Η Γερμανική μηχανή και ο... κλαταρισμένος Μέσι

Η Γερμανική μηχανή και ο... κλαταρισμένος Μέσι

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον τελικό του Μουντιάλ και τον Λιονέλ Μέσι που έχει «σκάσει», από τα τόσα πολλά παιχνίδια που έκανε τα προηγούμενα χρόνια!

Αποδόθηκε δικαιοσύνη χθες το βράδυ στον τελικό του Μουντιάλ. Μπορεί πολύς κόσμος να έχει ….κυλήσει στην Μεσί-μάνια, αλλά το κύπελλο το σήκωσε η ομάδα, που ήταν η καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Γερμανία σε όλο το τουρνουά είχε την πιο σταθερή απόδοση, από όλες τις ομάδες, πέτυχε το πιο εντυπωσιακό σκορ στην ιστορία του Μουντιάλ σε ημιτελικό κυπέλλου και μάλιστα σε βάρος της διοργανώτριας Βραζιλίας με 7-1 και είχε τον τρόπο να επιβληθεί ακόμα και όταν ο αντίπαλος έπαιζε καλά κλειστά πίσω και δεν έβρισκε χώρους.

Διότι εκεί που έβρισκε χώρους ήταν καταιγιστική. Εβαλε τέσσερα στην Πορτογαλία στο πρώτο παιχνίδι, επτά στην Βραζιλία. Επίσης η Γερμανία με εξαίρεση την Γκάνα (2-2) κέρδισε όλα τα παιχνίδια. Και με εξαίρεση τον τελικό και το ματς με την Αλγερία, όλες τις άλλες νίκες τις πήρε στην κανονική διάρκεια. Ισως και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος, που οι Γερμανοί είχαν περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα στον τελικό, όσο πέρναγε η ώρα. Αυτοί ανέβαζαν ταχύτητα, ενώ η Αργεντινή έσβηνε.

Εκτός των άλλων η Γερμανία είχε μακράν του δεύτερου τον καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά , τον Νόιερ, που ήταν πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια, αλλά εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια, ενώ έπαιζε συχνά και τον ρόλο του …λίμπερο. Είχε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση.

Ολοι θα θυμούνται το γκολ του Γκετσε στον τελικό, που ήταν υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση, αλλά εξαιρετικό τουρνουά έκαναν και οι Μίλερ, Κλόζε, Σούρλε, Χούμελς, Σβαϊστάινγκερ, Κρόος και άλλοι. Είχε πολλούς πρωταγωνιστές η Γερμανία , όχι μόνο έναν.

 

Και φυσικά από αυτό το Μουντιάλ η Γερμανία έχει τον κορυφαίο αρχισκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ τον Κλόζε με 16 γκολ. Ο οποίος Κλόζε ταυτόχρονα είναι και ο μοναδικός, που αγωνίστηκε σε 4 Μουντιάλ(2002, 2006, 2010, 2014). Για όλους αυτούς τους λόγους η Γερμανική μηχανή, σήκωσε δικαιότατα την κούπα.

Οσον αφορά τον Μέσι ξεκίνησε με πολύ κέφι τον τελικό, αλλά είτε λόγω ενός μικρού τραυματισμού, είτε λόγω του ότι κλάταρε, είτε και για τα δύο …..εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση. Και δεν μου άρεσε για …Μέσι η πρωτοβουλία να εκτελέσει ένα φάουλ από σχετικά μακρινή απόσταση και δεξιά από την αντίπαλη εστία,στην τελευταία φάση της παράτασης, με απευθείας βολέ που έστειλε την μπάλα στα ….πουλιά, αντί να σεντράρει στη περιοχή, που περίμεναν οι συμπαίκτες του.

Γενικά για τον Μέσι πιστεύω, ότι εκτός του ότι λύγισε από την σύγκριση με τον Μαραντόνα, που πήρε μόνος του το Μουντιάλ του 1986 (άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα όμως), ήταν και εξουθενωμένος.

Ολη η χρονιά του ήταν κακή, φαίνεται ότι έχει ….. «σκάσει», από τα τόσα πολλά παιχνίδια που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι έχει άλλη μία ευκαιρία να γράψει ιστορία σε Μουντιάλ και να πάρει και αυτός ένα. Θα μπορεί να το κάνει τότε; Ποιος ξέρει; Πάντως αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τον Μέσι να φθάσει ίσως και να ξεπεράσει τον Μαραντόνα σε επίτευγμα. Να έπαιρνε με την Αργεντινή το Μουντιάλ μέσα στην Βραζιλία. Αυτό θα ήταν αξέχαστο. Δεν το έκανε , όμως και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.