Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

bet365

Το γκολ του Παπαδόπουλου έδωσε την νίκη (1-0) στον Ατρόμητο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (που ξύπνησε στο δεύτερο) και τον διατήρησε στην 3η θέση!

Πως ξεκίνησαν

Για τον Ατρόμητο, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τσέναμο, με τους Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη μπροστά του, τον Νάστο δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Στον άξονα ήταν ο Δημούτσος με τον Ιγκλέσια, ενώ πίσω από τον Παπαδόπουλο ήταν οι Ούμπιντες Καραμάνος και Ναπολεόνι.

Στην αντίπερα όχθη, μπροστά από τον Βελλίδη βρέθηκαν οι Μπέριος και Κολοβέτσιος, με τους Ντάσιο Μιχαήλ στα άκρα. Δίπλα από τον Τσουκαλά προωθήθηκε ο Στρούνα, ενώ πίσω από τον Ίλιτς ήταν οι Αυγενίκου, Κοροβέσης και Ακόστα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο πρώτο δεκάλεπτο. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, ο Ατρόμητος ανέβηκε και πίεσε τους φιλοξενούμενους, ανοίγοντας διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα, με όπλο την πολύ ωραία ανάπτυξη των παικτών του Παράσχου. Άλλωστε, ο έμπειρος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει πολύ επιθετικά, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα μαζί τους Ναπολεόνι, Καραμάνο και Παπαδόπουλο.

Έτσι, σταδιακά το παιχνίδι μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο, με τον Παπαδόπουλο να δείχνει σε τρομερή φόρμα και να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 22', όταν με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Βελλίδη, ο οποίος στην συνέχεια μάζεψε. Ότι δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση, κατάφερε να το κάνει δέκα λεπτά αργότερα. Ο έμπειρος επιθετικός, μετά από εντυπωσιακό τακουνάκι του Καραμάνου, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Το προβάδισμα αυτό, ήταν κάτι... αναμενόμενο, αφού ο Ατρόμητος κατάφερε να πιάσει πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες να «τελειώσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Ενδεικτικό της εικόνας του ματς, είναι και οι 12 τελικές που είχαν οι παίκτες του Παράσχου στην ανάπαυλα, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ, που είχε μόλις 3!

Κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο
Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Ατρόμητο να ρίχνει ρυθμούς, αφού ήταν ξεκάθαρο πως είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα. Έτσι, ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Η μόνες στιγμές που ο Τσέναμο αγχώθηκε, ήταν από το 85' και μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν αρκετά και πίεσαν για την ισοφάριση, παίζοντας ουσιαστικά τα... ρέστα τους. Μάλιστα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πληρώσει τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος, καθώς στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ είχε φάση διαρκείας μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Παρόλα αυτά, ο έμπειρος τερματοφύλακας καθάρισε δύο φορές, ενώ στην συνέχει κέρδισε και επιθετικό φάουλ, βάζοντας ένα τέλος σε κάθε ελπίδα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος (63’ Μπρίτο), Ουμπίντες, Δημούτσος (89' Φυτανίδης), Ναπολεόνι (75' Πίτου Γκαρσία), Παπαδόπουλος

ΠΑΣ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Βελλίδης, Μπέριος (79' Γιάκος), Ντάσιος (54’ Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Αυγενικού (69’ Κρητικός), Ίλιτς, Στρούνα, Ακόστα

MVP Παπαδόπουλος. Πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με το οποίο έφτασε τα 9, είχε δοκάρι και γενικότερα ήταν για ακόμα μία φορά πάρα πολύ καλός. Η έλευσή του έχει αλλάξει επίπεδο τον Ατρόμητο και δεν σταματάει να το αποδεικνύει.

Στο ύψος του. Καραμάνος. Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι, εντυπωσιακή ασίστ με τακουνάκι στο γκολ του Παπαδόπουλου και γενικά άλλο ένα μεστό παιχνίδι από τον ταλαντούχο επιθετικό.

Αδύναμος κρίκος. Κοροβέσης. Πολύ κακός για ακόμα μία φορά, δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που πέρσι εντυπωσίασε. Με αρκετό... τουπέ για την ηλικία του, έκανε πολλά λάθη, ζητούσε συνέχεια την μπάλα, ακόμα κι όταν υπήρχαν καλύτερες επιλογές, χωρίς να βοηθήσει καθόλου τους φιλοξενούμενους.

Η γκάφα. Ανήκει στον Ατρόμητο και ειδικά στους επιθετικούς του, που δεν τέλειωσαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όταν είχαν πιάσει φρενήρη ρυθμού και δημιουργούσαν τρομερές ευκαιρίες. Μπορεί να μην το πλήρωσαν, όμως έπαιξαν με την φωτιά, ενώ σπατάλησαν και αρκετές δυνάμεις στο δεύτερο για να μαρκάρουν, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν εξοικονόμηση ενόψει Ολυμπιακού.

Το στραγάλι. Σε γενικές γραμμές δεν είχε πρόβλημα ο Δασκαλόπουλος, που είχε ένα εύκολο παιχνίδι. Μοναδικό σφάλμα ένα μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ακόστα, στο οποίο θα ήταν τραβηγμένο μεν να δοθεί πέναλτι, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ. Ίσως θα έπρεπε να δώσει κόρνερ.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Από την άλλη, ο... κατήφορος δεν έχει τέλος για τον ΠΑΣ, αφού γνώρισε την 4η σερί ήττα του και δεν δείχνει να μπορεί εύκολα να ξεκολλήσει από αυτό το τέλμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα