ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 3-0

bet365

Με οβίδα Κορδέρο, νέο γκολ του Μάνταλου και με τον Μπακάκη να γίνεται και σκόρερ, η ΑΕΚ νίκησε με (μόνο) 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών και αγκάλιασε την πρόκριση στο κύπελλο.

Εχοντας βάλει βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου με το εκτός έδρας 0-0 κόντρα στον Πανθρακικό, η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη υποδεχόμενη τον Ηρακλή Ψαχνών. Για την ακρίβεια, ήθελε μια πολύ άνετη νίκη για να επιβεβαιώσει και την τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Το γεγονός ότι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε 30 τελικές, απέναντι στις μόλις δύο του αντιπάλου, είχε δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι αλλά και άλλες ευκαιρίες, τα λέει όλα για το ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ο Κορδέρο άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ, ο Μάνταλος μπήκε αλλαγή και βρήκε ξανά δίχτυα, ο εκπληκτικός Μπακάκης έγινε και σκόρερ ενώ ο Ζόριτς άφησε υποσχέσεις. Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου η Ένωση θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και ενδέχεται να χρειάζεται απλά την ισοπαλία για να προκριθεί.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και... δεν την έχασε ποτέ. Οι Κιτρινόμαυροι, που απείλησαν για πρώτη φορά με ένα καλό φάουλ του Μπαρμπόσα στο 5', έκλεισαν τον Ηρακλή Ψαχνών στην περιοχή του και από εκεί και πέρα άπαντες περίμεναν το πρώτο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Θα μπορούσε να έρθει αρκετά νωρίς αυτό, αφού η Ένωση δημιουργούσε τις προϋποθέσεις αλλά συνήθως γινόταν λάθος στην τελική πάσα ή στο τελείωμα της φάσης, με συνέπεια να παραμένει το 0-0. Η ομάδα του Δέλλα ήταν πολύ πειθαρχημένη τακτική παρά τις αλλαγές στην 11άδα και αναπτυσσόταν τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα, με τον Μπακάκη από δεξιά να κάνει ό,τι θέλει, έχοντας και βοήθεια αυτή τη φορά από τον Πλατέλλα.

Το γκολ για το 1-0 τελικά, αφού πρώτα χάθηκαν ευκαιρίες από τους Μπαρμπόσα-Ζόριτς-Ντακόλ και ενώ ο Σαρρής είδε την μπάλα να πάει στο δοκάρι στο 39', ήρθε στο 42' με την οβίδα του Κορδέρο που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μανιάτη. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με... 17-0 τελικές και 71%-29% κατοχή μπάλας, προς επιβεβαίωση του εύκολου έργου που είχε η ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία του Ζόριτς, για να ακολουθήσει το δεύτερο δοκάρι για την Ένωση με την κοντινή κεφαλιά του ίδιου παίκτη. Στο 57' ο Δέλλας πέρασε στο ματς τον Μάνταλο αντί του Κορδέρο και αμέσως μετά οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παληγεώργου στον Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος όμως, που δεν ήταν καλός, έστειλε την μπάλα άουτ από τα 11 βήματα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 μετά την αποβολή του Γουόρντεν που κάτι είπε στον διαιτητή.

Οπως και να έχει, το 2-0 που ψηνόταν για ώρα, ήρθε στο 66' για την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ακόμη και με τον... ώμο, μετά το φάουλ του Μπαρμπόσα. Ο Δέλλας συνέχισε τις αλλαγές βάζοντας τους Φαγιέ και Αραβίδη αντί των Κολοβέτσιου και Μπαρμπόσα, η ομάδα του πίεζε συνεχώς και έφτιαχνε εύκολα φάσεις αλλά δεν τις αξιοποιούσε, για να γίνει τελικά το 3-0 στο 79' από το πλασέ του Μπακάκη, που πάτησε περιοχή και τελείωσε σωστά την φάση μετά την κάθετη του Ντακόλ. Στα λεπτά που απέμεναν το σκορ θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο αλλά οι Κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να χάνουν ευκαιρίες.

Man of the match: Με τον Ηρακλή Ψαχνών να είναι συνεχώς στην περιοχή του, η ΑΕΚ έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ που θα έκανε εύκολα τα πράγματα. Η λύση τελικά δόθηκε από τον Κορδέρο με το τρομερό σουτ που έπιασε στο 42' αλλά ο Ισπανός δεν βοήθησε μόνο με αυτόν τον τρόπο. Εκλεβε πολλές μπάλες στο κέντρο, βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και έκανε γενικά πολύ καλή εμφάνιση. Το ίδιο φυσικά και ο Μπακάκης, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε από την δεξιά πλευρά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, πηγαίνοντας συνεχώς πάνω-κάτω. Εφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του, έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες και τελικά έβαλε και το γκολ για το 3-0.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαρμπόσα... Ο Πορτογάλος πήρε πρωτοβουλίες αλλά -με εξαίρεση το φάουλ που αξιοποίησε ο Μάνταλος για το 2-0- δεν του βγήκε καμία. Θετικό το γεγονός ότι κέρδισε πέναλτι με ατομική ενέργεια αλλά το πέταξε στα σκουπίδια στέλνοντας την μπάλα άουτ...

Στο ύψος του: Ο Ζόριτς ήταν στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Δέλλας, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Ηταν μέσα στις φάσεις, ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του, μοίραζε σωστά την μπάλα και θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι. Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να μπει και ο Ρόβας, ο οποίος αυτή τη φορά δεν έκανε πάσες μόνο προς την άμυνα αλλά και προς την επίθεση, προωθόντας το παιχνίδι της ΑΕΚ. Δοκίμασε και το πόδι του σε δυο-τρεις περιπτώσεις.

Η γκάφα: Τέτοια είναι το χαμένο πέναλτι του Μπαρμπόσα αλλά και το γεγονός ότι ο Γουόρντεν, σε ένα ματς που ήταν χαμένο για τον Ηρακλή Ψαχνών, είπε ό,τι είπε στον διαιτητή μετά το πέναλτι της ΑΕΚ και είδε την κόκκινη κάρτα.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο διαιτητής και οι βοηθοί του, με αποτέλεσμα να περάσουν απαρατήρητοι.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά το 3x3 στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κάνει το καθήκον της ως τώρα και στο κύπελλο. Ο αγώνας με τον Ηρακλή Ψαχνών μάλλον ήταν και... σκηνή από τα προσεχώς για την Ένωση αφού από εδώ και πέρα κάπως έτσι αναμένεται να είναι τα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Οι Παναιγιάλειος, Απόλλων Σμύρνης και Χανιά είναι θεωρητικά από τις καλές ομάδες του ομίλου της Ένωσης οπότε από εδώ και πέρα οι Κιτρινόμαυροι του Δέλλα, που θα λύνονται όσο περνάει ο καιρός, έχουν την ευκαιρία για νίκες με θέαμα και πολλά γκολ. Οσο για το κύπελλο, η ΑΕΚ θα ξέρει την Τετάρτη, μετά το Ατρόμητος-Πανθρακικός, τι αποτέλεσμα θα χρειάζεται κόντρα στους Περιστεριώτες στο ΟΑΚΑ για να κλειδώσει την πρόκριση. Λογικά, μια ισοπαλία θα είναι αρκετή.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (69' Φαγιέ), Σαρρής, Γροντής, Ρόβας, Κορδέρο (57' Μάνταλος), Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπαρμπόσα (76' Αραβίδης), Ντακόλ.

Ηρακλής Ψαχνών: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61' Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (68' Δηλαβέρης), Φλίγκος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα