Football League Όμιλος 1: Στην σκιά της ΑΕΚ!

Football League Όμιλος 1: Στην σκιά της ΑΕΚ!

bet365

Λίγη ώρα πριν την σέντρα στην football league, το gazzetta.gr φέρνει στο... πιάτο σας τις ομάδες του Νοτίου ομίλου.

Ώρα για σέντρα... Η football league είναι έτοιμη για πλούσια δράση, με το πρωτάθλημα που ξεκινάει σήμερα, να δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες. Η παρουσία της ΑΕΚ από μόνη της, αλλάζει τα δεδομένα, ενώ ομάδες όπως ο Απόλλωνας και η Παναχαϊκή εμπλουτίζουν την κατηγορία.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν σύλλογοι με λιγότερες παραστάσεις, αλλά έτοιμοι να εντυπωσιάσουν και να βάλουν... δύσκολα στους μεγάλους. Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές από τις ομάδες, αποτελεί και φέτος «μελανό» σημείο, όμως στην πλειοψηφία τους οι ΠΑΕ έχουν μάθει να ζουν και να επιβιώνουν με αυτά.

Με το ρολόι, όμως, να μετράει αντίστροφα, το gazzeta.gr σερβίρει στο διαδικτυακό... πιάτο σας όλες τις ομάδες και σας παρουσιάζει τους στόχους, τις ιδιαιτερότητες αλλά και όσα περιμένουμε να δούμε «επί χόρτου» μέσα στη σεζόν!

Δικαιωματικά, η ΑΕΚ θα έχει τον δικό της... χώρο στο αφιέρωμα, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Απόλλων Σμύρνης
Ένας νέος Απόλλωνας, με ιδιοκτήτη τον Μονεμβασιώτη και στον πάγκο του τον Κωστένογλου, αλλάζει σελίδα και στοχεύει στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια. Ο έργο της Ταξιαρχίας, μόνο εύκολο δεν είναι, όμως οι μεταγραφές των Κυβελίδη, Κυριάκου, Γεωργίου, Γκόλια και Σέτι, αναμένεται να βοηθήσουν αρκετά. Στο πρώτο δείγμα, τους αγώνες του Κυπέλλου, ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να «θαμπώσει», όμως πήρε την πρόκριση κόντρα στην Καλλιθέα, ενώ μπήκε και με το... δεξί στην φάση των ομίλων, αφού απέσπασε ισοπαλία από τον Εργοτέλη στην Ριζούπολη.

Αχαρναϊκός
Με την προσθήκη των Μανουσάκη, Κοντογουλίδη, Γιέσιτς και την παρουσία των Ιορδανίδη, Καλογερόπουλου, ο Αχαρναϊκός δημιουργεί ένα αξιόπιστο ρόστερ, με στόχο την εύκολη παραμονή. Μεγάλος άτυχος για την ομάδα από το Μενίδι, ο Λιαπάκης, που τραυματίστηκε – ρήξη χιαστού - και θα απουσιάσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιστροφή του να υπολογίζεται για Φεβρουάριο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η παρουσία του Βαζάκα στον πάγκο των Αθηναίων αποτελεί... εγγύηση, με την εμπειρία του να είναι κομβικής σημασίας.

Επισκοπή

Με τον Κώστα Ανυφαντάκη να παραμένει στον πάγκο της, η ομάδα από το Ρέθυμνο ξεκινάει την σεζόν με χαμηλά τον πήχη, μεν, αλλά με όρεξη για καλό ποδόσφαιρο και διακρίσεις. Ξεκάθαρα Ελληνικό ρόστερ, με πολλά παιδιά από την Κρήτη και πολύ χαμηλό Μ.Ο. ηλικίας, η Επισκοπή δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στα νιάτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμά, ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία των Κρητικών, Στέλιος Δελήμπασης, που είναι γεννημένος το 1987. Τέλος, ξεχωρίζει και η παρουσία του Σουλεϊμάν Ουαταρά, η ιστορία του οποίου συγκινεί.

Ερμιονίδα
Το... κάτι παραπάνω ψάχνει η Ερμιονίδα, που αν και νεοφώτιστη, έχει καταφέρει να εμπλουτίσει το ρόστερ της με ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, ικανούς να την οδηγήσουν στην παραμονή. Ο Μπολάνο θα έχει αρκετά... όπλα για να πετύχει τους στόχους του, αφού παίκτες όπως οι Καραδέμητρος, Ιασωνίδης, Τζανής, Μπουσινάκης, Γυφτοκώστας, Λίτσης μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κάτι που φάνηκε και στην μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο Κύπελλο, πετώντας εκτός συνέχειας τον Παναιγιάλειο.

Ηρακλής Ψαχνών
Ένας ανανεωμένος Ηρακλής, με πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, ξεκινάει την νέα σεζόν με μεγάλες προσδοκίες. Ο σύλλογος από την Εύβοια πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και έχει ξανά ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ. Από την περασμένη σεζόν, έχουν μείνει ελάχιστοι παίκτες, με τον Χρήστο Πατσατζόγλου να ξεχωρίζει. Ο Γιώργος Κούτσης προσπαθεί να χτίσει ένα ποιοτικό σύνολο, που θα αποδώσει επιθετικό ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας τις μεταγραφές των Γουόρντεν και Φλίγκου, με τον Ράντι να είναι ακόμα ένας παίκτης που ξεχωρίζει.

Καλλιθέα
Προσπάθεια ανανέωσης πραγματοποιεί η Καλλιθέα, που ρίχνει το μπάτζετ και επιχειρεί να χτίσει ένα ελκυστικό σύνολο, βασισμένο σε ταλαντούχους παίκτες από τις πιο μικρές κατηγορίες. Στόχος, για αρχή, είναι η σωτηρία, αφού το πλάνο έχει σίγουρα ρίσκο. Παρόλα αυτά, μέσα στα αποδυτήρια υπάρχει αισιοδοξία, πως θα αποδώσει η σκληρή δουλειά και θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Πιταράς, Αριανούτσος, Μπέλης και Μασάδο, είναι αυτοί που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, με τον Ηλιόπουλο να προσπαθεί να δέσει την ομάδα και να παρουσιάσει ένα ελκυστικό σύνολο.

Παναιγιάλειος
Πέρσι, έχασε τα πλέι οφ στο... παρα πέντε. Φέτος, ο σύλλογος από το Αίγιο θέλει να πραγματοποιήσει ακόμα μία καλή σεζόν, να φτάσει γρήγορα στην παραμονή και να διεκδικήσει, αν καταφέρει και το κάτι παραπάνω. Κορμός από πέρσι υπάρχει, με τους Ουρτάδο, Νάστο και Σκαρτστιλα να ξεχωρίζουν, ενώ πολλά μπορούν να προσφέρουν παίκτες που ήρθαν, όπως οι Πόνσε, Σπίνουλας, Σταυριανός και Σεχολάρι. Ο Μουράτ Σεροπιάν, προέρχεται από μία μαγική χρονιά στα Χανια, τα οποία και έφτασε μία ανάσα από την άνοδο. Τώρα, καλείται να παρουσιάσει ανάλογο έργο και στο Αίγιο και να φτιάξει μία ελκυστική ομάδα. «Μελανό» σημείο ο αποκλεισμός-σοκ από το Κύπελλο, που χρεώνεται στην έλλειψη ετοιμότητας.

