Η Χαλ αλλάζει όνομα!

Θάνος Σαρρής
Η Χαλ αλλάζει όνομα!
Μια ακόμα εξωτερική παρέμβαση στην ταυτότητα αγγλικού συλλόγου στην Αγγλία για εμπορικούς λόγους, με τον ιδιοκτήτη της Χαλ Σίτι να αλλάζει το όνομά της σε Χαλ Τάιγκερς!

Αλλαγές στα σήματα, στα χρώματα, ακόμα και στα ονόματα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα στοιχεία που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταυτότητας ενός συλλόγου «θυσιάζονται» στο βωμό του μάρκετινγκ και των εμπορικών συμφωνιών. Πλέον, ήρθε η σειρά της Χαλ. Ο ιδιοκτήτης Ασέμ Αλάμ, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το 2010 και κατάφερε να τον βοηθήσει να σταθεροποιηθεί οικονομικά, τόνισε ότι το «Σίτι» δεν του αρέσει και για το λόγο αυτό στρέφεται στο «Τάιγκερς». Παράλληλα, αφαιρεί το συνοδευτικό AFC (Association Football Club), που υπάρχει στο σύλλογο από την ίδρυσή του το 1904 και ρισκάρει με τις αντιδράσεις του κόσμου!

«Το Χαλ Σίτι είναι άσχετο. Δεν μου αρέσει η λέξη Σίτι επειδή είναι κοινή. Σχετίζεται επίσης με τη Λέστερ, τη Μπρίστολ, τη Μάντσεστερ και αρκετά ακόμα κλαμπ. Δεν μου αρέσει να είμαι σαν όλους τους άλλους. Θέλω ο σύλλογος να είναι ξεχωριστός. Έχει να κάνει με την ταυτότητα. Το Σίτι αποτελεί μια χάλια ταυτότητα και το Hull City Association Football Club είναι πολύ μεγάλο. Στον εμπορικό κόσμο, όσο πιο μικρό το όνομα, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να απλωθεί πιο εύκολα. Με τη λέξη Τάιγκερς έχουμε ένα πραγματικά δυνατό μπραντ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα προχωρήσει σε μία μέση λύση, ονομάζοντας το σύλλογο Χαλ Σίτι Τάιγκερς στην Αγγλία και Χαλ Τάιγκερς μόνο στο εξωτερικό.

Ο Εχάμπ Αλάμ, γιος του προέδρου και αντιπρόεδρος στο σύλλογο, αφού τόνισε ότι καταργούνται τα αρχικά AFC από το όνομα, υποστήριξε ότι δεν περιμένει από όλο τον κόσμο να αποδεχθεί την αλλαγή: «Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να αποκαλεί το σύλλογο όπως του αρέσει, είναι η δική τους ομάδας. Δεν θα πάμε στους οπαδούς και θα τους πούμε ότι όλοι πρέπει να αναφέρονται στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο». Ακόμα κι έτσι, πάντως, αναμένονται αντιδράσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα