Προτάθηκε o Σιμάο, αλλά «δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό» (vds)

Προτάθηκε o Σιμάο, αλλά «δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό» (vds)

Νίκος Αθανασίου
Προτάθηκε o Σιμάο, αλλά «δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό» (vds)

bet365

Ο 34χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έμεινε ελευθερος μετά απο μια γεμάτη χρόνια στην Εσπανιόλ και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος διαψεύδει ότι απασχολεί τη δεδομένη στιγμή.

Εκτός απο τον Αλφαρο ο Παναθηναϊκός έχει και άλλες περιπτώσεις που εξετάζει για την ενίσχυσή του στο δημιουργικό κομμάτι. Μια απ' αυτές είναι και ο 34χρονος σταρ του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Σιμάο.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μετά από μια γεμάτη σεζόν στην Πριμερα με την φανέλα της Εσπανιολ, έμεινε ελευθερος και βρίσκεται στους υπό εξέταση ποδοσφαιριστές από τον Νίκο Νταμπιζα και τον Γιάννη Αναστασιου που αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση!

Το κασέ του Σιμάο ειναι στα επίπεδα που μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός, δηλαδη δεν ειναι... αλμυρός και παρά τα 34 του χρόνια έχει αποδείξει πως παραμένει ανταγωνιστικός και ικανός να κάνει την διάφορα, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ανάλογης ποιότητας ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν σαν την... μύγα μέσα στο γάλα!

Επίσημα, ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε ότι είναι μια περίπτωση που προτάθηκε, αλλά τονίζει ότι δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Το who is who

Ας θυμηθούμε όμως την μεγάλη καριέρα του σπουδαίου Πορτογάλου άσου που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό...

Ο Σιμάο, είναι δημιούργημα των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την ομάδα της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας να είναι η πρώτη του επαγγελματική στέγη. Το 1997 έκανε το ντεμπούτο του και αγωνίστηκε με τα «λιοντάρια» 53 φορές σημειώνοντας 12 τέρματα, πριν το 1999 κάνει το βήμα στην καριέρα του και πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί, βγάζουν από τα ταμεία τους 15 εκατομμύρια και κάνουν δικό τους τον Πορτογάλο. Στην Βαρκελώνη έμεινε μέχρι το 2001 και αγωνίστηκε 46 φορές χωρίς να καταφέρει να βρει τον πραγματικό του εαυτό, με την Μπενφίκα να δίνει 12 εκατομμύρια και να τον καλεί πίσω στην πατρίδα...

Η αναγνώριση, η Λίβερπουλ και τελικά η Ατλέτικο!

Εκεί ουσιαστικά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς τα έξι χρόνια που πέρασε στην μισητή αντίπαλο της ομάδας από την οποία αναδείχθηκε, ήταν και τα καλύτερα της καριέρας του. Το 2005 βρίσκεται στην ομάδα της Μπενφίκα που κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα είναι από τους πρωταγωνιστές της σεζόν έχοντας πετύχει 15 τέρματα.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η Λίβερπουλ δείχνει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή, αλλά η πρόταση των 12 εκατομμυρίων δεν ικανοποίησε την Μπενφίκα και έτσι ο έμπειρος χαφ παρέμεινε στην ομάδα.

Ο Σιμάο, θα αγωνιστεί τα επόμενα χρόνια με την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχει εξαιρετικές χρονιές, αναγκάζοντας πολλές ομάδες να κοιτάξουν την περίπτωσή του... Το 2007 η καριέρα του στην Μπενφίκα δείχνει πως τελειώνει, καθώς η Λίβερπουλ ξανά, αλλά και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο ενδιαφέρονται έντονα για τον ποδοσφαιριστή. Οι προτάσεις των δύο αγγλικών ομάδων είναι χαμηλότερες από τα 20 εκατομμύρια των Ισπανών και ο Σιμάο φεύγει εκ νέου για την γειτονική χώρα στην ουσιαστικά δεύτερη ευκαιρία του...

