Το ματς της χρονιάς…

Το ματς της χρονιάς…

Διονύσης Δελλής
Το ματς της χρονιάς…

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα πλάνα του Μίτσελ ενόψει του «τελικού» με τη Μπενφίκα. Οι... σίγουροι και τα ερωτηματικά.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι γεγονός. Για τον Ολυμπιακό το αποψινό «αντάμωμα» με την Μπενφίκα είναι κάτι σαν τελικός. Ένα 90άλεπτο το οποίο δεν κρίνει μονάχα τρεις βαθμούς, αλλά την υλοποίηση ενός ολόκληρου «βασικού» στόχου της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτιαξαν το καλοκαίρι μια νέα ομάδα πάνω σε έναν συγκεκριμένο άξονα. Την διατήρηση των ηνίων στην Ελλάδα. Και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν όπου η αλλαγή του…χρόνου, τους έβρισκε στα νοκ άουτ του Γιουρόπα.

Απόψε λοιπόν με νίκη ο Ολυμπιακός, επί της ουσίας κλείνει μια θέση στην 16άδα της διοργάνωσης. Θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα ώστε να μείνει εκτός, αν υποθέσουμε ότι το βράδυ στο Καραϊσκάκη θα επικρατήσει των Πορτογάλων.

Πόσο εύκολο είναι βέβαια να επικρατήσει; Αυτό θα φανεί στη «σκηνή». Το σίγουρο είναι ότι ο Μίτσελ περιμένει να βρει απέναντι μια ομάδα πολύ καλύτερη από αυτή που συνάντησε πριν από δύο εβδομάδες στο Ντα Λουζ. Τελικός για τον Ολυμπιακό, τελικός και για την Μπενφίκα. Και οι Λουζιτανοί φυσικά και γνωρίζουν καλά ότι μια δεύτερη σερί «χαμηλή πτήση» θα τους εκτροχιάσει ολοκληρωτικά.

Με βάση το ρεπορτάζ ο Μίτσελ έχει αποφασίσει αλλά και δεν… έχει αποφασίσει για την 11άδα. Πιστεύει πολύ στον Τσόρι. Θεωρεί ότι ο Αργεντινός μπορεί να (ξανά) κάνει τη «διαφορά». Έχει ρίσκο όμως να του δώσει μια θέση στην αρχική 11άδα, όταν ο Ντομίνγκεζ έχει να πιάσει μπάλα από τη Μπενφίκα! Για αυτό και ουσιαστικά θα αποφασίσει σήμερα τι τελικά θα κάνει.

Αν θα ακολουθήσει το ένστικτο του, ή θα το πάει κάπως πιο… λογικά με τον Φουστέρ σε ρόλο μέσο-επιθετικού, πίσω από τον Μήτρογλου. Και με τον Βάις και τον Κάμπελ στις δύο πτέρυγες. Με βάση πάντα τις εκτιμήσεις ο 50άχρονος τεχνικός δεν έχει κατά νου να δώσει θέση βασικού στον Σαβιόλα. Για δεύτερη φορά σερί και τρίτη συνολικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα όσοι τους είδαν το απόγευμα της Τρίτης να συνομιλούν πριν από την προπόνηση σε ένα σύντομο τετ α τετ υπέθεσαν αυτό ακριβώς. Ότι δηλαδή ο Μίτσελ ανακοίνωσε τη σκέψη του στον Αργεντινό επιθετικό.

Τον Σαβιόλα που από τη στιγμή που παίζει σαν δεύτερος «επιθετικός» δεν είναι εύκολο να έχει θέση στις αρχικές επιλογές του προπονητή με θέα στο… σεντόνι. Ο Ολυμπιακός της Ελλάδας ξεκινά σταθερά με μια διάταξη που παραπέμπει στο φουλ επιθετικό 4-2-2-2. Στην Ευρώπη όμως και με εξαίρεση το ματς με την Άντερλεχτ υπάρχουν τρεις κεντρικοί χαφ. Ο Σάμαρης, με τον Μασάντο και τον Τσόρι απέναντι στην Παρί. Ο Σάμαρης, με τον Μανιάτη και τον Τσόρι στη Λισαβόνα.

Αυτό το τελευταίο θα λάβει χώρα και απόψε, αν τελικά ο Ντομίνγκεζ είναι στην 11άδα. Γιατί είναι δεδομένο ότι ο Μανιάτης (ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας που έχει δύο κίτρινες κάρτες και είναι στο όριο) θα παραμείνει στον άξονα. Ο Σαλίνο θα αγωνιστεί σαν δεξιός μπακ. Ο Μανωλάς με τον Σιόβα θα είναι οι στόπερ. Ο Χολέμπας αριστερά στην άμυνα. Ο Βάις στο αριστερό άκρο της επίθεσης, και ο Μήτρογλου φορ. Με τον Τσόρι στο γήπεδο, ο Φουστέρ θα ξεκινήσει δεξία. Χωρίς τον Αργεντινό στην 11άδα μπαίνει ο Κάμπελ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα