Μισώ και εγώ τον Κατσουράνη

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Μισώ και εγώ τον Κατσουράνη

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει γι αυτή την μυστήρια προσωπικότητα που λέγεται Κώστας Κατσουράνης καθώς και για τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη.

Το Μουντιάλ συνεχίζεται αφού πήραμε μία μέρα ρεπό, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει, εγώ δεν έχω δει ακόμη παραλία, στη Θεσσαλονίκη βρέχει περισσότερο από τη Σκωτία.

Συγκινητικό το βίντεο με τον μικρό Τζέι, συγκινητική η αντίδραση του κόσμου που οδήγησε την ΕΠΟ στο να τον καλέσει. Συγκινητική και η προσπάθεια οπαδών να οδηγήσουν τον Σάντος στον σχηματισμό ενδεκάδας, όπως συγκινητικό ήταν και το γεγονός πως υπήρξαν άμεσα κάποια που αντέδρασαν και έκαναν το αντίθετο. Ο Θεός της ιστορίας, ήταν αυτός που έκανε το γκρουπ «Ίσως ο Κατσουράνης με Κόστα Ρίκα». Έκλαψα.

Τι παιδί αυτός ο Κατσουράνης όμως. Τους έχει κάνει όλους άνω κάτω. Μυστήρια προσωπικότητα δε λέω, αλλά είναι ο Κατσουράνης. Αν δεν είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κατσουράνης μυστήρια, ιδιόρρυθμη προσωπικότητα, ποιος να είναι;

Έχω και εγώ λόγο να τον μισώ. Όταν πετούσαμε για εκτός έδρας παιχνίδια είχε φέρει ένα κωλοηχοσύστημα το οποίο δεν επηρεαζόταν καθόλου από τον θόρυβο του αεροπλάνου κα έπαιζε στη διαπασών Παντελίδη, Πάολα και όλους αυτούς που κλαίνε για τον χαμένο έρωτα και μας τα κάνουν μπαλόνια. Δεν έκανα γκρουπ «Κατσουράνη είσαι ο χειρότερος DJ του πλανήτη» και αυτή μου η αδυναμία με οδήγησε στο να αγοράσω κάτι ακουστικά που μου έδιναν τη δυνατότητα να γλιτώσω αυτό το μαρτύριο ακούγοντας τα δικά μου. Μάτωσε η τσεπούλα μου.

Δεν ξέρω αν ο Σάντος τον βάλει ή όχι αύριο, αυτό που ξέρω είναι πως ότι και να λέμε, όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο θα τον μνημονεύουμε συχνά πυκνά. Γιατί στην Ελλαδίτσα μέχρι πρότινος είχαμε ήρωες – ποδοσφαιρικούς – ανθρώπους που δεν μας πήγαν σε καμία διοργάνωση.

Ο Κατσουράνης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που έχουμε μέταλλο. Και στο ποδόσφαιρο το μέταλλο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όταν η μπαλίτσα καίει. Η Ακτή, είχε καλύτερες μονάδες και ψυχολογία, όμως βρέθηκε ο τρόπος έστω και στο παρά ένα να την περάσουμε. Όπως έγινε και με τη Ρουμανία η οποία ξέμεινε στην ομάδα του Χάτζι και έκτοτε δεν πέτυχε τίποτα. Το μέταλλο φεύγει και δεν αποκλείεται μετά από αυτή τη φουρνιά να μη μπορέσουμε να το διατηρήσουμε. Και τότε θα αναπολούμε τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη.

Αύριο παίζουμε με μία ομάδα που πέρασε από έναν όμιλο μεγαθηρίων. Καταδικασμένοι την είχαν όλοι, όμως πέρασε αήττητη και έστειλε Αγγλία και Ιταλία στο σπίτι τους. Είμαι περίεργος βέβαια να δω πως θα διαχειριστεί τον ρόλο του φαβορί, ένας άκρως βολικό ρόλο για την εθνική μας.

Πάμε και στα δικά μας. Έρχεται σήμερα ο Σαββίδης για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Ο Βρύζας έχει κάποιες περιπτώσεις, ενώ προσπάθησε να κάνει τη μαγκιά με τον Μπόρχες της Κόστα Ρίκα. Πάνω που τα είχε βρει σε όλα, έστειλαν οι Άγγλοι της Λίβερπουλ ένα ερώτημα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης ρωτώντας για τη τιμή του παίκτη. Ενδιαφερθούν δεν ενδιαφερθούν τελικά οι Άγγλοι, η τιμή του Κοσταρικανού πήγε στα ύψη και τώρα άντε περίμενε να σου κάτσει καμία κέντα να μπορέσεις να τον πάρεις. Με λίγα λόγια, παρακάλα να μη του γίνει καμία επίσημη πρόταση και να τον κλείσεις στα λεφτά που είχες συμφωνήσει.

Από την άλλη βέβαια, το Μουντιάλ προσφέρει και μία εικόνα παραπλανητική. Παίκτες που αναδεικνύονται είναι συνήθως πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους τους, κάτι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως πχ η Κόστα Ρίκα έχει παίκτες που έπαιξαν 30 με 40 παιχνίδια στη σεζόν και οι αντίπαλοί τους πάνω από 60.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, είναι σαφές πως αν μία περίπτωση παλεύει η ομάδα είναι αυτή του Στοχ. Τώρα που γυρνάει. Ο ΠΑΟΚ πλέον πάει να αγοράσει απευθείας τον Σλοβάκο γνωρίζοντας πως η Φενέρ δεν θέλει να πληρώσει το 1,6 του συμβολαίου του. Ούτε εμείς μπορούμε, αλλά η πρόταση που κάναμε είναι καλή και έξυπνη. Ουσιαστικά τους λέμε καλύπτουμε τα δύο χρόνια του συμβολαίου του και δίνουμε και κάτι παραπάνω.

Σε μία Φενέρ που δεν παίζει στην Ευρώπη, το να γλιτώσει 4εκατ. ευρώ, μάλλον αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός. Το ότι ο Στοχ διαμήνυσε στον Τζαβέλλα πως μάλλον επιστρέφει, δείχνει πως οι αντιστάσεις των Τούρκων χαλάρωσαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00