Η δεύτερη ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά!

Αποφασισμένος να μην χαρίσει και αυτή την ευκαιρία, από την πρώτη του κι όλας συμμετοχή με την Ατλέτικο φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να δείξει σε όλους ποιος είναι... Θα κάνει μια αρκετά καλή σεζόν, ενώ την πρώτη του περίοδο στην ομάδα βρέθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό και με δικό του γκολ στο 90' χάρισε την νίκη στην Ατλέτικο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2007-2008...

Κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο βασικό μέλος και το 2009 θα γίνει αρχηγός της ομάδας. Εκείνη η χρονιά θα σημαδευτεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο, καθώς στο τέλος της βρίσκει την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτά τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Σιμάο ξεκίνησε βασικός τον τελικό κόντρα στην Φούλαμ και στο τέλος πανηγύρισε και τον δικό του πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο, με την κατάκτηση του Europa League.

Τουρκία και δεύτερη... καριέρα στην Ισπανία!

To 2010 περνάει το τελευταίο του εξάμηνο στην Ατλέτικο, αφού κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην Ίντερ, και μετά την μεγάλη καριέρα του στην Ισπανία, όπου έπαιξε 113 φορές και πέτυχε 20 γκολ, θα μετακομίσει στην Τουρκία και την Μπεσίκτας. Οι Τούρκοι, δίνουν 900.000 ευρώ και τον κάνουν δικό τους και ο ίδιος συναντά στην Κωνσταντινούπολη τους συμπατριώτες του Ούγκο Αλμέιδα και Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Στο σύντομο πέρασμά του από την Τουρκία, που έμεινε μόνο ένα χρόνο, πανηγύρισε το Κύπελλο με την Μπεσίκτας, ενώ κατάφερε να σκοράρει και κόντρα στην Ατλέτικο στη φάση των 16 του Europa League.

Ως ελεύθερος, το 2012 και μετά τις 46 συμμετοχές και τα 8 γκολ με την Μπεσίκτας, θα υπογράψει για τρίτη φορά με ομάδα της Πριμέρα και συγκεκριμένα την Εσπανιόλ. Στην ομάδα της Καταλανίας, θα βρει και πάλι τον γνωστό του εαυτό παρά τα 33 του χρόνια και θα καταφέρει να είναι από τα βασικά μέλη της ομάδας.

Την περασμένη σεζόν και σε ηλικία 34 χρόνων πλέον, έπαιξε 30 φορές στην Ισπανία και σκόραρε τρία τέρματα. Ωστόσο το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και έμεινε ελεύθερος στις αρχές του καλοκαιριού...

Μεγάλη καριέρα και με την Εθνική

Σε εθνικό επίπεδο, έχει φορέσει 85 φορές την φανέλα με τον εθνόσημο με την πρώτη του φορά να είναι το 1998 όπου σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στο Ισραήλ. Έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 λόγω τραυματισμού, όμως βρέθηκε στα γήπεδα της χώρας του το 2004 και κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Euro, έχοντας σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της Πορτογαλίας κόντρα στην Αγγλία.

Το 2006 θα συμμετάσχει στο πρώτο του Μουντιάλ στα γήπεδα της Γερμανίας και μάλιστα θα αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας κατακτώντας την τέταρτη θέση στον θεσμό, ενώ ο ίδιος σκόραρε κόντρα στο Μεξικό. Παρών ήταν και στο Euro του 2008, αλλά αγωνίστηκε μόλις τρεις φορές, μιας και η πορεία της Πορτογαλίας δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι...

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Ν. Αφρική, όλοι περίμεναν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πάρει την Πορτογαλία στις πλάτες του, όμως ο Σιμάο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην διοργάνωση!

Στις 27 Αυγούστου του 2010 έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα για προσωπικούς λόγους, έχοντας αγωνιστεί όπως είπαμε 85 φορές, μετρώντας 22 τέρματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα