Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

bet365

Ο Απόλλωνας συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καθώς διέσυρε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν τραγικός και με... τρύπια άμυνα!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Απόλλωνα ήταν ο Τζόρβας, με τους Άλβαρεζ, Δεληζήση μπροστά του, τον Αργυρόπουλο δεξιά και τον Κανακούδη στα αριστερά. Στον άξονα ήταν οι Κόρμπος, Τσοκάνης, με τους Μίνγκα και Παντελιάδη στα άκρα και τον Φαρινόλα πίσω από τον Ντάλμπεργκ.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ είχε τον Αμπάρη στην εστία, τους Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο μπροστά του, δεξιά τον Ντάσιο και αριστερά τον Στρούνα. Στον άξονα, δίπλα από τον Τσουκαλά μετατέθηκε ο Μιχαήλ, ενώ πίσω από τον Ίλιτς έπαιξαν οι Ακόστα, Βίλα και Κοροβέσης.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που... καιγόταν πιο πολύ για την νίκη, όμως αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ήταν ο Απόλλωνας, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πολύ επηρεασμένοι από τις απουσίες και τα πειράματα που έκανε ο Τσιώλης στην σύνθεση. Έτσι, ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο, χωρίς βέβαια να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία στο πρώτο 15λεπτο.

Προειδοποίηση...
Η Ταξιαρχία, αν και δεν είχε καλές φάσεις στα πρώτα λεπτά, έδειχνε με την απόδοσή της πως είναι θέμα χρόνου να έρθει η το γκολ. Ο Μίνγκας, λοιπόν, ήταν αυτός που προειδοποίησε τον Αμπάρη στο 18', όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ, «τρύπωσε» ανάμεσα από τους παίκτες των φιλοξενούμενων και με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Και τιμωρία!
Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν το μήνυμα, δεν άλλαξαν την εικόνα τους στο παιχνίδι και στο τέλος του πρώτου μέρους ήρθε η «αναμενόμενη» και απόλυτα δίκαιη τιμωρία. Μετά από νέα κακή αντίδραση στα μετόπισθεν για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ο Μίνγκας βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής στο 45' και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, καθώς με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του, ανήμπορου να αντιδράσει, Αμπάρη.

«Καταιγίδα» στην επανάληψη
Όσο κακή και να ήταν η εικόνα του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Απόλλωνα δε θα μπορούσε να περιμένει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η Ταξιαρχία μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια, με τον Ντάλμπεργκ να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την νέα του ομάδα και να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο επιθετικός του Απόλλωνα, με κίνηση ανάμεσα από τα δύο αντίπαλα στόπερ, πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και νίκησε εξ επαφής τον Αμπάρη, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ο ΠΑΣ τα είχε... χαμένα, ο Τσιώλης άλλαζε διαρκώς θέσεις τους παίκτες του, αλλά αντί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, μπέρδευε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του και έδινε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να κάνει «πάρτι». Φυσικά, η ομάδα του Σάντσεζ δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο αυτό το δώρο. Έτσι, με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Μίνγκας κατάφερε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Ο μέσος της Ταξιαρχίας, επιχείρησε να βγάλει μία συρτή σέντρα, η μπάλα κόντραρε και για ακόμα μία φορά αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Φαρινόλα αποφάσισε να μπει και αυτός στον πίνακα των σκόρερ και να προσθέσει το... κερασάκι στην τούρτα θριάμβου κόντρα στο «φάντασμα» το ΠΑΣ. Ήταν το 70ο λεπτό, όταν έφυγε στην αντεπίθεση, άφησε πίσω του τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, νίκησε τον Αμπάρη στο τετ α τετ και έγραψε, έτσι, το τελικό 4-0 υπέρ του Απόλλωνα.

Από το σημεία εκείνο και έπειτα, το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν ταχύτητα, χωρίς όμως να αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΣ. Βέβαια, ούτως ή άλλως οι φιλοξενούμενοι, δεν έδειχναν να έχει τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν, έστω, το τέρμα της τιμής. Έτσι, η Ταξιαρχία πανηγύρισε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην σεζόν, η οποία της δίνει τεράστια ψυχολογία και πιστοποιεί ιδανικά την αγωνιστική αναγέννηση που έχει φέρει στην Ριζούπολη η έλευση του Λόρι Σάντσεζ. Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ εξακολουθεί να παραπαίει και να μην θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πέρσι κατάφερε να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος (53' Έγκον), Παντελιάδης, Τσοκάνης (90' Κουκ), Μίνγκας, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σ. Τσιώλης): Αμπάρης, Στρούνα (46' Σονγκό), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (80' Κυβελίδης), Τζημόπουλος, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (63' Μπέριος), Ίλιτς

MVP Μίνγκας. Με δύο γκολ, για ακόμα μία φορά οδήγησε την Ταξιαρχία σε μία πολύτιμη νίκη. Ο έμπειρος μέσος, είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης και ίσως και της σεζόν για τον Απόλλωνα.

Στο ύψος του. Φαρινόλα. Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση από τον επιθετικό του Απόλλωνα, που σκοράρει, σερβίρει τρέχει και γενικά είναι μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος. Όλος ο ΠΑΣ και ειδικά η άμυνά του. Ερασιτεχνική αντίδραση σε πολλές φάσεις, με τους παίκτες να μην ξέρουν τους ρόλους τους μέσα στο γήπεδο. Ειδικά το δεύτερο τέρμα, είναι ενδεικτικό του χάους που επικρατούσε στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Γκάφα. Ανήκει δικαιωματικά στον Τσιώλη. Πολλά πειράματα, με αποτέλεσμα μία... σαλάτα! Περίεργη αρχική διάταξη από τον Καρδτσιώτη τεχνικό, ακόμα χειρότερη διαχείριση την ώρα του αγώνα, αφού άλλαζε διαρκώς ρόλους στους παίκτες του, με αποτέλεσμα να τους μπερδεύει όλο και πιο πολύ, αντί να βελτιώνει την, κακή, εικόνα της ομάδας του.

Το στραγάλι. Ο Κάκος τραυματίστηκε στην γάμπα και μόλις στο 7' έδωσε την θέση του στον Μαντάκη. Το παιχνίδι, πάντως, για τους διαιτητές ήταν αρκετά εύκολο και κύλησε ομαλά, χωρίς κάποια δύσκολη φάση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα