Video - Σοκ από το Βουκουρέστι!

Video - Σοκ από το Βουκουρέστι!

bet365

Η βία κέρδισε το ποδόσφαιρο και το video από την «Αρένα» του Βουκουρεστίου μαρτυρά τη μάχη στις εξέδρες. Δεκάδες τραυματίες και φωνές διαμαρτυρίες για την ωμή βία της ιδιωτικής αστυνομίας.

Πεδίο μάχης η «Αρένα» στο Βουκουρέστι και οι φωτογραφίες μαρτυρούν τις φρικιαστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν σε ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι μίσους της Ευρώπης! Μια ημέρα μετά και οι φωνές διαμαρτυρίες είναι πολλές, αφού ακόμα μια φορά την... πλήρωσε ο άμαχος πληθυσμός. Οι Ρουμάνοι μιλούν για «γκάφα» της Ντιναμό Βουκουρεστίου που μοίρασε σε οπαδούς της 1000 εισιτήρια κοντά στους Ούγγρους.

Αυτή άλλωστε ήταν η σπίθα που... τίναξε στο ματς την αναμέτρηση. Στον ύμνο της Ουγγαρίας, οπαδοί της Ντιναμό επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και η απάντηση ήρθε με καρέκλες και καπνογόνα. Το σκηνικό πολέμου γιγαντώθηκε στο 20λεπτο, όταν και η ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου έκανε την επέμβασή της. Καμία διάκριση, δεκάδες «άμαχοι» ξυλοκοπήθηκαν, ενώ διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, αφού ψεκάστηκαν από πολύ κοντά. Πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας για την ωμή βία, 50 άνθρωποι στο νοσοκομείο και άλλες 50 συλλήψεις. Γονείς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τα παιδιά τους, φίλαθλοι που... τραβήχτηκαν από τις εξέδρες και από τύχη δεν υπάρχουν θύματα, εκτός από το ποδόσφαιρο! Ο ρατσισμός έβαλε τη φιτιλιά και τα συνθήματα πολλά «Εξω οι Ούγγροι από τη χώρα, Τσιγγάνοι, Αθίγγανοι, Τσιγγάνοι».

Λίγες ώρες αργότερα η Ομοσπονδία της Ρουμανίας ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο «Συνέβησαν απαράδεκτα πράγματα. Λυπούμαστε για τα επεισόδια, ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο για την κακοποίηση και τον υπερβολικό ζήλο... Η Ομοσπονδία καταδικάζει την βίαιη και αδικαιολόγητη στάση προς τους οπαδούς μας»

Το video που ακολουθεί μαρτυρά τα όσα συνέβησαν στο Βουκουρέστι!

 

 

EURO Τελευταία Νέα