Γιουβέντους-Ρόμα 3-0 (vid)

Γιουβέντους-Ρόμα 3-0 (vid)

bet365

Η Γιουβέντους νίκησε εύκολα την Ρόμα (3-0), της έσπασε το αήττητο, έκανε το 10x10 και πήγε στο +8! Σωστές οι δύο αποβολές στο τέλος των Ρωμαίων.

Το κλίμα στο Τορίνο ήταν πανηγυρικό πριν την έναρξη του ματς, με τους οπαδούς της Γιούβε να αποθεώνουν τους Νταβίντ Τρεζεγκέ και Λουτσιάνο Μότζι. Ο Lucky Luciano, όπως φαίνεται, ήταν και αυτός που... είχε πιάσει το νόημα καλύτερα από όλους καθώς έγραφε σε άρθρο του την Κυριακή ότι δεν πιστεύει πως ο Αντόνιο Κόντε θα επιτρέψει στη Ρόμα να παίξει με αντεπιθέσεις καθώς σε αυτές... σκοτώνει. Οπως ακριβώς το είπε ο Μότζι, έτσι ακριβώς το έκανε ο προπονητής της Γιουβέντους καθώς παρέταξε την ομάδα του σαν... Ρόμα. Η μπάλα, δηλαδή, στον αντίπαλο, μπλοκάροντας έτσι τους Τζιαλορόσι που αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τα βρήκαν.

Οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσία είχαν την μπάλα αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν καθώς απλά την κυκλοφορούσαν χωρίς νόημα, για να πάρουν ένα μάθημα στο 17' για το πώς σκοράρεις... εύκολα. Ο Τέβες πήρε την μπάλα πλάγια στην περιοχή, γύρισε ωραία και έστρωσε υπέροχα για τον Βιντάλ, που συνέχισε την παράδοση κόντρα στους Ρωμαίους, κάνοντας το 1-0. Οι Τορινέζοι συνέχιζαν να παίζουν με τον ίδιο τρόπο βγάζοντας εντελώς τους φιλοξενούμενους εντελώς έξω από τα νερά τους, ο Τότι δεν έκανε κάτι σωστό ούτε σε στημένη φάση και το ημίχρονο βγήκε εύκολα για τους πρωταθλητές, που θα μπορούσαν να σκοράρουν και σε ένα πολύ καλό σουτ του Γιορέντε.

Το παιχνίδι έγινε πολύ εύκολο για τους Μπιανκονέρι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς ο Πίρλο έστειλε, σε εκτέλεση φάουλ, συστημένη την μπάλα στον Μπονούτσι στο πίσω δοκάρι για το 2-0 και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήλεγξαν εντελώς την κατάσταση και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγάζουν νεύρα. Ο Ρούντι Γκαρσία έβαλε τους Ντέστρο και Τορισίδη αντί των Πιάνιτς και Ντοντό γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 αλλά ό,τι κι αν δοκίμαζε, η Γιουβέντους είχε πάντα την απάντηση.

Μοναδικό αρνητικό για την ομάδα του Κόντε ήταν το τράβηγμα που ένιωσε ο Τέβες και αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στον Βούτσινιτς ενώ στη συνέχεια τον δρόμο για τον πάγκο -της Ρόμα- πήρε και ο Τότι καθώς δεν έκανε κάποια σωστή ενέργεια και γενικά σε αυτό το ματς φάνηκε περισσότερο... πριν την έναρξη με τις δηλώσεις του παρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα νεύρα της Ρόμα, καθώς η πρώτη ήττα έμοιαζε αναπόφευκτη, φανερώθηκαν στο 75' καθώς ο Ντε Ρόσι πήγε με τα δύο πόδια στον εκπληκτικό Κιελίνι και είδε φυσιολογικά την απευθείας κόκκινη, όπως φυσιολογική ήταν η κόκκινη και στον Καστάν ένα λεπτό μετά για χέρι πάνω στη γραμμή του τέρματος. Το πέναλτι το ανέλαβε ο Βούτσινιτς, το σκορ πήγε στο 3-0, ο Κόντε έριξε στο ματς και τους Μαρκίζιο και Κουαλιαρέλα αντί των Βιντάλ-Γιορέντε και η Γιουβέντους, χωρίς να κινδυνέψει καθόλου, ανάγκασε την Ρόμα στην πρώτη της φετινή ήττα και πήρε προβάδισμα τίτλου (+8)!

* Για πρώτη φορά μετά το 1932 η Γιουβέντους κάνει 10 σερί νίκες μέσα στην ίδια σεζόν.

** Για τρίτη σερί χρονιά ο Βιντάλ σκόραρε κόντρα στη Ρόμα στο Τορίνο.

*** Η Ρόμα δέχθηκε τρία γκολ για πρώτη φορά μετά από 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του '13.

**** Μετά την ήττα της Ρόμα, έμεινε η Μπάγερν ως η μοναδική αήττητη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Κυριακή (5/1)
Κιέβο-Κάλιαρι 0-0
Φιορεντίνα-Λιβόρνο 1-0 (66' Ροντρίγκες)
Γιουβέντους-Ρόμα 3-0 (17' Βιντάλ, 48' Μπονούτσι, 77' πεν. Βούτσινιτς)
Δευτέρα (6/1)
Νάπολι-Σαμπντόρια (13:30)
Μίλαν-Αταλάντα (16:00)
Κατάνια-Μπολόνια (16:00)
Τζένοα-Σασουόλο (16:00)
Πάρμα-Τορίνο (16:00)
Ουντινέζε-Βερόνα (16:00)
Λάτσιο-Ιντερ (19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (17 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 49*
2. Ρόμα 41*
3. Νάπολι 36
4. Φιορεντίνα 36*
5. Ιντερ 31
6. Βερόνα 29
7. Τορίνο 25
8. Κάλιαρι 21*
9. Πάρμα 20
10. Τζένοα 20
11. Λάτσιο 20
12. Ουντινέζε 20
13. Μίλαν 19
14. Σαμπντόρια 18
15. Αταλάντα 18
16. Κιέβο 16*
17. Μπολόνια 15
18. Σασουόλο 14
19. Λιβόρνο 13*
20. Κατάνια 10

* Οι Γιουβέντους, Ρόμα, Φιορεντίνα, Κάλιαρι, Κιέβο και Λιβόρνο έχουν ένα ματς περισσότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα