Ο Σταρκ και το πέναλτι στην Μπενφίκα

Ο Σταρκ και το πέναλτι στην Μπενφίκα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Σταρκ και το πέναλτι στην Μπενφίκα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμάται στο blog του στο gazzetta με αφορμή τον αποψινό τελικό του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, το πέναλτι που είχε δώσει ο Γερμανός ρέφερι στην Μπενφίκα, απολύτως ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα στο ματς του Φαλήρου.

Γερμανό διαιτητή όρισε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ για το παιχνίδι Ολυμπιακού-Άντερλεχτ, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί φυσικά και με το άλλο ματς του ομίλου. Κύρια, όμως, θα εξαρτηθεί η πρόκριση από το ματς στο Καραϊσκάκη, αφού αν νικήσει ο Ολυμπιακός, περνάει ό,τι κι αν γίνει στη Λισσαβόνα.

Ο Σταρκ είναι έμπειρος διαιτητής. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Κι επειδή το ματς το αποψινό ενδιαφέρει περισσότερο την Μπενφίκα από την Άντερλεχτ, να παρατηρήσουμε ότι έχει παίξει ο Σταρκ το μπαράζ Πορτογαλίας-Βοσνίας 6-2 για τα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ 2012, όπως και το Ελλάδα-Τουρκία 1-4. Ολυμπιακό δεν έχει ξανασφυρίξει, ενώ για να βρούμε επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με Γερμανό ρέφερι πρέπει να πάμε πίσω στο 2005, το 1-0 επί της Μονακό, με ρέφερι τον Μερκ, αμέσως μετά το ΓΙΟΥΡΟ.

Την Μπενφίκα, στο γήπεδο της οποίας θα γίνει ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σταρκ την έπαιξε τελευταία φορά στον β’ προημιτελικό για το Γιουρόπα Λιγκ πρόπερσι, ΠΣΒ-Μπενφίκα 2-2. Στο πρώτο ματς η Μπενφίκα είχε κερδίσει 4-1, αλλά στη ρεβάνς οι Ολλανδοί προηγούνται 2-0 στο 25! Πάνε για το 3-0, αλλά ο Λουίζάο μειώνει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι η ΠΣΒ έχει στο β΄ ημίχρονο τη δύσκολη αποστολή να βάλει δύο γκολ και να μη φάει κανένα, για να ισοφαρίσει το 4-1. Όμως, όλα τελειώνουν στο 63’, με αυτό το πέναλτι υπέρ της Μπενφίκα, που μπορείτε να το δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=aBph4KCzcvI), στο 3.00. Επιεικώς αμφισβητούμενη φάση, στην οποία είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ.

Από Πορτογαλία είχε παίξει και το Πόρτο-Μαρσέϊγ 2-1, όπως και το Μπράγκα-Σεβίλλη 1-0, και τα δύο σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Μπενφίκα, που με (άλλο) Γερμανό ρέφερι είχε φέτος το 2-0 επί της Άντερλεχτ, θα την σφυρίξει με την Παρί ο Άγγλος Κλάτενμπουργκ, που έπαιξε τον Φλεβάρη το Πόρτο-Μάλαγα 1-0.

Αν θέλετε την άποψή μου για τη φετινή διαιτησία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ; Καλές διαιτησίες εκτός έδρας και πολύ αυστηρές διαιτησίες στο Καραϊσκάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.