Απόλλων - Αστέρας Τρίπολης 1-2

Gazzetta team
Απόλλων - Αστέρας Τρίπολης 1-2

bet365

Με ένα... απίθανο γκολ του Λούι ο Αστέρας κέρδισε στην Ριζούπολη με 1-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης και εδραιώθηκε στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και την Ευρώπη!

Φινάλε... όλα τα λεφτά στην Ριζούπολη, όπου ο Αστέρας με γκολ του Λούι στο 3 και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε με νίκη 2-1 επί του Απόλλωνα, συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα στο 2014 και αύξησε την διαφορά του από την 6η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους με εμφανίζονται με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν, τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν ρυθμό και τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσες προσπαθούσαν, όμως έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν την υπεροχή, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μπαντή.

Κανακούδης (6') και Φαρινόλα (21') είχαν τις πρώτες τελικές, ενώ η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 28' για τον Αστέρα. Ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε στην περιοχή, έκανε ωραία το σουτ στην κίνηση, όμως ο Τζόρβας με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν! Φαρινόλα με κεφαλιά (32') και Δεληζήσης (38') είχαν καλές στιγμές για τον Απόλλωνα, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και στιγμές αργότερα οι φιλοξενούμενοι να παίρνουν το προβάδισμα. Στο 39' ο Ντε Μπλάσις έκανε την κεφαλιά-ασίστ και ο Καράσκο με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-1 για το 6ο του γκολ στη σεζόν και το 3ο του στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μέχρι το ημίχρονο πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Η πρώτη ήταν στο 42', όταν ο Μίνγκας με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ η δεύτερη στο 44', όταν ο Μπαντής έβγαλε την κοντινή κεφαλιά του Ντάλμπεργκ!

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν καλός, οι Αρκάδες δεν ρίσκαραν και το παιχνίδι κυλούσε εκεί ακριβώς που το ήθελαν. Οι μακρινές μπαλιές συνεχίστηκαν, ενώ οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με στημένα. Μπαράλες (58') και Ντάλμπεργκ (60') είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61', όταν Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπαντή! Ο ρυθμός έπεσε ξανά στη συνέχεια, όμως φαίνεται ότι οι παίκτες κράτησαν το καλύτερο για το τέλος...

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 81'. Ο Αργυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Μπαντής υπό την πίεση των Δεληζήση και Φαρινόλα δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Πετρόπουλος ήρθε από πίσω, για να κάνει από κοντά το 1-1! Ξαφνικά, το παιχνίδι πήρε... χρώμα, με τον Μπαντή να βγάζει δύσκολα το μακρινό σουτ του Παντελιάδη στο 84'! Φαρινόλα με κεφαλιά (84'), Κάφα με σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τζόρβας (86') και Γκόιαν, που μάλλον... μπερδεύτηκε, πριν δει τον Κανακούδη να σώζει πάνω στην γραμμή (87') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα μείνει μέχρι το τέλος, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Λούι με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το τελικό 1-2!

MVP: Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος, όμως αναμφίβολα στο τέλος ήταν ο πολυτιμότερος. Ο Λούι «χτύπησε» στην τελευταία φάση και έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα, κάνοντας το τελικό 1-2.

Στο ύψος του: Ο Καράσκο μαζί με τον Ντε Μπλάσις ήταν ίσως οι καλύτεροι του Αστέρα. Ο πρώτος άνοιξε τον δρόμο στο 39' με ένα πανέμορφο τέρμα και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας για 3ο σερί ματς.

Η γκάφα: Ο Μπαντής έκανε την έξοδο στο γκολ του Απόλλωνα, όμως δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Το γκολ είναι δικό του λάθος και θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερο υπολογισμό.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Κύζας. Η μόνη φάση για την οποία ελέγχεται είναι το γκολ του Απόλλωνα και το αν υπάρχει επιθετικό φάουλ του Φαρινόλα για προβολή.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει απέναντι στην 5η του πρωταθλήματος και στο τέλος διεκδίκησε τη νίκη. Αυτό ήταν, όμως, που του στοίχισε, καθώς η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελευταία φάση κόστισε ακόμη και τον βαθμό. Οι παίκτες του Σάντσες είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη, απέδειξαν, όμως, ότι έχουν το γκολ και εκείνο που τους λείπει είναι οι «λεπτομέρειες».

Ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από την 6η θέση και βάζει πλώρη για πλέι οφ. Οι Αρκάδες μπορεί να μην ικανοποίησαν, όμως κάποιοι από τους παίκτες τους είναι ικανοί για την διαφορά με οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα. Έτσι έγινε και στην Ριζούπολη, με τον Αστέρα να φτάνει στο τέλος σε ακόμη μία σημαντική νίκη.

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (76' Πετρόπουλος), Λουσέρο (69' Άμπροουζ), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Σανκαρέ, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο (64' Σέτι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68' Ναβάρο), Καράσκο (81' Κάφα), Μπαράλες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα