ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής 1-2

bet365

Η ελεύθερη πτώση του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται καθώς μετά την 4άρα στην Ριζούπολη, έχασε (1-2) και στο γήπεδο του από την Καλλονή που έκανε... άλμα παραμονής! Aποδοκιμασίες στο φινάλε!

Πως ξεκίνησαν

Για τον ΠΑΣ, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βελλίδης, με τους Κολοβέτσιο, Μιχαήλ μπροστά του, τον Ντάσιο δεξιά και τον Στρούνα αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Λίλα, Τσουκαλάς, με τους Ακόστα, Κυβελίδη και Σονγκό πίσω από τον Ίλιτς.

Στην αντίπερα όχθη, η Καλλονή ξεκίνησε με τον Χογκ πορτιέρο, Αναστασιάδη, Σακουανί μπροστά του και τους Χωριανόπουλο, Ποντάνι στα άκρα. Δίπλα από τον Μαρσέλο στον άξονα, ήταν ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΣ, Κεϊτά, ενώ πίσω από τον Περόνε βρέθηκαν οι Νιαμπούγιου, Λεοζίνιο και Μανούσος.

Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, καθώς έδειχνε πιο... κεφάτη και είχε τον έλεγχο του κέντρου από τα πρώτα λεπτά. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που, κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ήταν το 10ο λεπτό, όταν ο Ίλιτς με κεφαλιά ανάγκασε τον Χογκ σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Ακόστα να παίρνει το... ριμπάουντ και από κοντά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας της ΑΕΛΚ.

Το τέρμα αυτό, αντί να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣ, έδειξε να τον... υπνωτίζει, αφού οι παίκτες του Τσιώλη επαναπαύτηκαν και έδωσαν πολύ χώρο στους φιλοξενούμενους. Έτσι, η Καλλονή κατάφερε να πιέσει και να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Η αρχή έγινε στο 19' με τον Μανούσο να φεύγει στην αντεπίθεση, με την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στο 27' ο Βελλίδης ήταν που εμπόδισε τον Περόνε να βρει δίχτυα.

Η πίεση των φιλοξενούμενων, ολοένα και αυξανόταν, με τον Λεοζίνιο στο 36' να σπαταλά ακόμα μία ευκαιρία, όταν έκανε... κατάχρηση τρίπλας αντί να τελειώσει την φάση, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα. Τεράστια ευκαιρία είχε και ο Μαρσέλο στο 42', όταν βγήκε στην κόντρα και πλάσαρε, με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί μία απίστευτη απόκρουση με εκτίναξη στο «Γ».

Μία από τα ίδια και στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, καθώς η Καλλονή ήταν και πάλι αυτή που πίεζε. Μοναδική εξαίρεση, η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς στο 47', το οποίο απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Χογκ. Στην συνέχεια οι νησιώτες πήραν και πάλι τον έλεγχο και στο 67' κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα, το οποίο άξιζαν σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Σκόρερ ο Λεοζίνιο, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ, κατάφερε να μπερδέψει τον Βελλίδη και να φέρει έτσι το παιχνίδι στα ίσα.

Αντί για απάντηση, ανατροπή!

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε και να πάρει εκ νεου το προβάδισμα, όμως ο Χαρίσης στο 71' δεν σκόραρε σε κενή εστία, ενώ στο 78' ο Ίλιτς έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να βγει σε θέση τετ α τετ με τον Χογκ, μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κοροβέση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πλήρωσαν όλα αυτά, καθώς στο 80' δέχτηκαν ακόμα ένα τέρμα, με την Καλλονή να ολοκληρώνει την ανατροπή.

Ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα, η άμυνα του ΠΑΣ πιάστηκε στον ύπνο και εκτέθηκε από τον επιθετικό της Καλλονής, ο οποίος την... χόρεψε, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάτησε στον Περόνε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα και να ολοκληρώσει την ανατροπή για τους νησιώτες. Από κει και πέρα, όσο κι αν προσπάθησε ο ΠΑΣ, δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι γνώρισε ακόμα μία ήττα και... επιβεβαίωσε έτσι, πως βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό(46’ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα(53’ Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς και Κυβελλίδης (60’ Μπέριος)

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (81’ Φουρλάνος), Κεϊτά (76’ Φαρία), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος και Περόνε (84’ Καζάκης)

MVP Λεοζίνιο. Πολύ καλός για άλλη μία φορά, πέτυχε ένα τρομερό τέρμα με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ και έδωσε έτσι το... έναυσμα για την ανατροπή. Παίκτης βαρόμετρο για την Καλλονή.

Στο ύψος του. Βελλίδης. Τρομερή εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που μπορεί να φέρει ευθύνη στο φάουλ του Λεοζίνιο, όμως κράτησε όρθια την ομάδα σε πάρα πολλές στιγμές με μερικές τρομερές επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος. Λίλα. Κακό παιχνίδι, πολλά νεύρα και λάθη, έγινε αλλαγή νωρίς στο δεύτερο μέρος. Γενικά, ο ΠΑΣ έκανε πάρα πολλά λάθη και απογοητεύει με την εικόνα του.

Η γκάφα. Ανήκει στον νεαρό Χαρίση, που στο 71' και ενώ το σκορ ήταν 1-1, αντί να πλασάρει σε κενή εστία, δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Αν έκανε το... αυτονόητο, ο ΠΑΣ θα είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα και δύσκολα θα έχανε το τρίποντο.

Το στραγάλι. Καλή διαιτησία από τον Καλογερόπουλο και τους βοηθούς του, που δεν είχαν δύσκολες φάσεις και πέρασαν ένα ήρεμο απόγευμα.

Το ταμείο του gazzetta: Ο ΠΑΣ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, οι απουσία των Ντε Βινσέντι και Τσάβες έχει επηρεάσει πάρα πολύ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι Γιαννιώτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά, κάνουν πολλά λάθη σε κάθε παιχνίδι, ενώ τα πειράματα του Τσιώλη, αντί να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας, μπερδεύουν τους παίκτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα