Τσόρι των... προκρίσεων και μεγάλοι απόντες

Δημήτρης Τομαράς
Τσόρι των... προκρίσεων και μεγάλοι απόντες

bet365

Ο Ντομίνγκες αποδεικνύεται παίκτης-κλειδί και ο Μίτσελ ο κόουτς που μπορεί να... γιγαντώσει τον Ολυμπιακό και να στεριώσει σε αυτόν. Ποιοι ήταν οι μεγάλοι... απόντες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Από όπου και εάν το πιάσει κανείς ο Αργεντινός άσος είναι εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην φετινή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί στην φάση των ομίλων να μην αποδείχθηκε ο πλέον καθοριστικός παράγοντας πρόκρισης, όπως ήταν ο Ρομπέρτο (σε πολύ μεγάλο βαθμό) όμως το... λιθαράκι του το έβαλε για τα καλά. Γκολ με την Μπενφίκα στην Λισσαβώνα σε ένα υπερπολύτιμο 1-1 και ψυχραιμία και ευστοχία από την άσπρη βούλα στο 3-1 επί της Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη που έφερε την πρόκριση. Με άλλα λόγια διαδραμάτισε αρκετά σημαντικό ρόλο σε δύο καθοριστικούς για την ομάδα του αγώνες στην φάση των ομίλων.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν έμεινε όμως μόνο σε δύο παιχνίδια. "Ξαναχτύπησε" και με την Γιουνάιτεντ. Βάζοντας το τρίτο του γκολ με τακουνάκι και έχοντας συμβολή στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο παιχνίδι. Η ποιότητά του και η στόφα ηγέτη που δείχνει στον αγωνιστικό χώρο τον έχουν μετατρέψει ως ένα από τα πολύτιμα όπλα του Μίτσελ. Ας μην ξεχνάμε πως για μέρες ο Τσόρι έκανε ειδικό πρόγραμμα για να μην επιβαρυνθεί παραπάνω απ' όσο έπρεπε και προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για την Μάντσεστερ. Και όπως αποδείχθηκε ήταν.

Σαφώς και είναι αρκετά άδικο σε μία βραδιά που ο Ολυμπιακός δεν είχε υστερήσαντες όλα τα... φώτα να πέφτουν πάνω στον Ντομίνγκες. Ίσως αυτό γίνεται επειδή υπάρχουν στιγμές που μεταξύ άλλων θυμίζει και... κάτι από Ιμπαγάσα. Το ζητούμενο είναι πως και ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός χρειάζονται έναν υγιή, δυνατό και καλό Τσόρι τόσο στα επόμενα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και για τον μεγάλο επαναληπτικό στο Ολντ Τράφορντ. Εκεί που θα πέσουν... κορμιά με την Γιουνάιτεντ να είναι διατεθειμένη να τα δώσει όλα μπροστά στον κόσμο της, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάντως το πρώτο και πολύ βασικό βήμα πρόκρισης το έκαναν. Τώρα μένει το δεύτερο... ημίχρονο. Για τον Τσόρι είναι μία μεγάλη ευκαιρία να συνδέσει το όνομά του με άλλη μία φετινή πρόκριση του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στην προπονητική... σκακιέρα δεν άρχισε ποτέ την παρτίδα

Στην μάχη των πάγκων που ομολογουμένως είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο Μίτσελ έκανε... ματ στο Μόγιες με πολύ λίγες κινήσεις. Ουσιαστικά για τον Σκωτσέζο ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ να παίξει αυτή την παρτίδα σκάκι με τον συνάδελφό του. Ο Ισπανός είχε "διαβάσει" άριστα την Γιουνάιτεντ και το παιχνίδι της και παρότι δεν ήθελε να δηλώσει το οτιδήποτε αρνητικό για τον Μόγιες και την ομάδα του, είναι φανερό πως κέρδισε κατά κράτος και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Σκωτσέζο.

Σαφέστατα και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Μόγιες πιάνεται στον... ύπνο. Στην Αγγλία έχει χάσει από ομάδες που σε άλλες σεζόν η Γιουνάιτεντ θα της είχε κερδίσει από το... ημίχρονο. Ωστόσο και μόνο που καθοδηγεί μία τέτοια ομάδα και έχει στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ δημιουργούν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ίδιο διότι άπαντες έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Μεγάλος νικητής ο Μίτσελ και με νέες ερυθρόλευκες προοπτικές

Ο Μίτσελ κατάφερε και να του "κλειδώσει" το κέντρο και να του επιφέρει πονοκεφάλους στην άμυνα αλλά και να μην του επιτρέψει να γίνει απειλητικός σε επικίνδυνο σημείο, ειδικά προς το τέλος του αγώνα. Με το να δώσει χώρο στην Γιουνάιτεντ και ταυτόχρονα να την πρεσάρει ψηλά την χτύπησε εκεί που "πονούσε". Οι αλλαγές του Μόγιες δεν βοήθησαν, τα μεγάλα του όπλα δεν λειτούργησαν και το 2-0 ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Στον αντίποδα ο Ισπανός με την δουλειά του εκτός του ότι νίκησε σχετικά εύκολα και δίκαια τον Μόγιες έδειξε πως είναι σε θέση να... γιγαντώσει τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ έφτασε στο σημείο της πλήρους καταξίωσης με την πρόκριση από την φάση των ομίλων και τη νίκη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και όλα αυτά όταν πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό βρισκόταν στο... στόχαστρο λόγω των αγώνων με την Λεβάντε ενώ και φέτος μέχρι και τον Σεπτέμβριο γνώριζε μεγάλη αμφισβήτηση. Ο ίδιος πιστοποίησε όμως την αξία της δουλειάς του και πως είναι ένας τεχνικός με φόντα και προοπτικές να ανεβάσει ένα σκαλί πιο ψηλά τους ερυθρόλευκους. Εκτός από την πολύ μεγάλη αναγνώριση όμως που δέχεται από την Ισπανία και όχι μόνο ήρθε όπως όλα δείχνουν η ώρα για το νέο του συμβόλαιο με τους νταμπλούχους καθότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και θέλει να συνεχίζει να πορεύεται μαζί του. Από την άλλη ο Ισπανός νιώθει εξαιρετικά στην Ελλάδα, έχει τις συνθήκες που επιθυμεί αλλά και τις δυνατότητες και τις ικανότητες να στεριώσει στον σύλλογο. Ξέχωρα από αυτό όμως ο Μίτσελ έχει ανεβάσει πολύ τις προπονητικές του μετοχές για την Ιβηρική και όχι μόνο.

Οι δύο μεγάλοι... απόντες

Οι προσδοκίες για τους δύο μεγάλους αστέρες της Γιουνάιτεντ για ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν μεγάλες όμως αμφότεροι δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία των περιπτώσεων. Ούτε ο Ρούνεϊ ούτε ο Φαν Πέρσι έδωσαν στην Μάντσεστερ αυτό που χρειαζόταν. Δηλαδή παραγωγή φάσεων και τελικές ενέργειες. Ο διεθνής Άγγλος έμεινε αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό, εγκλωβισμένος αλλά και πολύ εκνευρισμένος ώρες ώρες (σε σημείο να χτυπάει τα χέρια του κάτω και να φωνάζει στον διαιτητή όταν δεν έπαιρνε φάουλ που θεωρούσε εκείνος ότι έπρεπε να πάρει).

Από την άλλη ο Ολλανδός στις τελικές του ενέργειες δεν γοήτευσε κανέναν. Φυσικά όταν δεν... τραβάνε τα δύο μεγάλα σου ατού δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά από τους άλλους... Ας όψονται βέβαια οι Μανωλάς και Ντινγκά με τον πρώτο να ζορίσει για τα καλά τον Φαν Πέρσι και τον δεύτερο να κλείνει τους διαδρόμους για τον Ρούνεϊ. Η Γιουνάιτεντ επεδίωξε να πάει το παιχνίδι στα άκρα και να απειλήσει και με στημένα όμως ούτε αυτό της βγήκε. Η διαφορά είναι πως ορισμένοι παίκτες της όπως ο Ντε Χέα έσπευσαν να μιλήσουν ανοιχτά για κακό παιχνίδι και άλλοι όπως ο Φαν Πέρσι πως το ματς έπρεπε να λήξει 2-0 ή 3-0 υπέρ τους.

Χαμηλά η μπάλα, περιμένουν άλλη Γιουνάιτεντ στην Αγγλία

Στο Λιμάνι πάντως αμέσως μετά την λήξη του αγώνα διοίκηση και προπονητής φρόντισαν να χαμηλώσουν τάχιστα τους τόνους. "Ναι στους πανηγυρισμούς για μία μεγάλη και ιστορική νίκη αλλά με μέτρο διότι θα δούμε άλλη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και μπροστά στον κόσμο της", ήταν το... moto προς τους παίκτες.

Έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζουν πως μία ομάδα τέτοιου μεγέθους είναι ικανή να σου κάνει την ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις και ας είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση, όπως τώρα η Μάντσεστερ. Στον Ολυμπιακό θέλουν να κάνουν ένα ακόμα καλό παιχνίδι που να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα για να πετύχουν μία πολύ σπουδαία πρόκριση. Για να γίνει αυτό όμως απαιτείται προσοχή, συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια για ακόμα 90 λεπτά.

Τρομερός κόσμος, εξαιρετική ατμόσφαιρα

Φυσικά και δεν αποτελεί πια... είδηση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού για ακόμα μία εντός έδρας αναμέτρηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω. Παρουσίασε ένα εξαιρετικό κορεό, δημιούργησε (παρά τις δύο κλειστές Θύρες) μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και αποτέλεσε τον ιδανικό 12ο παίκτη για τους Πειραιώτες, στηρίζοντάς τους μέχρι τέλους και με όλες του τις δυνάμεις.

Και τώρα ο Παναθηναϊκός

Στον Ολυμπιακό το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οπότε είναι συνηθισμένοι στις διαρκείς και δύσκολες υποχρεώσεις. Μετά την Γιουνάιτεντ όπως είναι γνωστό οι παίκτες του Μίτσελ θα βρουν μπροστά τους τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι που στόχος είναι ξεκάθαρος για εκείνους. Τα κίνητρα για νίκη και εμφάνιση είναι μεγάλα και δεδομένα και χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει. Επόμενο είναι πως η σκέψη όλων έχει αρχίσει να στρέφεται στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος στο Φάληρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα