Ευχή ελληνική, μην προκριθεί η εθνική

Ευχή ελληνική, μην προκριθεί η εθνική

Αποδυτηριάκιας Αποδυτηριάκιας
Ευχή ελληνική, μην προκριθεί η εθνική

bet365

Ο Αποδυτηριάκιας δηλώνει θαυμαστής και όχι οπαδός στο ποδόσφαιρο και εξηγεί γιατί είναι καλύτερα να μην πάει η εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ.

Σα σωστός Έλληνας, αλλά και σαν αγνός ποδοσφαιρόφιλος δεν θα ήθελα να προκριθεί η εθνική ομάδα στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Και μόνον ότι αναφέρω το όνομα «Βραζιλία» με πιάνει μια ζέστα, μια συγκίνηση. Οι Άγγλοι, λένε, βρήκαν το ποδόσφαιρο. Οκεϋ. Εγώ θέλω να βλέπω μπάλλα από τα βραζιλιανάκια.

Είμαι θαυμαστής της Βραζιλίας, όχι οπαδός της. Σαν εραστής του σκιρτήματος, που λέει ο ποιητής, σα θαυμαστής κι όχι σα λεχρίτης οπαδός, αδιαφορώ αν θα κερδίσει σ’ ένα παιχνίδι η Βραζιλία. Δεν είμαι άρρωστος. Καμμία νίκη δεν περιμένω της ομάδας μου για να δικαιώσει την ανωτερότητά της, ούτε και τη δική μου προτίμηση.

Να προκριθεί στο μουντιάλ του 2014 η Ελλάδα, να κάνει τι; Αφού δεν έχει ομάδα. Αφού παίζει ποδόσφαιρο που δεν βλέπεται. Άρα, με τη δική μου σκέψη, με το δικό μου σκεπτικό, η Ελλάδα θα δυσφημιστεί αντί να διαφημιστεί.

Δεν το συζητώ ότι είναι δέκα φορές καλύτερο να μη δείξεις τη γύμνια σου, την ασχήμια σου, από τα να την επιδεικνύεις σε μια παγκόσμια πασαρέλα, όπως αυτή είναι το μουντιάλ. Η Ελλάδα, μετά το 2004 στην Πορτογαλία, όπου προέκυψε στο ποδόσφαιρο η μέγιστη έκπληξη της αιωνιότητος, επανήλθε στα ίδια. Τα γνωστά. Με το σπαθί της πανάξια η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και αμέσως μετά, από το πρώτο κιόλας ματς μετά το θρίαμβο της στο Ευρώ 2004, διεσύρθη από την Αλβανία.

Και από τότε, εδώ και δέκα χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει συνέλθει ακόμα. Εύχομαι να μην προκριθεί. Όχι, δεν μπορώ να βλέπω μουντιάλ με ομαδίτσες, πολύ περισσότερο όταν μια απ’ αυτές είναι η εθνική της χώρας μου.


Πιο δυνατή, πιο οργανωμένη είναι η Παράγκα της διαιτησίας στο πρωτάθλημα του μπάσκετ.- Γράφει ο apodytiriakias.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αποδυτηριάκιας
Αποδυτηριάκιας