμη και το πάθος έλλειψαν. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές από τον Γιουπ Χάινκες, κάτι που έκανε σε μικρότερο βαθμό και ο Γιούργκεν Κλοπ για την Ντόρτμουντ. Αυτό ήταν το ματς Νο100 μεταξύ τους.

Ο αγώνας εξελίχθηκε γενικότερα σε ένα χαλαρό κλίμα εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, με την Μπάγερν να έχει την πρωτοβουλία και να δέχεται πρώτη γκολ. Στο 11' μετά από ωραία κίνηση στα αριστερά και σέντρα από τον Μπλαζικόφσκι, ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς με σουτ με τη μία από τη γωνία της μικρής περιοχής τίναξε τα δίχτυα του Νόιερ για το 1-0. Στο 13' ο Κλοπ αναγκάστηκε να βγάλει τον Γκουντογκάν -περισσότερο προληπτικά- και οι Βαυαροί πήραν στη συνέχεια την κατοχή. Στο 23' έγινε το 1-1 χωρίς να μυρίζει «ζημιά» για την Ντόρτμουντ. Ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι γηπεδούχοι ξέχασαν ότι υπάρχει ο Γκόμες και ο Γερμανός φορ με κεφαλιά χωρίς καν να πηδήξει ισοφάρισε.

Η Μπορούσια βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Λεβαντόφσκι στο 30' όμως ο Πολωνός αφού πέρασε 2-3 αντιπάλους νικήθηκε από τον Νόιερ και πριν βγει το πρώτο μέρος η Μπάγερν άγγιξε την ανατροπή. Ο Αλάμπα έκανε όμορφες ντρίμπλες και σερβίρισμα στον Γκόμες ο οποίος δεν εκτέλεσε με τη μία και ο Βάιντενφέλερ μπόρεσε να σώσει!

Σχετικά νωρίς στην επανάληψη η Ντόρτμουντ (58') κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μπόατενγκ σε σουτ του Σαχίν. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έστησε τη μπάλα για πετύχει το γκολ Νο24 στην Bundesliga και να σκοράρει για 13η σερί αγωνιστική, όμως ο Μανουέλ Νόιερ έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεσή του Πολωνού με το 1-1 να παραμένει. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αγκωνιά του Ραφίνια στον Μπλαζικόφσκι και δεύτερη κίτρινη.

Μετά την κόκκινη στον Βραζιλιάνο τα πνεύματα άναψαν με τον τεχνικό διευθυντή της Μπάγερν, Ματίας Ζάμερ και τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Γίργκεν Κλοπ, να έχουν έντονο διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο 71' το σουτ του Σαχίν πέρασε άουτ, όπως και αυτό του Σίμπερ στο 78' και για την Μπάγερν προσπάθησε να απειλήσει ο Τίμοστσουκ (81'). Στο 87' έγινε η τελευταία καλή φάση του αγώνα με τον Ρόις να αποφεύγει όλο τον κόσμο και να δίνει στον Σίμπερ, ο οποίος έκανε πολύ κακό κοντρόλ, κατέστρεψε τη φάση και το 1-1 έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Φελίπε Σαντάνα, Κελ (71' Ρόις), Σαχίν, Μπλαζικόφσκι (84' Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς, Γκουντογκάν (14' Λάιτνερ), Σίμπερ, Λεβαντόφσκι.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Κοντέντο, Τίμοστσουκ, Λουίζ Γκουστάβο (92' Χόιμπεργκ), Αλάμπα, Σακίρι, Γκόμες (67' Τσαν), Πιζάρο (756' Μίλερ).

Διαιτητής: Γκάγκελμαν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα