Αστέρια σε φανέλα και γήπεδο!

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Αστέρια σε φανέλα και γήπεδο!

bet365

O Hρακλής Αντύπας γράφει τις εντυπώσεις του για το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού και ειδικά για τα... νέα πρόσωπα των νταμπλούχων Ελλάδος!

Πάντα η… πρεμιέρα του Ολυμπιακού έχει ενδιαφέρον για τους φίλους της ομάδας. Από τη μία είναι η στέρηση της μοναδικής καψούρας και από την άλλη το νέο αίμα. Θέλουν να δουν τα νέα πρόσωπα, να δουν το νέο… Θρύλο.
Μετά από δύο μήνες και πέντε μέρες λοιπόν, είδαμε και πάλι Ολυμπιακό. Το πρώτο φιλικό της σεζόν, ναι μεν δεν προσφέρεται για πολλά πολλά (η αντίπαλος, η Σίμουρκ είναι ομάδα μικρής δυναμικότητας), ωστόσο βγήκαν κάποια συμπεράσματα. Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή.

Πρώτα απ’ όλα, έκαναν πρεμιέρα τα τέσσερα αστέρια, αυτό το μυθικό κατόρθωμα των Πειραιωτών. Ομόρφυνε ακόμα περισσότερο η φανέλα και περιμένουμε πώς και πώς να τα δούμε στην ερυθρόλευκη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες εκτός από τον Αμπντούν, ο οποίος δικαιολογημένα αποτελεί ξένο σώμα. Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα και σκέφτεται την έξοδο, φέρνει πρόταση και φεύγει. Ο Ολυμπιακός δεν παρακαλά κανέναν και ο Αμπντούν καλά θα κάνει να σκεφτεί, πού έφτιαξε το όνομά του…

Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε όλους τους παίκτες, έκανε αλλαγές στις θέσεις των παικτών και χρησιμοποίησε τρία συστήματα, παρεμφερή μεν, διαφορετικά δε (4-1-4-1, 4-3-3, 4-2-3-1). Και λογικά κάπως έτσι θα κινηθεί – από πλευράς συστημάτων – ο Ολυμπιακός στη νέα περίοδο.
Από πλευράς φιλοσοφίας, ο Μίτσελ ζητά πρέσινγκ ψηλά και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Αν τα καταφέρει θα δούμε έναν ελκυστικό Ολυμπιακό, καμία σχέση με αυτόν που είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν.

Από πλευράς προσώπων τώρα, στο πρώτο ημίχρονο ο Βάις ήταν όλα τα λεφτά. Εξαιρετικές μεταβιβάσεις, ωραίες ενέργειες και δείχνει παίκτης που θα σηκώσει στο πόδι το Καραϊσκάκη.
Ο Ντομίνγκες μας φάνηκε βαρύς, ο Σαλίνο έδειξε ότι ξέρει καλά την θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Σάμαρης καλά στοιχεία. Πρέπει επίσης να σταθούμε και στον Διαμαντάκο, που παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Και στα συν του, το καλό τελείωμα στο πρώτο γκολ της χρονιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τώρα ένας παλιός έκανε την διαφορά. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Το γκολ που πέτυχε, ήταν σπάνιας ομορφιάς, ενώ έβγαλε και ασίστ πάρε βάλε στους συμπαίκτες του.
Από εκεί και πέρα, θετικά στοιχεία έδειξε ο νεαρός Σιώπης που έπαιξε αμυντικό χαφ, ο Λυκογιάννης σαν αριστερό μπακ (και αυτός παρουσιάστηκε πολύ βεελτιωμένος), ο Παπάζογλου (και σαν δεξί μπακ και σαν στόπερ), ενώ οι Ολαϊτάν και Ντε Βινσέντι κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Στα επόμενα ματς, θα βγουν σαφώς πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Αφενός γιατί ο Μίτσελ θα έχει δουλέψει ακόμα περισσότερο με τους παίκτες και αφετέρου γιατί οι επόμενοι αντίπαλοι είναι σαφώς πιο δυνατοί από την Σίμουρκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…