ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγούταν ως το 86' αλλά δεν κέρδισε τον ΟΦΗ (1-1) και έχασε την ευκαιρία να περάσει τον Ατρόμητο! Φωνές και των 2 ομάδων για τις φάσεις των γκολ!

Το... κάστρο έπεσε από τον Βίκτωρα!

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τον Γιώργο Κουτρουμπή σε ρόλο «κόφτη» δίπλα στον Τάσο Λαγό εξαιτίας των αρκετών απουσιών και της ανετοιμότητας του Μέντες που βρέθηκε στον πάγκο. Ο νεαρός στόπερ ήταν φιλότιμ0ς δίπλα στον αρχηγό του «τριφυλλιού» αλλά αμφότεροι δεν πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες(δεν είναι το... φόρτε τους) και ο ΟΦΗ με το εξαιρετικό στήσιμο του Σα Πίντο έκλεινε τους διαδρόμους, είχε σωστές αλληλοκαλύψεις και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Δεν υπήρχε παίκτης να τρέξει την μπάλα στον άξονα, να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, ώστε να «ανοίξει» η άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ είχε διαβάσει άριστα τον αντίπαλο, έστησε ένα... κάστρο μπροστά από την εστία του Φερνάντες και μάλιστα στο 37' είχε την μεγάλη στιγμή με τον Παπάζογλου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Σίλντενφελντ που έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και σε κανένα σημείο δεν έδωσε σιγουριά και εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν... εγκλωβισμένος, δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του αλλά έχει αποδείξει φέτος πως όταν βρει ανοιχτό γήπεδο μπορεί να σε «σκοτώσει»! Ο Μπεργκ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Λαγός άνοιξε αριστερά στον Καρέλη που με μπαλιά... διαβήτη, βρήκε τον Κλωναρίδη που ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του μικρού στο πρωτάθλημα που με τις εμφανίσεις του έχει κάνει τον Χάρη Μαυρία να ξεχαστεί!

Πάντως, ο ΟΦΗ έχει παράπονα από τον Κουτσιάυτη σχετικά με τον τρόπο που ξεκινά η φάση του γκολ. Οι Κρητικοί διαμαρτύρονται για φάουλ του Μπεργκ πάνω στον Ζε Εντουάρντο.

Γύρισε και το... πλήρωσε!

Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Πήρε τα μέτρα στο γήπεδο που άφησε ο Παναθηναϊκός, πίεσε την άμυνα του «τριφυλλιού» και όσο περνούσε η ώρα φαινόταν πως μπορεί να γίνει ακόμη πιο απειλητικός. Οι Κρητικοί χτυπούσαν... καμπάνες για προειδοποίηση αλλά οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι.

Κουτσιανικούλης και Μακρής νικήθηκαν από Κουτρούμπη και Καπίνο αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει αμυντικά και στο 85' το... πλήρωσε! Χρειάστηκε, φυσικά, να μην δείξει το οφ-σάιντ ο επόπτης Κωσταράς και να κάνει τραγικό λάθος ο Ρισβάνης. Πέναλτι και κόκκινη για το τράβηγμα πάνω στον Ροβίθη από τον νεαρό στόπερ.

Ο Ζε Εντουάρντο δεν λάθεψε απέναντι από τον Καπίνο στο 85', έφερε το ματς στα ίσια και χάρισε έναν σπουδαίο βαθμό στον ΟΦΗ για την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία.

MAN OF THE MATCH: Τεράστιο παιχνίδι από τον αριστερό μπακ του ΟΦΗ, Μιλιάζες. Ήταν παντού στην πτέρυγα του, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και από τα πόδια του ξεκινούσαν ότι καλό «έφτιαχνε» η ομάδα του στην επίθεση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έκανε... πρεμιέρα ως αμυντικός μέσος. Ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι στόπερ, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του επέτρεψαν στον Γιάννη Αναστασίου να τον βάλει στο κέντρο λόγω των αρκετών προβλημάτων στη μεσαία γραμμή. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού ήταν θετικός, είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις ενώ «σώνει» την ομάδα του από την ισοφάριση στο 59', όταν και διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Δραστήριος και ο Παπάζογλου, ο οποίος ταλαιπώρησε όσο κανείς τα στόπερ του Παναθηναϊκού με τις κινήσεις και την δύναμή του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με... μπλαζέ ύφος, δεν έψαξε το δεύτερο γκολ αλλά κοίταξε να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0. Δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε αντίδοτο για να κρατήσει μακριά τον ΟΦΗ και τελικά το πλήρωσε από την φάση που ξεκίνησε με αντικανονικό τρόπο.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει εξαιρετικά στοιχεία, έχει ταλέντο αλλά στην φάση του πέναλτι κάνει γκάφα και μάλιστα μεγάλη που οφείλεται στην απειρία του. Στην αρχή ο Σπύρος Ρισβάνης χάνει τον Ροβίθη και στην συνέχεια τον τραβάει μέσα στην περιοχή από την φανέλα. Κάνει την παράβαση, αφήνει και την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ΟΦΗ... φωνάζει στον Κουτσιάυτη για το ξεκίνημα στο γκολ του Παναθηναϊκού για φάουλ του Μπεργκ πάνω στον Ζε Εντουάρντο. Από την άλλη πλευρά, ναι μεν είναι πέναλτι και κόκκινη στον Ρισβάνη αλλά ο Ροβίθης έχει ξεκινήσει από θέση οφ-σάιντ κάτι που δεν υπέδειξε ο επόπτης Κωσταράς. Σε ακόμη ένα ματς του «τριφυλλιού» και ενώ είχε την κατοχή της μπάλας, τα φάουλ ήταν 31-11 κατά του!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι το φινάλε ένα τεράστιο «τρίποντο» τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά, όμως, στο 85' ο ΟΦΗ με το πέναλτι του Ζε Εντουάρντο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο φινάλε να σώσει την παρτίδα για τους Κρητικούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα