Τούρμπο στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ!

Τούρμπο στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Τούρμπο στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ!

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο Στοχ. Είχε και τρεξίματα εξαιρετικά για την εποχή. Και, μάλιστα, ακόμα κι εκεί πρωταγωνίστησε ο Σλοβάκος «κίλερ»! Γράφει ο Βασίλης Γαλούπης.

Ο Στοχ με την δεξιοτεχνία του, τα γερά του πατήματα, την ταχύτητά του και το απίστευτο σουτ που διαθέτει έχει δείξει από τα πρώτα του κιόλας ματς ότι είναι «λίντερ» μέσα στο παιχνίδι. Ηγετική φυσιογνωμία που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και «κίλερ» όταν δοκιμάζει το πόδι του, βέβαια! Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχε μόνο τον Στοχ. Ο οποίος, μάλιστα, έτρεξε και πάρα πολύ παλεύοντας στα μαρκαρίσματα.

Η ομάδα του Στέφενς τα βρήκε σκούρα στο α’ μέρος από την «επιθετική» Σάλκε. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαστισμένος, έκανε λάθη κι έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό. Στην επανάληψη, όμως, ο ΠΑΟΚ έκλεισε καλύτερα τους χώρους, είχε σε μεγάλη μέρα τον Βίτορ, προσπάθησε να γυρίσει λίγο την μπάλα στα χαφ, κυνήγησε ένα γκολ κι εν τέλει δικαιώθηκε με την ισοφάριση. Φυσικά, η υπόθεση πρόκριση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η ρεβάνς είναι ανοιχτή και για τις δυο ομάδες. Η Σάλκε μπορεί να μην δείχνει σωστή ισορροπία αυτή την εποχή, όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ακόμα και χωρίς Χούντελααρ.

Απαιτητικό σε ενέργεια

Δεν θέλω να σταθώ τόσο στην ανάλυση του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή, όσο στα τρεξίματα του ΠΑΟΚ που ήταν αν όχι εντυπωσιακά, σίγουρα πολύ δυνατά. Το παιχνίδι ούτως ή άλλως ήταν απαιτητικό σε φυσικές δυνάμεις, με τον ρυθμό που δώσανε εξ’ αρχής οι Γερμανοί.

 

Κι άλλο οξυγόνο

Η Σάλκε είχε την κατοχή (συνολικά 64%-36%), οι παίκτες του δικεφάλου ήταν υποχρεωμένοι συχνά να κυνηγάνε την μπάλα, ωστόσο δεν έδειχναν να κουράζονται και να χάνουν την εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Ειδικά όταν μπήκε ο «φρέσκος» Κάτσε έδωσε κι άλλο οξυγόνο στα πνευμόνια της ομάδας. Κι εκεί φάνηκε ο ΠΑΟΚ να ανεβάζει περισσότερες στροφές. Είχε, άλλωστε, και ηθικό, ενώ δεν έχανε πια εύκολα τις μονομαχίες, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα του στο α’ μέρος. Άρχισε να τις κερδίζει πλέον στο β’ ημίχρονο.

Πιο πολλά τρεξίματα στο β’

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος έτρεξε περισσότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο. Κι αυτό είναι σημαντικό, κυρίως επειδή περισσότερη κατοχή μπάλας η Σάλκε είχε στο πρώτο 45λεπτο (70-30) κι όχι τόσο στο δεύτερο (59-41), όπου η ελληνική ομάδα ισορρόπησε αρκετά.

Τα χιλιόμετρα στο α’ μέρος ήταν 56,6 για την Σάλκε – 57,5 για τον ΠΑΟΚ και στο β' 59,2 για την Σάλκε - 60,6 για τον ΠΑΟΚ.

Το κοντέρ του

Γενικά, ο ΠΑΟΚ ήταν fit, έδειξε έτοιμος και αρκετά δουλεμένος σ’ αυτόν τον τομέα κυρίως στην αντοχή με την απόδοσή του στο β’ μέρος, έπιασε στο κοντέρ του χιλιόμετρα που δεν τα έχουν δα και στο τσεπάκι τους οι ελληνικές ομάδες, ειδικά τέτοια εποχή που ακόμα δεν έχουν φορμαριστεί, ενώ όπως θα δούμε, δεν έτρεξαν και πολλοί στα πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ περισσότερο από τον δικέφαλο.

Οι τρείς πρώτοι του ΠΑΟΚ

Τζιόλης 12,1 χλμ.

Λάζαρ 12 χλμ.

Στοχ 11,4 χλμ.

Τα τρεξίματα στο διήμερο

ΤΡΙΤΗ

Λυών – Σοσιεδάδ (0-2) 111,9 – 116,6

Αϊντχόφεν-Μίλαν (1-1) 111 – 107

Πάσος Φερέιρα-Ζενίτ (1-4) 109 – 110

Πλζεν-Μάριμπορ (3-1) 120 – 115

Σαχτέρ – Σέλτικ (2-0) 115 - 109

ΤΕΤΑΡΤΗ

Σάλκε-ΠΑΟΚ (1-1) 115,8 – 118,1

Φενερμπαχτσέ-Αρσεναλ (0-3) 108 - 107

Λουντογκόρετς-Βασιλεία (2-4) 117 – 120

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αούστρια Βιέννης (0-2) 109 - 115

Στεάουα Βουκ.-Λέγκια Βαρσοβίας (1-1) 115 – 118

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.