Παναχαϊκή

Μια δύσκολη σεζόν ξεκινάει και για την Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας, είναι πλέον από τις μεγάλες ομάδες της Football League και εδώ και αρκετά χρόνια παλεύει να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, χωρίς να τα έχει καταφέρει. Με την ΑΕΚ δεδομένα να είναι το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, η Παναχαϊκή θα παλέψει για μία από τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Βέβαια, οι Πατρινοί θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τον πήχη και τονίζουν πως στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και μετά όλα τα άλλα. Ο Δημήτρης Σπανός, έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο αποτελούμενο από νέα παιδιά, αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές και περιμένει στο γήπεδο να δει το πρόσωπο που γνωρίζει πως μπορεί να δείξει η ομάδα του.

Πανηλειακός

Το απόλυτο «restart». Όλα αλλάζουν, σε μία χρονιά δύσκολη, με νέα διοίκηση που προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, υπάρχουν χρέη και αρκετές προσφυγές, με τους ανθρώπους του συλλόγου να «τρέχουν» να καλύψουν τα πάντα, πριν να είναι αργά. Ρεαλιστικός στόχος, είναι η μάχη για την παραμονή και η εξυγίανση, σε μία μεταβατική περίοδο. Το ρόστερ είναι νέο και νεανικό, με την έλλειψη εμπειρίας να είναι φανερή. Ενδεικτικό γεγονός, είναι η παρουσία μόλις ενός παίκτη που έχει γεννηθεί πριν από το 1990! Ο νέος τεχνικός, Λούκα Καβάλο, σαν γνήσιος Ιταλός, χτίζει μία ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα, κάτι που ταιριάζει με τους στόχους και την κατηγορία. Μπουντόπουλος, Τσίτας, Αλμπάνης, Αγγελίδης, Πετρούσης και Αρμένης, είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν και αναμένεται να αποτελέσουν κομμάτι του βασικού κορμού του συλλόγου.

Τράχωνες
Μετά την... τρελή πορεία που πραγματοποίησαν πέρσι, οι Τράχωνες θέλουν να συνεχίσουν με φόρα και να κλέψουν πάλι την παράσταση. Η ομάδα από τον Άλιμο, θα έχει τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στο τιμόνι της, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο... γερόλυκος και πολύπειρος Ηλίας Ιωάννου. Με κορμό από την περασμένη σεζόν και προσθήκες ταλαντούχων παιδιών, οι Αθηναίοι επιχειρούν να φτάσουν στην παραμονή και να αποδώσουν παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.

Φωστήρας
Παρά την περσινή πορεία μέχρι και τα πλέι οφ της Football League, φέτος ο Φωστήρας ξεκινά με σχεδόν μια ολοκαίνουρια ομάδα. Αρκετά νεανικό σύνολο, με τον Κρισόφ Βαζέχα να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ποιοτικό ρόστερ με στόχο όμως την παραμονή στη κατηγορία και όχι να πετύχει κάτι παρόμοιο με πέρσι. Αυτό γιατί, το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο όπως έχει παραδεχτεί και ο τεχνικός της ομάδας, ωστόσο στην ομάδα υπάρχουν όνειρα και αν τελικά εξασφαλιστεί γρήγορα η παραμονή τότε θα κοιτάξουν και προς τα πάνω.

Χανιά
Η ομάδα έκπληξη της περασμένης σεζόν, που αν και νεοφώτιστη, κατάφερε να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικεί την συμμετοχής στο μπαράζ με την Ξάνθη, κυριολεκτικά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στόχος, πλέον, είναι και επίσημα η είσοδο στα πλέι οφ, αφού οι μεταγραφές των Σιλιγαρδάκη, Καραγιάννη, Καραλή και Κρητικού έχουν ενισχύσει τον ΑΟΧ, ενώ η παραμονή των Μανωλά και Γκούμα αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Πολλά περιμένει, επίσης ο Σούλης Παπαδόπουλος και από τους Γουέλκαμ, Πάγκαλο, Γκότοβο, Παγώνη και Κοντεών. Ενδεικτική των στόχων του συλλόγου, η μέχρι τώρα πορεία στο Κύπελλο, με την 4άρα στον Άλιμο και το τεράστιο διπλό στο Αγρίνιο με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα