Ολλανδία – Αργεντινή 0-0 (2-4 στα πέναλτι)
Ο Μέσι να το σηκώσει στο «Μαρακανά». Αυτή η... ονείρωξη στοίχειωνε τα πιο τρελά όνειρα των Αργεντινών. Μόνο με την μεγάλη κούπα θα μπορούσε ο κοντός παικταράς να εξυψωθεί ως ισότιμος του Ντιεγκίτο. Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει όσα ο Θεός στα δικά του Μουντιάλ, αλλά ακόμα και άφαντος στον ημιτελικό με την Ολλανδία, θα έχει την ευκαιρία του στο μεγάλο ραντεβού του τελικού. Εκεί όπου περίμενε πιο εμφατικά από ποτέ η Γερμανία. Για την επανάληψη των θρυλικών μαχών τους: τι σύμπτωση, όπου πρωταγωνίστησε ο Μαραντόνα.
Η Αργεντινή θα διεκδικήσει το τρίτο τεράστιο τρόπαιο της και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον τερματοφύλακας της. Οράνιε και Αλμπισελέστε αλληλοεξουδετερώθηκαν, κανονική διάρκεια και παράταση είχαν ελάχιστες φάσεις και κανένα γκολ και στα πέναλτι έλαμψε ο Σέρχιο Ρομέρο. Ο πορτιέρο της Μονακό απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Φλάαρ και την τρίτη του Σνάιντερ (αυτή ήταν τρομερή εκτίναξη). Οι δικοί του πάλι ευστόχησαν σε όλα τα δικά τους και οι Λατίνοι νίκησαν με 4-2 και άφησαν τους αντιπάλους τους για ακόμα μία φορά χωρίς κατάκτηση Μουντιάλ.
Στα προηγούμενα 120 λεπτά δεν υπήρξε η παραμικρή ιδέα θεάματος. Αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν τα νώτα τους υπερβολικά πολύ και είχαν για ήρωες αμυντικογενείς παίκτες όπως ο Φλάαρ και ο Μασεράνο που έπαιξαν συγκλονιστικό ημιτελικό. Μέσι και Ρόμπεν ήταν διπλά και τριπλά κλεισμένοι και παιχνίδι δεν παιζόταν. Υποψία φάσης μέχρι το 90' ήταν μονάχα μία κεφαλιά ψαράκι του Γκαράι και τίποτα άλλο. Στο 90' όμως ο Ρόμπεν πήγε να κλέψει το ματς. Αφού βρέθηκε απέναντι στον Ρομέρο και όπλισε για να σκοράρει, σύρθηκε με τρομερό τάκλιν και του πήρε τη... μπουκιά ο Μασεράνο.
Οι κινήσεις από τους πάγκους και η κούραση έφεραν κάποιες φάσεις στην παράταση και ειδικά από την πλευρά των Αργεντινών, με τον Παλάσιο ειδικά (115') να πετάει στα σκουπίδια την ευκαιρία του αγώνα, καθώς με το κεφάλι αντί να καρφώσει τη μπάλα, την χάρισε στον Σίλεσεν. Ακολούθησε (117') το κακό πλασέ από καλή θέση του Μάξι Ροδρίγκες, για να φτάσουμε στα πέναλτι. Εκεί που ο Ρομέρο επιβεβαίωσε το ότι είναι ένας πολύ καλός και μάλλον αδικημένος τερματοφύλακας, κάτι που γενικότερα έχει δείξει σε όλη τη διοργάνωση.
Ο τελικός λοιπόν θα είναι Γερμανία-Αργεντινή. Τον είδαμε το 1986, το 1990 και θα τον απολαύσουμε και τώρα, με τα Πάντσερ να έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα της μίας ημέρας έξτρα ξεκούρασης και τους Αργεντινούς να κουβαλούν και το βάρος των 30 έξτρα λεπτών αυτής της παράτασης. Μήπως όμως έχει έρθει η ώρα του Μέσι να ντυθεί Μαραντόνα; Στον ημιτελικό πάντως ίσα που τον είδαμε...
* Τεράστιος σεβασμός στον εκπληκτικό Αριεν Ρόμπεν!
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (πρώτη η Ολλανδία)
0-0 Φλάαρ (απόκρουση Ρομέρο)
0-1 Μέσι
1-1 Ρόμπεν
1-2 Γκαράι
1-2 Σνάιντερ (απόκρουση Ρομέρο)
1-3 Αγουέρο
2-3 Κάουτ
2-4 Μάξι Ροδρίγκες
MVP: Ο,τι και να ειπωθεί για την εμφάνιση του Χαβιέρ Μασεράνο θα είναι λίγο. Παίζοντας ως τρίτος σέντερ μπακ, έκλεινε τους διαδρόμους, ενώ την ίδια στιγμή ακολουθούσε τον Ρόμπεν και έβγαζε και τη μπάλα από την άμυνα με κούρσες 10-15 μέτρων. Εάν είχε και κάθετη πάσα για να βγάλει ασίστ, θα ήταν τεράστιος υπερπάικτης! Πραγματικά υπήρχαν στιγμές που φαινόταν παντού, ταυτόχρονα λες και ήταν κλωνοποιημένος. Ολα αυτά φυσικά, έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι από το ξεκίνημα.
POINT: Η αλλαγή του Ντε Γιονγκ ήταν αναγκαστική, καθώς προερχόταν από τραυματισμό και δεν μπορούσε να βγάλει όλο το ματς. Το ίδιο και του Μάρτινς Ιντι που φλέρταρε με την αποβολή. Οπότε ο Φαν Χάαλ δεν μπορούσε να παίξει ξανά το χαρτί του Κρουλ ως τρίτη αλλαγή. Αλλωστε απέναντι του βρισκόταν και η παράδοση. Αυτή ήταν η τέταρτη πρόκριση στα πέναλτι σε ισάριθμες φορές χώρας από τη Λατινική Αμερική κόντρα σε Ευρωπαίους!
STAT ATTACK: Από τη στιγμή που φτάσαμε στην άσπρη βούλα, θα μπορούσε να πει κανείς πως το θέλα είχε λήξει. Από τη μία μεριά ο Γιέσπερ Σίλεσεν που ολοκλήρωσε τη διαδικασία με 0 αποκρούσεις στα 20 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει στην καριέρα του και από την άλλη ο ειδικός Σέρχιο Ρομέρο με το τρελό ποσοστό του 23% σε αποκρούσεις από τα 11 βήματα!
ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ηταν ένας ημιτελικός χωρίς φάσεις. Από αυτούς που συνήθως αποκαλούμε... σούπα. Είχε όμως ένταση, πάθος και φάνηκε με το καλημέρα ότι δεν ολοκληρωνόταν στα 90 λεπτά. Προφανώς και θα ξεχαστεί εύκολα από τους ουδέτερους, αλλά ήταν πραγματικά ένας αγώνας σκακιού με πολύ μεγάλες εκατέρωθεν φοβίες και γκολ δεν θα έμπαινε ακόμα και εάν έπαιζαν μέχρι το πρωί.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φρίι, Μάρτινς Ιντι (46' Γιάνμαατ), Μπλιντ. Κάουτ, Ντε Γιονγκ (62' Κλάσιε), Βινιάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (95' Χούντελααρ)
Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Ενσο Πέρες (82' Παλάσιο), Λαβέτσι (100' Μάξι Ροδρίγκες), Μέσι, Ιγουαΐν (81' Αγουέρο)
Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Μεσίας ήταν ο Ρομέρο
H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Το Μουντιάλ του Μέσι (λέμε τώρα)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.