«Να το πιστέψουν στο Ολντ Τράφορντ!»

Θάνος Σαρρής
«Να το πιστέψουν στο Ολντ Τράφορντ!»

bet365

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τη Γιουνάιτεντ και μιλάει στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Φάληρο και για τη δύσκολη ρεβάνς.

Ο Stelios ήταν βασικός στην ήττα του Ολυμπιακού μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» το 2001, όπως και στην αναμέτρηση της επόμενης σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» τότε είχαν χάσει με 3-0 και 4-0 αντίστοιχα, ωστόσο φέτος έχουν βάλει τα θεμέλια για μια πραγματική μάχη μέσα στο Μάντσεστερ!

Την έδρα της Γιουνάιτεντ, ο Γιαννακόπουλος τη γνωρίζει καλά και από τις πέντε σεζόν που έπαιξε στην Αγγλία με τη φανέλα της Μπόλτον. Ο πρώην άσος των «ερυθρολεύκων» μίλησε στο gazzetta.gr για το 2-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» και έδωσε τις συμβουλές του για τη ρεβάνς.

Περίμενες μια τόσο καλή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό;

«Ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μια πλήρης εμφάνιση. Και σε επιθετική και σε αμυντική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ διαβασμένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι και έκανε πάρα πολλά τρεξίματα από όλους τους παίκτες. Αυτό το διαπιστώνει κανείς και από τα στατιστικά του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι πραγματικά πήρε αυτό που του άξιζε από το παιχνίδι. Κι αν ήταν τυχερός, μπορούσε να κάνει κι άλλο γκολ...».

Η εικόνα της Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική. Αυτό αποτελεί έργο του Ολυμπιακού;

«Ήταν πάρα πολύ καλός ο Ολυμπιακός και ανάγκασε τη Γιουνάιτεντ σε παθητικό ρόλο. Αλλά πιστεύω ο επαναληπτικός, όπως πολύ εύστοχα λένε από την ομάδα οι παίκτες, ο πρόεδρος και ο προπονητής, θα είναι μια πολύ δύσκολη ρεβάνς, ειδικά επειδή είναι μέσα στο Old Trafford. Αλλά αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί το ίδιο ψυχωμένος όπως χθες, πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και να προκριθεί».

Εσύ έχεις πατήσει χορτάρι στο Ολντ Τράφορντ αρκετές φορές και γνωρίζεις το συναίσθημα και την πίεση. Τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού;

«Πρέπει να πιστέψουν το παιχνίδι, όπως το πίστεψαν και χθες. Να πιστέψουν ότι πραγματικά μπορούν και να πατήσουν στο γήπεδο με αυτή την πίστη, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προκριθούν».

Υπάρχει κάτι που σου έχει μείνει από τα παιχνίδια σου στο συγκεκριμένο γήπεδο;

«Όχι κάτι συγκεκριμένο, απλά το ότι είναι ένα πολύ δύσκολο για να παίξεις. Η δυναμική της ομάδας είναι γνωστή και εννοείται ότι το έργο του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολο σε τρεις ομάδες. Αλλά αν παρουσιαστεί όπως χθες μπορεί να τα καταφέρει».

Ποιο θα είναι το «κλειδί» για τη ρεβάνς;

«Η πίστη και η αυτοπεποίθηση που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να το πιστέψουν και να το μεταφέρουν όπως και χθες στον κόσμο και τους αντίπαλους και θα περάσουν. Αυτό εισέπραξα εγώ ως θεατής στο ματς του Καραϊσκάκη, ότι οι παίκτες δείχνουν ότι το πιστεύουν και θα τα καταφέρουν. Αν το δούμε αυτό στον επαναληπτικό, νομίζω ότι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα