Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 2-2

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 2-2
Η Άρσεναλ έκανε την ανατροπή (από 1-0, 1-2), όμως η Σαουθάμπτον ισοφάρισε γρήγορα για το τελικό 2-2. Κόκκινη ο Φλαμινί.

Η πρόεδρος της Σαουθάμπτον Καταρίνα Λίμπερ βρέθηκε στο «Σεντ Μέρις» και είδε την ομάδα της να κόβει βαθμούς από την Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαν να προηγούνταν με μεγαλύτερο από το 1-0 σκορ, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης όλα άλλαξαν. Οι κανονιέρηδες «ξύπνησαν», έκαναν γρήγορα την ανατροπή (52'), όμως ο Λαλάνα (54') έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα για το τελικό 2-2, που ίσως ρίξει την Άρσεναλ από την κορυφή.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τους παίκτες του Ποκετίνο να μπαίνουν δυνατά και να κυριαρχούν στο πρώτο μέρος. Σε ακόμη ένα παιχνίδι από την άλλη οι κανονιέρηδες αποφάσισαν να... σπαταλήσουν ένα ολόκληρο 45λεπτο, κάνοντας πολύ κακή εμφάνιση. Στο 7' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκάλαχερ μετά από κόντρα στον Μερτεζάκερ είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 8' μετά από λάθος του πολύ κακού στο πρώτο μέρος Μονρεάλ, ο επιθετικός της Σαουθάμπτον έκλεψε την μπάλα, για να βγάλει δύσκολα ο Σέζνι!

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, είχαν το κέντρο, έπαιξαν γρήγορα και στο 21' πήραν δίκαια το προβάδισμα. Ο Σόου έβγαλε την σέντρα από αριστερά μπροστά από τον Γκναμπρί και ο Φόντε με κεφαλιά (ίσως να υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Μονρεάλ) έκανε το 1-0! Στο 23' το σουτ του Λαλάνα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 37' ξανά μετά από λάθος του Μονρεάλ, η μπάλα κατέληξε στον Γκάλαχερ, που ολομόναχος στην μικρή περιοχή... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ! Στο 41' ο Σκοτσέζος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, για να βάλει την τελευταία στιγμή την προβολή ο Κοσιελνί, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 44', για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ. Ο Μπόρουτς, όμως, νίκησε από κοντά τον Κοσιελνί, για να κρατήσει το 1-0.

Όπως μας συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, η Άρσεναλ «μεταμορφώθηκε» στην επανάληψη. Οι παίκτες του Βενγκέρ έφτασαν στην ισοφάριση μόλις στο 48'. Ο Μονρεάλ έβγαλε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, για να καταλήξει στην άλλη άκρη της περιοχής στον Σανιά, που έκανε την σέντρα σουτ, για να βρει όσο χρειαζόταν ο Ζιρού και να κάνει με όμορφο τρόπο το 1-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 3ο γκολ του Γάλλου στα τελευταία ισάριθμα εκτός έδρας ματς.

Δεν πέρασαν παρά μόνο 4' για να έρθει η ανατροπή. Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση, που ξεκίνησε από τον Μονρεάλ στα αριστερά και κατέληξε στον Οζίλ στα δεξιά, εκείνος που έκανε το 1-2 ήταν ο Καθόρλα. Ο Γερμανός έκανε την πάσα, ο Ζιρού άφησε πολύ ωραία και ο Ισπανός με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-2! Ο ρυθμός ήταν φρενήρης, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και σε μία στιγμή αδυναμίας στο 54' οι «Άγιοι» έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σόου έβγαλε την βαθιά μπαλιά στα αριστερά, ο Ροντρίγκες ξέφυγε σχετικά εύκολα από τον Σανιά και έδωσε την ασίστ στον Λαλάνα, που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-2!

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με τον Οζίλ να κάνει εκπληκτική κούρσα στο 64', να κάνει το σουτ, η μπάλα να κοντράρει στον Φόντε και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόρουτς, για την σημαντικότερη χαμένη ευκαιρία μέχρι το τέλος! Φλαμινί (69') και Μονρεάλ (72') είχαν καλές στιγμές, ενώ στο 76' ο Σέζνι βγήκε από την περιοχή του και πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ροντρίγκες. Όλα ήταν ανοιχτά μέχρι το τέλος, με τον Φλαμινί να αποβάλλεται στο 80' για... δολοφονικό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Σνάιντερλεν, όμως οι κανονιέρηδες κράτησαν τουλάχιστον τον βαθμό. Στο 87' η Σαουθάμπτον έχασε την τελευταία διπλή ευκαιρία με Σόου (κόντρα) και Φόντε, όμως ο Σέζνι ήταν σταθερός και κράτησε το 2-2, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Μπόρουτς, Τσέιμπερς, Γιοσίντα, Φόντε, Σόου, Ντέιβις (89' Γκούλι), Κορκ, Σνάιντερλεν, Λαλάνα, Ροντρίγκες, Γκάλαχερ (70' Γουόρντ-Πρόουζ)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Αρτέτα, Οζίλ, Γκναμπρί (70' Τσέιμπερλεϊν), Καθόρλα (86' Γκιμπς), Ζιρού (90' Ποντόλσκι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα