Στραβοπάτημα για Νάπολι, Ιντερ (vids)
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Βεζουβιάνοι ηττήθηκαν από... δικούς τους φίλους, αφού ο τεχνικός της Γιουνγκ Μπόις, Ουλι Φόρτε και ο μεσοεπιθετικός, Ραφαέλ Νουτσόλο έχουν επιθετικές ρίζες και είναι δηλωμένοι οπαδοί της Νάπολι! Οι Ιταλοί είχαν νίκες στα δύο πρώτα ματς και στον αγώνα που έγινε σε συνθετικό χλοοτάπητα ξεκουράστηκαν Ιγουαΐν, Καγιεχόν, Χάμσικ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές στο πρώτο μέρος με τον Οαρό και το σύνολο του Μπενίτεθ είχε καλές δύο καλές στιγμές με τον Μέρτενες και μία με τον Ντε Γκουζμάν.
Στην επανάληψη -αφού πρώτο ο Γκουλάμ έστειλε τη μπάλα άουτ με φάουλ- ο παίκτης που είχε προειδοποιήσει, Οαρό, έκανε τη ζημιά στους Παρτενοπέι ανοίγοντας το σκορ στο 52' με σουτ χαμηλά στη γωνία (1-0). Ο Χάμσικ έχασε μία ευκαιρία στην κόντρα και το γκολ του Καγιεχόν με ωραίο βολέ ακυρώθηκε. Στο τελευταίο κομμάτι οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά για την ισοφάριση και στο 92' ο -επίσης με ιταλικές ρίζες- Λεονάρντο Μπερτόνε έφυγε με όλο το γήπεδο άδειο μπροστά του και νίκησε τον Ράφαελ για το τελικό 2-0.
«Στοπ» στην Ιντερ από Σεντ Ετιέν
Η Ιντερ δεν κατάφερε να κάνει το 3x3 στον όμιλο του Europa League και μάλλον πρέπει να ευχαριστεί τον τερματοφύλακά της, Καρίσο, για το 0-0 στο «Μεάτσα» κόντρα στην Σεντ Ετιέν. Στο πρώτο κομμάτι του ματς ο Ικάρντι δεν βρήκε στόχο σε δύο περιπτώσεις και ο Γκουαρίν -που ήταν βασικός σαν επιθετικός- νικήθηκε σε καθαρό τετ α τετ από τον Ρουφιέ. Ο Κατερίν είχε καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους και ο Καρίσο έβγαλε το φάουλ του Ταμπανού στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.
Οι Νερατζούρι έχασαν τον Μ' Βιλά εξαιτίας τραυματισμού και στην πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ο Ντοντό σούταρε άουτ. Ο Κουζμάνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια, για να πιάσει ξανά δουλειά ο Καρίσο νικώντας τον Ταμπανού και στη συνέχεια τον Χαμουμά, ενώσε δεύτερο χρόνο ο Κατερίν δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά. Στο 88' ο Ερνάνες ανάγκασε τον Ρουφιέ σε εξαιρετική επέμβαση με το 0-0 να μένει ως το τελικό αποτέλεσμα και τη Σεντ Ετιέν χωρίς γκολ σε τρία ματς.
Ολική παράδοση για Απόλλων
Το χειρότερο δυνατό πρόσωπο παρουσίασε ο Απόλλων Λεμεσού στη Γερμανία, όπου η Γκλάντμπαχ τον διέλυσε με 5-0. Αν και στο Α' μέρος οι γηπεδούχοι είχαν 15 ευκαιρίες, σκόραραν μόνο μία φορά με τον κορυφαίο του ματς, Τραορέ (12') να εκμεταλλεύεται λάθος στην άμυνα των Κυπρίων. Ο Βάλε σε αυτό το διάστημα έβγαλε δύο σχεδόν βέβαια γκολ. Ωστόσο, στην επανάληψη τα Πουλάρια εμφανίστηκαν αντιθέτως, άκρως αποτελεσματικά και σε έξι προσπάθειες, σκόραραν τέσσερις φορές με τους Χργκότα (56'), Τραορέ (67'), Χέρμαν (83'), Αζάρ (90') και έφτασαν στην πρώτη νίκη τους στο 1ο όμιλο (έχουν και δύο ισοπαλίες).
Παραμένει πρώτη η Εβερτον
Ολη η... δράση ήταν εκτός γηπέδου στην αναμέτρηση της Λιλ με την Εβερτον, με το 0-0 να αφήνει τα Ζαχαρωτά στην πρώτη θέση του ομίλου στον οποίο συμμετέχουν και οι Βόλφσμπουργκ, Κρασνοντάρ. Πριν τη σέντρα υπήρξαν συμπλοκές Αγγλων οπαδών με την Αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων και εντός των τεσσάρων γραμμών είδαμε λίγα πράγματα. Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος με τον Οριζί, ενώ από πλευράς Εβερτον ο ΜακΓκίντι είδε τον Ενιεάμα να του λέει «όχι». Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι ήταν πιο δραστήριοι με τους Κορτσία, Κίερ-Μπάσα και Οριζί να έχουν καλές στιγμές και τους παίκτες του Μαρτίνεθ να απαντούν με τον Ετό.
Στο μηδέν η κάτοχος
Η Σεβίλλη δεν ήταν καθόλου καλή στη Λιέγη, όπου τα χρειάστηκε κόντρα στη Σταντάρ. Ο Γκαμεϊρό μπορεί να είχε δοκάρι (64'), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να κάνουν την έκπληξη. Ειδικά στις καθυστερήσεις ο Βινίσιους αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία, με την κάτοχο του τίτλου να παίρνει το βαθμό (0-0) που την κράτησε μόνη 1η στον 7ο όμιλο.Μάλιστα οι Σεβιγιάνοι ήταν τόσο κακοί που με μόλις δύο προσπάθειες στην αντίπαλη εστία, έκαναν αρνητικό επιθετικό ρεκόρ στα 17 τελευταία ματς τους την Ευρώπη.
Προελαύνει η Τορίνο
Με γκολ των Μολινάρο και Αμάουρι, η Τορίνο επικράτησε εντός έδρας 2-0 της Ελσίνκι και έδωσε συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία της στη διοργάνωση. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Μπριζ πήρε 1-1 από την Κοπεγχάγη, που σημαίνει ότι οι Ιταλοί είναι στην κορυφή με +2 από τον δεύτερο. Η Γκρανάτα δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ στα έξι ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στα προκριματικά και τον όμιλο και ήλπιζε να νικήσει την Ελσίνκι που είχε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα άνοιξε το σκορ στο 35' όταν ο Νταρμιάν βγήκε από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλη την άμυνα των Φινλανδών και ο Μολινάρο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 με σουτ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 58' ο Αμάουρι μετά την πάσα του Βίβες και ωραίο σουτ χαμηλά στη γωνία του Ντόμπλας.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Κράσνονταρ - Βόλφσμπουργκ 2-4
(51' πεν. Γκράνκβιστ, 86' Βάντερσον - 37' αυτ. Γκράνκβιστ, 46', 80' Ντε Μπρούιν, 64' Γκουστάβο)
Ριέκα - Φέγενορντ 3-1
(63', 71', 76' πεν. Κράμαρικ - 66' Τούρνστρα)
Σταντάρ - Σεβίλλη 0-0
Λιλ - Εβερτον 0-0
Γιουνγκ Μπόις - Νάπολι 2-0
(52' Οαρό, 92' Μπερτόνε)
Ααλμποργκ - Ντιναμό Κιέβου 3-0
(11' Ενεβόλντσεν, 39', 91' Τόμσεν)
Στεάουα Βουκουρεστίου- Ρίο Αβε 2-1
(17', 45' Ρουσέσκου - 48' Ντελ Βάλε)
Ντιναμό Μινσκ - Γκινγκάμπ 0-0
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-1
(38' Βάργκας)
Τράμπζονσπορ - Λόκερεν 2-0
(54' Γιαταμπαρέ, 87' Κονστάντ)
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Σπάρτα Πράγας 0-3
(56' Λάφατα, 61' Κονατέ, 81' Κρεΐτσι)
Γκλάντμπαχ – Απόλλων Λεμεσού 5-0
(11' Τραορέ, 56' Χργκότα, 67' Τραορέ, 83' Χέρμαν, 90' Αζάρ)
Σέλτικ – Αστρα Γκιουργκίου 2-1
(73' Σέποβιτς, 79' Γιόχανσεν – 81' Ενάτσε)
Μπριζ – Κοπεγχάγη 1-1
(90'+3' Βάθκεθ - 89' Αμαρτέι)
Ντνιεπρ – Καραμπάγκ 0-1
(21' Μουαρέμ)
Εστορίλ – Ντιναμό Μόσχας 1-2
(90'+5' Ταβάρες – 52' Κοκόριν, 82' Ζιρκόβ)
Βιγιαρεάλ – Ζυρίχη 4-1
(6' Κάνι, 57' Βιέτο, 60' Σοριάνο, 78' Τζιοβάνι - 43' Σόνμπαχλερ)
Παρτιζάν – Μπεσίκτας 0-4
(18' Κάβλακ, 45' Μπα, 52' Οζιακούπ, 54' Τόρε)
Ιντερ – Σεντ Ετιέν 0-0
Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός 1-1
(43' Ντεπάι – 87' Καρέλης)
Ζάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-2
(14', 45' 52' Αλαν, 49' Ραμάλιο – 81' Αντέμι, 89' Ενρίκες)
Τορίνο – Ελσίνκι 2-0
(35' Μολινάρο, 58' Αμάουρι)
Τότεναμ – Αστέρας Τρίπολης 5-1
(13', 76' 81' Κέιν, 30', 66' Λαμέλα – 89' πέν. Μπαράλες)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.