Φωστήρας - Παναχαϊκή 0-2

Νίκος Τσιώκος
Φωστήρας - Παναχαϊκή 0-2

bet365

Η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ με το χέρι του Μαρουκάκη, διπλασίασε τα τέρματά της αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες και έφυγε με νίκη από τον Ταύρο (0-2) απέναντι στον Φωστήρα.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική, η Παναχαϊκή ήθελε νίκη στον Ταύρο απέναντι στον Φωστήρα για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι Πατρινοί είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισάωρο και στο 36' άνοιξαν το σκορ με τον Μαρουκάκη, ο οποίος δέχτηκε στη σέντρα του Ντα Κόστα από αριστερά, αρχικά η μπάλα χτύπησε στο πόδι του και στη συνέχεια στο απλωμένο χέρι του για να καταλήξει στα δίχτυα του Γκέκα, με τους γηπεδούχους να μένουν με τις φωνές.

Αυτό ανάγκασε τον Φωστήρα να πιέσει περισσότερο, ενώ στο 1' των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους απέκτησε πλεονέκτημα παίκτη παραπάνω, αφού ο Αναστασόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η ομάδα του Βαζέχα αύξησε την πίεσή της, όμως δεν μπορούσε να βρει δίχτυα έχοντας τη μεγάλη φάση στο 57'.

Ο Μπαλού έκανε λάθος, η μπάλα στρώθηκε στον Ποτουρίδη, αυτός έκανε το σουτ και ο Κάργας έδιωξε πάνω στη γραμμή, ώστε να μην έρθει η ισοφάριση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν δεύτερο τέρμα, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα.

Στο 64' ο Στεργίδης βγήκε στην κόντρα, γύρισε την μπάλα στον Πατινιώτη και αυτό με κοντινό πλασέ... κλείδωσε τη νίκη για την Παναχαϊκή, που πήγε στους τρεις βαθμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή δεύτερη στον 1ο όμιλο.

Οι συνθέσεις

Φωστήρας (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Γρομητσάρης, Αχείμαστος, Μήτκας, Μπελέρης (67' Κανελλόπουλος), Ποτουρίδης, Κακαράς (18' Μεντί), Ράμα, Ματσούκας (29' Σιώπης), Μουστογιάννης.

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλλα, Ασίγκμπα, Πατινιώτης, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (68' Χούσα), Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς), Ντα Κόστα (75' Πλέγας), Μαρουκάκης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα