ΠΑΣ καλά κι όπου σε βγάλει! (vid)

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ καλά κι όπου σε βγάλει! (vid)

bet365

Ο Αστέρας... έμεινε στον Γιάχο! Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία (2-1), ξεκίνησε με το δεξί τα πλέι οφ κι ελπίζει σε άδεια!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Γιάννης Χριστόπουλος και Σάκης Τσιώλης. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Πάντος δεξιά και στόπερ οι Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς και μπροστά τους οι Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου από αριστερά προς τα δεξιά. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Για τον Αστέρα ο Φούλοπ κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κοντοέ να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Τσαμπούρη το δεξί και τους Σανκαρέ, Κουρμπέλη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Ουσέρο και οι Ντε Μπλάσις, Ράγιος Ναβάρο ήταν οι τρεις μπροστά τους. Στην κορυφή ο Καλαντζής.

Δυνατά ο ΠΑΣ και 1-0

Ο ΠΑΣ έδειξε με το... καλησπέρα τις διαθέσεις του ξεκινώντας δυνατά το ματς και πετυχαίνοντας νωρίς γκολ. Στο 3' ο Φούλοπ απομάκρυνε λανθασμένα, με τον Ίλιτς να επιχειρεί από μακριά το σουτ και την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Αστέρα.

Τρία λεπτά αργότερα χρειάστηκε να επέμβει και να παραχωρήσει κόρνερ στο σουτ του Ντε Βινσέντι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο διαγώνιο σουτ του Τσουκαλά στο 8'. Ο Πάντος απέφυγε τον Κοντοέ διατηρώντας την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον 24χρονο επιθετικό μέσο να ανοίγει το σκορ.

Ισοφάριση με γκολάρα Σανκαρέ

Παρά ταύτα, οι Αρκάδες είχαν την απάντηση σχεδόν άμεσα, αφού ακυρώθηκε το πρώτο τέρμα που πέτυχαν. Ο Ράγιος εκτέλεσε το φάουλ στο 10' και ο Κουρμπέλης σκόραρε από κοντά, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγο αργότερα, στο 14', με γκολάρα του Σανκαρέ, που με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από τη σέντρα του Ράγιος.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, φωνές για πέναλτι

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή και συνάμα τις περισσότερες φάσεις για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Ένα σουτ και μια εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 20' και στο 22' πέρασαν άουτ, ενώ στο 29' οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι. Ο Μιχαήλ έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Κουρμπέλη να μην τον ακουμπάει και ο Παππάς έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ θα έπρεπε να δείξει και την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Ευκαιρία με Ντε Βινσέντι, Ίλιτς

Στο 31' ο «Άγιαξ» θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Ντε Βινσέντι έκλεψε την μπάλα στην αριστερή πλευρά και έδωσε στον Ίλιτς. Αυτός είχε αντίπαλο τον Σανκαρέ πριν βγει τετ α τετ με τον Φούλοπ, με τον στόπερ του Αστέρα να τον καθυστερεί και τον Ουσέρο να έρχεται για να βάλει την κόντρα και να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του συλλόγου της Τρίπολης. Το ίδιο έπραξε και σε ένα δυνατό σουτ του Κοροβέση στο 43', με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σουτ του Ουσέρο στο 44', το οποίο δε βρήκε δίχτυα.

Αλλαγές από Τσιώλη

Στην επανάληψη ο Τσιώλης προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, καθώς είδε την ομάδα του να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, έβαλε τους Λέντσε και Ουρτάδο μέσα αντί των Καλαντζή και Ναβάρο, αντίστοιχα. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή, ωστόσο δεν έβρισκαν χώρους μπροστά και έδειχναν ανήμποροι να δημιουργήσουν φάσεις.

«Χτύπησαν» ξανά οι Ντε Βινσέντι, Ίλιτς

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να πάρουν και πάλι τα ηνία και να σπαταλούν στο 55' την πρώτη τους ευκαιρία για το 2-1. Ο Ίλιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντε Βινσέντι έκανε το κοντρόλ και το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φούλοπ.

Ο Αργεντινός είδε τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει το σουτ από πλάγια στο 59', ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Ντε Μπλάσις να καταλήγει στα χέρια του Φεγκρούς.

Την κεφαλιά του Μιχαήλ στο 65' μπλόκαρε ο Φούλοπ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι δυο λεπτά αργότερα. Ντε Βινσέντι και Ίλιτς «χτύπησαν» ξανά στο 67', με τον Αργεντινό να βγάζει μπαλιά για... όσκαρ και τον Σέρβο να πλασάρει ιδανικά για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Πίεσε ο Αστέρας, έμεινε το 2-1

Ένα σουτ, και πάλι, του Ντε Βινσέντι στο 68' πέρασε άουτ, τη στιγμή που ο Αστέρας άρχισε να ανεβαίνει και να... ψάχνει με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Μάλιστα, ο Τσιώλης πέρασε και τον Μπακασέτα στο γήπεδο μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Ωστόσο, αυτό δεν απέφερε κάρπούς, παρά την όποια προσπάθεια των παικτών του, που είχαν μια φάση, με τον Ντε Μπλάσις στο 76', όταν το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή «έβγαλε» ο Φεγκρούς.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να φυλάει περισσότερο τα νώτα του και το υπέρ του σκορ, καθώς και με μια ευκαιρία στο φινάλε. Ο Ντάσιος έκανε το σουτ με φάλτσο από πλάγια, με τον Φούλοπ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο ΠΑΣ ξεκίνησε με το... δεξί τα πλέι οφ, τη στιγμή που ο Αστέρας έδειξε να έχει μείνει στον τελικό του Κυπέλλου.

Man of the match: Ο Τόμας Ντε Βινσέντι πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και ήταν ο καλύτερος του μας. Εκτός από τις πολλές φάσεις που είχε για να σκοράρει, έδειξε την κλάση του με την μπαλιά στον Ίλιτς στο 2-1.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Αστέρας. Οι Αρκάδες έδειξαν να έχουν μείνει στο... ΟΑΚΑ και στα όσα συνέβησαν με τη διαιτησία του Γιάχου. Δεν είχαν καθαρό μυαλό και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Μοναδικός που... διασώθηκε ο Σανκαρέ.

Στο ύψος του: Ο καλύτερος παίκτης του Αστέρα ήταν ο Σανκαρέ. Ο μοναδικός αλάνθαστος, ενώ ήταν και αυτός που ισοφάρισε για τους Αρκάδες με γκολάρα. Στον αντίποδα, οι Τσουκαλάς και Ίλιτς ανέλαβαν τη... βρώμικη δουλειά για τους γηπεδούχους.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φούλοπ μόλις στο 3', όταν απομάκρυνε λανθασμένα πάνω στον Ίλιτς, που δεν εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Ούγγρου.

Το στραγάλι: Ο Παππάς θα μπορούσε να δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Σανκαρέ στο 12' για το σκληρό μαρκάρισμα στον Γεωργίου, ενώ σωστά δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο 29' σε πέσιμο του Μιχαήλ στην περιοχή. Όμως, θα έπρεπε να του βγάλει και κίτρινη κάρτα για θέατρο. Επίσης, σωστή η απόφασή του για το ακυρωθέν πρώτο γκολ του Αστέρα στο 10'.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας ήταν σα να μη βρισκόταν στους Ζωσιμάδες. Οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν μείνει στο... ΟΑΚΑ και στην τραγική διαιτησία του Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου.

Πολλά τα προβλήματα σε όλες τις γραμμές και αρκετά λάθη, με μοναδικό... διασωθέντα τον Σανκαρέ. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ έκανε το παιχνίδι του, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ξεκίνησε με το... δεξί τα πλέι οφ βλέποντας πιο αισιόδοξα τη συνέχεια της διαδικασίας.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (80' Τζημόπουλος), Κολοβέτσιος, Πάντος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι (84' Ντάσιος), Κοροβέσης, Γεωργίου (71' Βίλα), Ίλιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Ουσέρο (71' Μπακασέτας), Ναβάρο (46' Ουρτάδο), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Καλαντζής (46' Λέντσε).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα