Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1

Gazzetta team
Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1

bet365

Η Ξάνθη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια και ο Ράσβαν Λουτσέσκου πήρε... παράταση ζωής! Πετρόπουλος, Λισγάρας και Κλέιτον τα γκολ.

Ψυχρολουσία με το «καλημέρα»
Αν και φιλοξενούμενος, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τις ατομικές ενέργειες του Κουτσιανικούλη. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δημιούργησε την ευκαιρία του Ραζάκ στο 2ο λεπτό, ενώ αμέσως μετά είχε και αυτός μία, αλλά έπιασε... αέρα. Ο Πετρόπουλος όμως είχε διαφορετική τύχη, καθώς στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς, ωστόσο η συνέχεια σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανάλογη...

Αφεντικό η Ξάνθη
Από εκείνο το σημείο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν εντελώς... Οι γηπεδούχοι δεν απέκτησαν απλά τα ηνία του παιχνιδιού, κυριαρχόντας στον χώρο του κέντρου, αλλά έκλεισαν κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος μάταια φώναζε από τον πάγκο να ανέβουν και να απεγκλωβιστούν.

Έτσι, με την Ξάνθη να έχει «κατασκηνώσει» περιμετρικά της περιοχής του Λόρια και τους Λουσέρο, Κλέιτον να απειλούν συνεχώς με τις ενέργειές του, τα γκολ του Λυσγάρα στο 29' μόνο ως φυσική εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ούτε αυτό όμως «ξύπνησε» τον ΟΦΗ, καθώς πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες του από την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Κλέιτον, με σουτ πάνω στην κίνηση να κάνει το 2-1...

Χαρακτηριστικό της επιθετική αδράνειας του ΟΦΗ και της υπεροχής των γηπεδούχων, είναι το γεγονός οτι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό για να ξανακάνουν οι Κρητικοί αισθητή την παρουσία τους, με σουτ του Κουτσιανικούλη που κατέληξε άουτ. Ακόμη και σε αυτό όμως, η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, καθώς κάλλιστα ο Καπετάνος θα μπορούσε να είχε στείλει την ομάδα στα αποδυτήρια προηγούμενη 3-1, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Αλλαγές χωρίς αποτέλεσμα
Παρά την είσοδο του Τζορτζ αρχικά και του Ροβίθη στη συνέχεια (σ.σ αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Κουτσιανικούλη), η εικόνα του παιχνίδια δεν άλλαξε... Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί, καθώς στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης είχαν με τους Κλέιτον, Καπετάνο και Σολτάνι τέσσερις ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ, τις οποίες όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν...

Έτσι, όσο περνούσε η ώρα, ο ΟΦΗ ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, με τους Κρητικούς να ελπίζουν στην ισοφάριση... Τις ελπίδες αυτές όμως τις έσβησε ο Τζορτζ, ο οποίος στο 77' αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να παλεύουν για τον βαθμό της ισοπαλίας με αριθμητικό μειονέκτημα... Μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως στο 80' ο Ζαρόπουλος είπε όχι στην προσπάθεια του Ροβίθη, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει ως το τέλος.

Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63΄Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72΄Παπαστεργιανός), Κλέιτον (88' Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο.

ΟΦΗ: Στάθης, Μιλιάζες, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46' Τζορτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68΄Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (59΄ Ροβίθης), Απόνο.

MAN OF THE MATCH: Ο Σίλβα Κλέιτον τα έκανε όλα για την Ξάνθη... Όχι απλά έφτιαχνε το παιχνίδι των γηπεδούχων, καθώς οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν, αλλά εκτέλεσε κιόλας, με ένα καταπληκτικό γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν δεν ήταν ο Γκιόργκι Λόρια, δεδομένα το... κοντέρ θα είχε γράψει περισσότερα. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, με τις επεμβάσεις του, ειδικά στο δεύτερο μέσος, γλίτωσε τους Κρητικούς από μία βαριά ήττα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η αμυντική γραμμή του ΟΦΗ βρέθηκε σε κακή ημέρα, με αποτέλεσμα η Ξάνθη, ασχέτως που δεν τις εκμεταλλεύτηκε, να έχει ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάρει μία άνετη και με μεγάλο σκορ νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από την αποβολή του Τζορτζ, ο οποίος μπήκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και στο 77ο λεπτό είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για τα τελευταία λεπτά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση, με εξαίρεση αυτή της δεύτερης κίτρινης στον Τζορτζ, την οποία οι Κρητικοί θεωρούν οτι ήταν υπερβολική αυστηρή. Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να κρατήσει πειθαρχημένους τους παίκτες, μοιράζοντας από νωρίς κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην κυριαρχία της μεσοεπιθετικής γραμμής της Ξάνθης, που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΟΦΗ, εκτός από το να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που είχε. Αντιθέτως, οι Κρητικοί, σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το γρήγορο προβάδισμα που απέκτησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα